43 år

I går fredagen den 29/7 var min födelsedag. Mamma berättade att jag var född på kvällen vid klockan 20,00. Den dagen jag föddes satt hon ute och rensade hjortron och kände att hon var tvungen att göra det klart innan hon åkte in på BB. Hon åkte vid 17 och vid 20,00 var jag född. Jag var inget snällt barn som baby. Jag grät väldigt mycket och mamma hade mig ofta vid spisen när hon lagade mat. Pappa har alltid sagt och det ända jag såg på dig när du var riktigt liten var hals benet.

Själv brukar jag säga att ni fattade inte att jag hade ont i magen och tålde säkerligen inte mjölk. Nu har man hunnit bli 43 år. Ursch vad tiden går!!! Ibland vill man bromsa upp men tyvärr är det inte möjligt.

I går hade jag, Ida och Emma kalas. Ja inte illa att slå tre flugor i en smäll. Presenter fick jag fast än jag hade sagt att jag inte behövde något. Släkten var här på lite gott fika. Mathilda hon var snäll på morron och bakade chokladbollar till kalaset, tack för det Mathilda!

I dag Lördag åkte Mathilda och Lovisa hem. Det hade haft sköna dagar här i Burträsk. Det är kul när barn vill komma och stanna. Det tycker ju förståss också om att vara med Ida och Emma. Ida hjälpte Mathilda att ta hem låtar till sin mobil vilket var mycket omtyckt. Lovisa det är en riktig badbrud. Hon kan ligga i vattnet hur länge som helst.

När de hade åkt vid 14 lade sig Lars i hängmattan och själv tog jag fram en bok som jag började på att läsa. Solen kom fram på em och den värmde skönt. Vid 15,30 kom Emma hem från en arbetsdag. I samma veva kom min kompis Theres, hennes man Patrik och deras söta son Jackob treår förbi. Det hade studentpresenter med sig till Ida och Emma å jag fick födelsedagspresent.

Vi bjöd dem på en middag å jag, Lars och Therese drack även gott vin. Jacob den lilla gossen ham kan leka han. Han gick runt här på gräsmattan, lekte med Doris och med håven från poolen. Å vad den gossen pratar för sig själv.

Nu har klockan hunnit bli 24,07 å sängen väntar för att se vad morgondagen har att bjuda på.

Tredje semesterveckan

Då var tredje semesterveckan påbörjad. Käns inte helt fel när värmen och solen kom tillbaka. Lite moln men vad gör det när det ändå är varmt. I Tisdags åkte jag och Lars till stan. Han skulle prova synen, vilket jag länge har tjatat på honom att göra. Själv skulle jag ta ett nytt kort till körkortet. Lars hade perfekt syn han behöver bara typ läsglassögon som finns på rusta. Å det var väl skönt.

Eftera vi gjort våra stadsärenden åkte vi till Ursviken och hämtade min kusins två flickor. Det vill komma på sommarlovssemeter till Burträsk. Å det är så kul när de vill komma till oss. Det kommer att stanna tills på Lördag.

I dag den 27/7-2011 var det 19 år sedan jag och Lars fick våra tvillingbrudar, Ida och Emma. Den dagen regnade det ute som spön i backen å det var inte varmt ute. Linnea fick dagen före åka och vara hos mormor och morfar. För 19 år sedan var den 27 juli en måndag. Efter som jag fyller om två dagar så skjuter vi på kalaset tills på fredag. Detta även eftersom Ida idag har jobbat å nu är det ute med kompisar och firar sin födelsedag.

Trevligheter

Oj vad tiden rusar iväg. I torsdags hade vi bjudit hem främmande. Susanne och Sören, Magdalena och Ronny. Det svåra är att veta vad ska man bjuda på??? Det blev följande:

Förrätt: Räkor på bädd av Mango och Avocado

Varmrätt: Grillat älgkött, klyftpotatis, grilladegrönsaker och tre grillsåser.

Efterrätt: Chokladkaka med fudge täcke.

Tänk vad tervligt det är att träffas och bara surra. Främmandet lämnade Solbacksgatan 9 vid 1,30.



Fredagen blev en lugnare dag. Satt ute och njöt av solen och läste bok. En man kom och satt upp vår parabol och insalerade den. Förr har vi ju haft boxer men kände att vi ville prova på att ha parabol i stället.


I går Lördag var det en dag då vädret var lite sämre. Varmt men ingen direkt sol. Vad skulle vi hitta på denna dag? Jo det blev en röjar dag inomhus. Vi tömde Linneas sovloft, rev tapeter och jag ränsade ur två skåpar. På afton åkte jag, Lars och Doris iväg till Ljusrotet och tog en timmes härlig promenad. Det mullrade Åska runt om oss men klarde oss ifrån regnet tills vi var ca 5 min från bilen, snacka om timing =). När vi kom hem började det regna något så enorm och åskar passade på att göra sig hörd denna sommar. Själv tycker jag det är härligt att titta på blixen och höra när det smäller. Men det är klart är Åskar riktigt på sin dåliga sida kan det ju bli lite spännande.

I dag har Norge haft en dag i sorg. Attentat där en helt galen, sjuk, trångsynt jävel haft ihjäl massa oskyldiga människor. Man förstår inte hur man kan göra något så hämskt? Vad förtjänar denna människa för straff egenligen? Ja jag säger inget men tänker mer däremot.

I dag är det söndag. När vi vaknade var det mulet och varmt ute, ja kvaft kanske man ska säga. Jag tog en joggingrunda på på morron, men herre gud! så tungt det var. Tror ibland att det beror på den luft som är ute.

Jag och Lars tog Doris med oss och åkte till stan för att äta lunch någon stanns. Det blev lunch ute i stackgrönnan. Härliga räkmackor. Sedan åkte vi i väg in till stan, parkerade bilen och gick strandpromenaden från landskyrkan till de nya gång och cykelbron som håller på att byggas. När vi vände tillbaka hörde vi åskan börja mullra. Vår utflykt hade vi tänkt avsluta på kyrkholmen med kaffe. Men vädret ville något annat. Samma som igår när vi var ca 5 min från bilen kom det värdens regnskur. Vi åkte till Ainas och köpte med oss fika hem istället. Sedan har vi suttit i altanen och bara njutit. Åskan hörs ännu mullra men inget regn ännu i alla fall. Får se om vi i kväll beger oss ut på lite hallon jakt. Beror på om vädret är med oss eller inte.

motion vid 42 års ålder.

Jag har funnit här på jorden i snart 43 år å motion och idrott har aldrig stått högt på listan. När jag var barn var jag med i byns fotbollslag precis som alla andra barn i byn. Någon fotbollsstjärna var och blev jag aldrig. Så det fotbollstalanger som tjejerna fått måste komma från dras far =). Det året jag skulle börja i 11 manna laget blev det sista fotbollsåret för mig. Min syster Ann var målvakt och jag var back. Det blev en anfallssituation och våran lagledare skriker.
- Ann ta bollen!
Å jag med mina reflexer tar i bollen och ger henne den i straffområdet. Ja ni kan gissa att hon blev förbannad när dommaren blåste straff.

Sedan har mitt motionerande varit kortryckt. Sprungit någon gång men ack så sällan. Har även provat på Carin gympa, men inte häller det blev lockande. Provade på arobic men, Nej inte det häller. Simmande på torsdagmorgon en vinter, men det blev bara en vinter.

Jag gillar mer att sitta hemma i soffan med ett handarbete. Ja motion för händer och huvud är det ju förståss så den motionen har hållit i sig i över 32 år =)).

När vi skaffade vår hund, Doris, då blev det fart på gummans motionerande. Då var jag banne mig tvungen. För en labrador kräver motion annars börjar den att rulla fram, å det mår de defenitivt inte bra av. Jag går en promenad på morron innan jobbet på mellan 20-30 minuter sedan blir det en längre sväng på afton ca 1-1½ tim. Jag går inte alltid varje kväll det händer att Lars tar Doris själv ifall att jag har något annat att göra.

Här tidigt i våras gjorde ju jobbet en gångtävling vilket jag hade gett mig fan på att vinna, vilket jag också gjorde =). Det var då jag insåg att jag byggt upp en bra grundkondision som nog skulle hålla för lite jogging. Jag började då att jogga en liten tur på jag och Doris morgon runda. Å tänka sig det var ju riktigt härligt. Men jäklar vad det kändes i benen.

Sedan har joggingen utökas till att bli mellan 2-4 gånger i veckan. Jag springer uppe i skogen där jag bor. Från början var jag tvungen att stanna av och tänja ut vaderna som krampade något hemskt. Nu behöver jag aldrig det längre. Det finns en backe där många brukar springa intervaller. Från början gick jag upp för den för benen blev så tunga annars, idag springer jag upp för backen =).

Inte kunde man väl tro att det skulle ta sådan tid att börja tycka om motion som till 42 års ålder. Nä man ska aldrig säga aldrig för det är lätt att man ändrar sig.

Liten semester tripp

Söndagmorgon gick vi upp 6,30. Lina skulle nämligen åka hem till Leksand igen. Jag och Lars tog bilen och åkte efter för att göra en semetertripp till Ikea i Sundsvall. Jag hade bokat ett hotellrum för en natt på hotell Knaus. När vi kom ner till Sundsvall började vi med att äta lunch tillsammans med Jens och Mona som även dem två dagar tidigare kommit ner till Sundsvall.

Efter lunch tog vi hejdå kramar av Lina och flickorna. Jag och Lars skulle göra Ikea på måndag så vi begav oss till den andra byggnaden där massa andra affärer finns. Vi gick runt med jag fann ingenting i klädväg. Men jag kan förklara varför. Jag avskyr att handla kläder under stora rea tider. Det är hoven droven överallt. Detta gör även att mitt köpsug försvinner väldigt fort. Jag vill handla kläder när det är ordning och reda hälst vill jag när jag kommer in i affären se att där finns röda kläder, svarata kläder osv, osv. Lars är väl inte häller den som älskar att gå i klädaffärer. Så efter en stund bestämde vi oss för att gå och ta en fika och sedan åka till affärer som vi inte har i Skellefteå. Vi gjorde bla ett besök på bauhaus. Å vilken affär! Där fanns det mycket att titta på. Vi gjorde även ett besök på Media Market, vilken stor affär med massor av teknikprylar och hushållsmaskiner.

Sedan åkte vi in till centrala sundsall där vi checkade in på hotellet och sedan gjorde en liten stadsrunda i city. Synd bara att det var söndag å alla affärer sängde redan vid 16. Men vi strosade en stund och sedan gick vi och åt en god middag på stekhuset. Efter det blev det en öl på Bishopsarms. Eftersom det denna kväll även skulle vara final i fotboll mellan USA och Japan begav vi oss tillbaka till hotellrumet vid 20,30 med först med ett stop på hemmabio för att köpa med oss lite hotell gott.

Klockan 10.00 öppnade IKEA på måndagmorgon å klockan 9.55 stod vi utanför och väntade på öppningen. Jag och Lars är inga riktiga IKEA människor så det vi gjorde IKEA var fort gjort på 2 timmar var det klart och betart. Lite prylar slinker väl alltid med förståss. Vi tittade på vägghängda skåpar till i höst när vi ska göra om i hallen. Men för det får vi väl göra en beställning på internet och få det hemkört till dörren.


Främande

Plötsligt kommer vänner och släkt på spontan besök. Förra torsdagen kom min kusin, Annica med särbo på besök. De stannade över till fredagen. Den dagen bjöd vi på grillat älgkött och hemgjord potatissallad. Å köttet blev bara så guddomligt gott! Lars hade värkligen lyckats med grillningen till 100 %. De stannade över till på fredagen.

På fredag eftermiddag kom syster Lina och hennes tjejer Tilda och Iris hit. Linas sambo Micke kunde inte följa med upp pga att han jobbade. Den dagen bjöds det på grillad lax, färskpotatis och god sås. Annica och Roger stannade också över på middag. Linnea och Marcus kom också på middag. Så den dagen var vi en härlig skara på 11 personer runt middagsbordet =). Annica och Roger åkte hem efter middagen. Lina och tjejerna skulle stanna över i två nätter, vilket jag tycker var jätte kul!!.

Vad skulle vi då hitta på på lördagen? När vi vaknade duggade regnet ner från himmlen. Vi åt en lunch frukost och bestämde oss för att åka till lilleputtlandet i Skellefteå. När vi skulle parkera insåg vi att det endast var vi där. Kändes inte så kul. Vi åkte vídare till nästa mål. Leos lekland å där var det förståss fler än vi. Jäklar vad folk det var där å vilket liv! Ungar som bara rusar runt och skriker. Min spotana fundering var varför har de inte ljuddämpande plattor i taket eller på väggarna? varför är inte platsen där man ska äta avskärmat? Tänk er att vara en hel dag i denna stimmiga miljö. Ida och Emma jobbar ju där med arbetsmiljön är inte den bästa. Eftersom Linnea var ledig denna dag ville hon åka med oss.

Till middag den dagen blev Tacos vilket var alla tjerna till belåtenhet. Även Linnea och Marcus åt middag med oss idag.

Regn och glada vänner =)

I går Tisdag vaknade man upp till ett lite grå mulet väder. Jag och Lars gjorde oss en lite stadsresa. Handlade lite och köpte sådant som inte finns att köpa här i Burträsk. Vi åkte tidigt på morron för att komma hem i tid eftersom vi hade bjudit hem främmande vid 18 tiden på kvällen. De vi hade bjudit hem var min bror Nils med fru Marie och vännerna Monica och Hans från stan.

Skönt att vädret inte var det bästa när man ska stå inne förbereda mat. Det skulle bli en trerätters sommarmeny.

Förrätten bestod av:
Matjesillrulle, laxtartar på kavling och räkor marinerade i chili.

Varmrätten:
Grillad fläskfilé och kyckling, grilladegrönsaker, jordgubbssalsa, fetaostsås, chilimangosås och potatisgratäng.

Efterrätt:
Jordgubbstårta med nötbotten och limekräm.

Det blev så otroligt gott och lyckat!

Regnet kom förståss och hälsade på, men det var nog välbehövligt. Vi satt ute och njöt i glasrummet hela kvällen och natten ända tills klockan 2.00. Monica och Hans stannade över. Så på morron fick de avnjuta frukost ännu en dag i vårt glasrum.

Jag och Lars säger åt folk som kommer att glasrumet är vår sommarstuga. Där har vi det vi behöver. Lägger in några bilder från vår täppa.





Tv behövs nu när fotbollen måste följas. Kaffekokare förståss och kylskåp, längst ner till höger på bilden.



Fläkt bra när det väldigt varmt ute, pool ute på altanen.



Denna fantastiska utsikt har vi från uterummet mot berget och vår trädgård. Kan man få det bättre?



Varma dagar tar vi förståss oss ett dopp i poolen. Vill man övernatta på vår täppa går det bra att göra i stugan som syns på bilden.

Ni kanske föstår varför vi inte behöver en stuga flera mil bort, vi har ju en redan =)




Smyg start

I fredags smygstartade jag min semeter. Kände bara att jag måste få vara ledig och njuta av solen. SÅ underbart det var!!. På fredag kväll åt jag och Lars en god middag med ett glas rött förståss. Här i Burträsk var Burträsksvängen i full gång och under fredag kvällen skulle "Krutov" uppträda. Naturligtvis begav vi oss till hembygdsområdet där var mycket folk som man känder. Å fredagens sommarkväll var helt underbar, när vi kom hem vid 1,30 var det 24 grader varmt ute. Helt otroligt skönt!!.


Lördagen var förståss lite seg. Jag, Lars och Emma lapade sol hela dagen lång. Själv låg jag ute på en filt på gräsmattan och läste bok. På kvällen kändes ryggen lite stram av solen som hade stekt mig. Jag och Lars satt ute i glasrummet hela kvällen jag löste korsord medans en film rullade på tv rutan. Det vill jag kalla semester och avslappning. Jag behöver den här avkopplingen och bara bara njuta.


I dag söndag har även solen strålat från himlen med med lite moln då och då. Jag har fortsatt att läsa på min bok. Lars har tvättat bilarna. I dag fick vi även såld den andra EU mopeden. Härligt! Lite fickpengar till jag och Lars utlandsresa i augusti =). Har ätit en enkel men underbart god middag. Grillat sidfläsk med kokt potatis och löksås, det är så  jäklar gott. Mamma och pappa kom förbi båda ville bli sommarklippta. Sedan jag klippt dem bjöd vi på kaffe och Jordgubbar plockade från vårt eget jordgubbsland. Nu är klockan strax efter 23 och mamma och pappa har just åkt hem efter ännu en härligt afton i glasrummet.

20 år

I går den 6/7-2011 firade jag och Lars 20 årig bröllopsdag. Tänk vad tiden går fort. När jag kom hem fick jag 7 röda rosor med stjärgräs i av Lars.

Lars tyckte att vi skulle bjuda barnen här hemma på middag, men jag sa NEJ! Då är det jag som ska stå och göra maten. Så vi bjöd ut tjejerna och Marcus på middag i stan. De fick själva välja vart de ville gå och de valde Kriti. Vi åt tvårättersmiddag. Varmrätt och efterrätt blev det.

Dagen för 20 år sedan var enorm varm. Minns att en av gästerna inte kom för han hade fått solsting på dagen. Låg hemma i en enorm huvudvärk och feber.

I dag torsdag har jag jobbat som ett svin för att hinna göra bort allt innan semestern. Så i morgon tjuvstarat jag min ledighet. Ska bli skönt att varva ner i kroppen.

Vill passa på att tacka Therese och Ewa som komenterar min blogg och välkommna Maria som ochså hittat till min blogg. Kul!


Ska jag hinna????

Känns som kroppen går på högvarv!! och att den inte stannar av när jag kommer hem. Innombordsstress skulle jag nog kunna kalla det. Har en del att göra innan måndag när tanken var att jag skulle gå på semester, men jag vet inte om jag kommera att hinna. Har jobbat över både i går och idag. Men om jag känner mig själv så är skrivbordet städat för semester på fredag.

I afton åkte jag med Linnea till Kvarnbyn för att se konstutställningen. Men näää......... ingen konst som föll mig i smaken. Vad är konst egentligen?? för mig är konst sådat som jag ser vad det föreställer inte bara nå råta streck.

Nu blir det allsång på skansen, försöka varva ner för att komma sig till jobbet i morgon bittte.

Festival kväll

I Fredags hade jag tagit ledigt från jobbet, kände att de skulle vara skönt. Jag vaknade redan vid 7 på morron då jag låg och drog mig till 7,30, å så skönt det var. Sedan åt jag min gröt och läste tidningen i lugn och ro. Vid 9 tog jag på mig joggingskorna och begav mig ut i skogen med Doris på en joggingrunda. Det är så roligt att springa och känna att det ger något.

För dagen hade jag lovat Lars att jag skulle göra lunch till han och två av de anställda som fortfarande jobbade. Jag gjorde hemgjord potatissallad, grillade fläskflien och skar upp melon. Det var en uppskattad lunch av dem. När det hade åkt tillbaka till jobbet tog jag itu med städningen av huset. Fick då en tanke i mitt huvud. Tror jag i höst ska vara ledig en dag i veckan, de skulle vara så otroligt skönt. Få se om de går att fixa, jag skulle tro det.

På kvällen var vi bjudna till min bror med särbo i stan med ett annat par. Pappa skjutsade oss till stan för Doris skulle få vara hos dem medans vi förlustade oss på festivalen. Hos Jens blev vi bjudna på grillat med massa goda tillbehör. Samt drinkar i olika slag och vin. Sedan bar de iväg till festivalområdet. Robyn skulle uppträda, men en artist som jag inte gillar. Men jag hade sagt att jag kunde sitta i öltältet och dricka öl medans de andra tittade på Robyn.

Hade så förbaskat roligt. Tänk att när man är 42 år söker sig ungdomar till en för att prata och surra. Linnea och Marcus kompisar satt jag och surrade med säkert i 1 ½ timma. Å det är så roligt. Emma träffade jag å hon och jag dansade och sjöng. Vi hade tänkt att sjunga Karaokey med fann aldrig det tältet. Av Ida köpte vi förståss öl å tredje gången jag skulle köpa sa hon:
- Nej mamma det är bra för dig nu =).

Snäll som man är lyssnade jag på hennes ord, ungrackare ;)

Vi tog bussen hem kl 2 på natten. Men ångrar att jag inte köpte biljett för två dagar.


Axel problem

Sedan jag körde röjsåg har min vänstra axel värkt och ömmat. För dagen, torsdag, hade jag beställt tid hos Jerker Bjurman kiropraktiker i stan. Han maserade på en punkt vis skulderbladet å jag trodde att hela axeln skulle sprängas!. Fick även lite ultraljud som ska hjälpa till att häva värken. Å jag som alltid sover på vänster sida jag har under en veckas tid vaknat med molnaden värk på nätterna. Skulle det inte vända till mitten av veckan skulle jag återkomma.

Jag, Ida och Emma åt lunch i restaurangtältet även den dagen. Ida kommer att jobba i det tältet hela festivalen onsdag -  Torsdag. För att hon ska slippa sitta och köra mellan Burträsk och Skellefteå varenda dag har jag hyst in henne i folkpartiets lokal som är mitt i stan. Hon jobbar sådana mastodonta pass från 9 på morron till 3 på natten. Två dagar börjar hon 13,00 - 3,30 på natten.

När jag hade varit hos kiropraktikern åkte jag och Emma upp på solbacken och storhandlade inför den kommande semestern. Det kostade men nu är frysen fylld med kött, fisk, korv och färs.

Även Emma har varit till läkaren idag. Hon har snart hostat i 1 ½ månad. En hosta som heter duga i bland hostar hon så hon rent kräks. Hon hostar även hela nätter. Läkaren tror att hon har en typ av allerig eftersom hon inte har ont i halsen. Snarkar gör hon också. Han tycket vi skulle pricktesta henne till hösten för att se vad hon ev är allergisk mot.

RSS 2.0