Gruvar dag!

Ursh vad jag känner mig putt! I dag har vädret varit otroligt härligt sol på himmlen och bikinin har kunnat vara på. Klockan 13 idag var det fotbollsmatch som tjejerna spelade, tackom och lovom vann de med 5-0 idag och de kunde äntligen sätta målchanserna!.

När vi kom hem tog jag fram en bok som jag läste och njöt i solen. Jag känner mig sur och putt för jag vill inte jobba i morgon om det är fint väder!! =(((. Känner att då skulle jag villja vara hemma och njuta av sol och värme. Nä det är bara att bita ihop ett tag till. Men om jag känner mig rätt som kommer jag att tjuvstarat ledigheten så fort jag har allt på jobbet under kontroll.

I dag fick vi även en utgickt. Tvättmaskinen gick sönder så i morgon måste vi och köpa en ny. För Inga har tagit semester å handtvätta känner jag inte för att göra.

Midsommar 2011

Midsommaraftonsmorgonen väktes jag av min gubbe som bjöd på fika ute i uterumet. Kändes varmt i luften men molen låg täta på himmlen. Lars åke iväg till hembygdområdet föra starta igång fotbollstjejerna som för dagen skulle sälja hamburgare. Själv tog jag Doris på en promenad, å herre gud vad jag svettades och kände mig kletig. Lunchen besod för dagen naturligt vis av sill och färskpotatis med tillbehör.

Midsommarafton skulle vi fira hos min kusin Lena med familj. Ida skulle vara hemma här med kompisar och Emma skulle vara ute på en ö i havet. Köttet som Ronny grillade på midsommarkvällen var otroligt gott. På kvällen kom vi på att vi skulle ta en promenad å det blev ända till Klemensnäs, till på köpet fick jag två blåsor under tårna. När vi kom tillbaka vid 24 satte vi oss ute på deras altan och där blev vi sittandes ända till 2 på natten när nattkylan började kännnas. Men inte gick jag och Lena isäng inte. Vi surrade på och plötsligt var klockan 3,30 på morron.

Tanken var att vi skulle åka hem på midsommardagens förmiddag, men vi blev kvar i Ursviken hos familjen Nyström. Ida som skulle åka upp till Piteå för att jobba kom ner med Doris till Skellefteå, så Lars och jag åkte för att möta upp henne. Jag och Lena kom också på att vi ville åka på midsommartravet, vilket vi också gjorde =). Där satt vi och spelade på hästera och vi gick back båda två, men tur att det inte blev så mycket. Inträdet sved däremot 150 kronor!! dyrt tycker jag. Vid 23 var vi nöjda och jag begav mig iväg hemåt.

En jätte trevlig midsommar 2011 har vi haft! =)

Släktforskning

Släktforskning är något som jag länge har velat göra, men det har inte funnit tid för det. För ca 1 år sedan påbörjade jag på ett eget släktträd. Nu när kvällarnan börjar vara ljusare och man orkar vara uppe längre på kvällarna har jag fortsatt med detta. Jag är så nyfiken på hur mina släktband ser ut på min mormors sida. Jag har kommit en bit på vägen. Har kommit till 1760 talet på min mormors mors sida. Känns så spännande att få grena ut detta till alla som finns runt om. Måste nu göra ett besök på bibblan i skellefteå och forska vidare på varje enskild person. Vart har de bott? vad avled dem i? har de varit gifta flera gånger? vad hade de för yrke? Längtar till semestern då kanske jag kan göra ett, ja det blir kanske flera besök på bibblan i skellefteå.

Man hittar så mycket intressant. Någon som var född på samma dag som en själv. Plötsligt dyker släktnamnet Maria upp. Det är ett andra namn som Linnea har å det hade jag inte en aning om att det fanns på min sida. Sedan är det gott om namnet Lars. Tänk om man fick åka tidsmaskin och se dessa människor.

Denna vecka har jag suttit till 24 alla kvällar. Otroligt för att vara jag. Brukar inte var uppe så sent när jag ska jobba. Men det har inte varit något problem att stiga upp strax före 6 på morron, å inte häller någon svacka på dagen av trötthet.

Nä nu ska jag packa in Doris i bilen och bege mig till stan på fotbollsmatch som tjejerna ska spela.

Helgen

Lördag morgon sov jag länge, var lite seg efter fredagens fest. Å plötsligt blev det lite bråttom. Har nog aldrig helghandlat så fort någonsin. Emma skjutsade mig på affären vid 11, ja jag ville inte köra själv. Tur att man har chaufförer. Klockan 11.15 var vi ute ur affären igen. Varför det blev så bråttom var för att klockan 12 skulle vi vara på fotbollsplanen här i Burträsk och se på fotboll. Eftersom Ida fortfarande hoppar på kryckor och vare sig jag eller Lars kände oss kördugliga skjutsade jag Ida på cykeln. Ja det kan jag säga att det är länge sedan Ida åkte bak på mammas cykel =).

Matchen slutade med förslust 1-2. Men Burträsk måste börja sätta sina målchanser, jag blir lite smått förbannat när man ger bort chanserna genom ett jävla duttande och att man inte kan finna av målet!!!. Denna match skulle Burträsk ha vunnit med minst 7-2. Tur att inte jag är tränare för jag hade fan get dem en jävla åtuting!

Emma hon var inte med i fotbollsmatchen för hon skulle och servera på ett bröllop i stackgrönnan. Det var egentligen Ida som skulle göra det men hon kunde inte pga kryckhoppning. Det hade gått jätte bra!

Söndagmorgon blev jag väckt med kaffe på sängen. Inte illa =). Jag bestämde mig för att klippa gräsmattan medans Lars behandlade altanen. När gräsmattan var klippt gjorde jag något som jag sagt jag aldrig i livet ska göra. Men tydligen går det alltid att ändra sig =). Nu blir ni nog nyfiken på läsa vad det var jag gjorde.

Jag tog på mig röjsågen och börjad att röja undan det långa grästet som växer nedan för tomtgränsen. Å det var faktiskt roligare än jag hade kunnan föreställa mig =). Så vid ett svagt ögonblick sa jag följande till Lars.
- Jag kan tänka mig att du köper en röjsåg till mig och jag följer dig till skogen och röjer, men inte förrän till hösten när myggjävlaran är borta.

Det kuliga är att Lars alltid skojat med mig och sagt att han ska köpa mig en röjsåg i present och jag har sagt att det gör han inte! Men nu har vinden vänt så vi får väl se vad det blir i presenent i Juli när jag fyller år. Kanske än röjsåg =).

Till middag idag var vi lata. Vi bestälde pizza och smaska på. t

Firmafest

Fredagen avslutades med en trevlig firmafest med mina arbetskorlegor både i Burträsk, Norsjö och Skellefteå. Vi på Burträskkontoret blev först hembjudna till Elisabet, min nya arbetskompis, som bor i Åbyn på fördrink klockan 16. Det blev lite stressigt eftersom jag inte var hemma förrän 15,20. Snabbt in i duschen och senda snabbt sminkasig och göra något åt frillan. Men kl 16 var jag klar, phu!. Fördrinken hos Elisabet var ju inte helt fel fick välja på gin, drink eller lakrits spriy. Gissa vad jag valde??. Jo ni som känner mig måste gissa på lakrits sprit. Är det något jag är svag för så är det lakrits.

Resan fortsatte kl 17 till Skellefteå. Jag har en korlega som bor i en av lägenheterna på älvsbackastrand. Vilka fina lägenheter, men det måste ändå vara glasbalkongen mot älven som gör hela lägenheten. Jag är ingen lägenhets människa, jag skulle bli så otrligt rastlös. Å tänk när solen gassar på som mäst på sommaren då kan man omöjligt sitta på en balkong som vätter mot söder. Snacka om steknings varning.

Efter vi varit på älvsbackastrand bar det av på middag på peppes. Där bjöds det på spansk buffe. Det som är så tråkigt med mig är att min mage slår totalt slint när jag äter för mycket stark mat i olika valörer. Men tur att jag vet vad magontet och uppstötningarna beror på. Efter middagen och peppes stängde vid 22 drog några av oss vidare till Old Williams, där av jag. Där blev det tre drinkar. Linnea var kvar i stan efter att hon hade jobbat för hon var bjuden till några kompisar på grillat. Hon var så snäll och väntade på mig så jag kunde följa med henne hem. Vi åkte vid 0.30.

En trevlig fest med tervliga människor =)

Nu säger jag HURRA!!

Nu är årets deklarationstid över å vi har även detta år klarat av det. För mig är det andra året som jag deklarerar å det har gått otroligt bra. Det är så kul att få följa ett företag från början med löpande bokföring, bokslut och sedan avsluta med deklarationen. Tänk vad jag på dessa år på mitt jobba har fått lära mig mycket nytt. Jag har ett berikande jobb med många utvecklingmöjligheter, vilket man också får möjlighet till. Det är inte snåla med utbildning. Det vill att man går minste en kurs per år. Så i morgon är hela jobbet bjudan på sommarfest, middgen blir på peppes i stan och sedan en pubrunda. Det låter väl inte helt fel?

I går, onsdag, följde jag Ida till Skellefteå lasarett. Hon skulle äntligen få operera sitt knä som hon har haft problem med ända sedan i februari. Vi var inne på las vid 7.20 på morron. kl 8.10 rullades hon i på operationssalen. Jag fick följe med ända in i operationssalen och var med ända tills de hade sövt henne. Jag fick sitta ner i väntrummet och vänta å klockan 9 kom de med henne. Då sov hon fortfarande. Värst är det ser så sjuka ut i sjuksängarna fast än de inte är sjuka. Hon vaknade efter ca en kvart å var fort vid fullt medvetande. Klockan 10 åt hon. å klockan 11 fick vi lämna sjukhuset.

Det trodde ju att det var menisken som spökade, men det var en broskbit som var lös och som det även tog bort. Broskbiten var ½ cm stor. Så nu får vi hoppas att hon kan komma igång med träningen igen.

I går kväll när hon gick i säng var benet kallt. Tror att det berodde på att det vi operatioen stryper allt blod i benet. Så jag lindande in benet i yllefilt å i morse då var benet varmt igen.


Nu lite bilder från studenten






Mormor, Emma, Ida, Morfar


Emma och Ida


Student middagen

Oj vilken dag det var igår!! =). Dagen började med att Lars tog tag i städningen och jag fortsatte med matlagningen till den kommande studentbuffen som vi skulle ha klockan 17 på lördagkvällen. Buffebordet som våra gäster skulle få smaka på bestod av följande:

* Pasta sallad med kyckling och pesto
* Marinerad lax i ugn med mangosås
* Kalla kycklingspett
* Melon med seraonskinka och rostade pinjenötter
* Grillad fläskfilé
* Köttfärspaj
* Zatzikisås
* Citronsås
* Skål med tärnad melon
* Nacochips med salsa och WB ost på

Till efterrätt hade jag gjort marängtårta med färska jordgubbar på.

Vädret denna dag kund ínte vara bättre. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade på 29 grader i skuggan. Vi dukade långbord ute i trädgården där vi skulle avnjuta maten 13 personer. När vi hade ätit förflyttade vi oss in i glasrummet där vi sedan tog kaffe och tårta. I glasrummet blev vi kvar ända in på småtimmarna. Vilken dag!, vilken kväll! Studentfesten är nu över å jag tror att även Ida och Emma är nöjda =).

Studenten

I dag när jag stod utanför kyrkan och väntade på att Emma och Ida skulle ta sin student. Åkte tankarn all värdens väg. Jag har ju också tagit studenten men dock inte när jag gick ut gymnasiet utan på senare år när jag gick ut universitetet.

Tänk att nu har man inga små barn längre. Jag tycker inte det var länge sedan de var små och sprang runt på gräsmattan. Eller första skoldagen för Ida och Emma å nu är det snart detta år 19 år! Vart for tiden. Känner mig ändå glad över att mina barn har haft en trygg uppväxt och fått vara hemma länge med mig och även med Lars viss stunder. Jag började inte arbeta förrän Ida och Emma var nästan 2 år. På den tiden var även Linnea hemma. Jag är väldigt nöjd med att jag tog den tiden till att vara med mina barn. Det har varje år fått långt sommar lov i 8 veckor. Ja å nu är det vuxna och ska stå på egna ben.

Denna dag har varit otroligt varm med en sol som skinit från en klarblå himmel. Degen började i Moröbacke kyrka där Emma skulle ta emot betyg och åka traktorskrina ner till stan. Emma fick sin skylt och lite blommor runt halsen. Mamma och pappa var också där samt min kusin Annica hade kommit från Piteå med son och särbo. När Emma åkt iväg med sin klass i skrindan begav vi oss ner till stan för att åka till nästa kyrka, sangtolofskyrka, där Ida skulle ta studenten. Varmt var det och kroppen skrek efter vatten. Jag kan tänka mig att "Ainas" gick bra idag. Jag kan säga att jag var inte själv där inne för att köpa vatten. Köpte även med mig räkmackor för magen började skrika efter mat. Pappa han åkte till landsförsamligenskyrka för att titta på när Niklas, Ida och Emmas kusin, tog studenten. Mamma hon följde med oss.

Så kom även Ida ut från kyrkan å upp på traktor flaket bar det. Vi tog en promenad till torget för att se när de kom med skrindan. Å ännu mer vatten behövde vi. När det var över åkte jag iväg för att handla till den stundande studentbuffen som kommer att hållas här hemma i morgon. I kväll vid 20 stälde jag mig i köket för att göra lite inför morgondagen. Temperaturen var något så när behaglig då, ja med köksfönstret öppet förståss. Så nu är filen i marinad, köttfärspajen och kycklingspetten är gjorda.

Klockan börjar närma sig 1 å ögonen börjar vara trötta nu så det ska bli skönt att inta sängen några timmar.

Bilder på student brudarna kommer sedan.

värme bölja

Å vilken underbar dag trotts att man jobbar. I kväll klockan 20 var det 27 grader varmt i skuggan. Värst är när det blir så varmt är att man inte har någon direkt lust att äta. Tillmiddag hade jag tänkt att jag och Lars skulle äta sill och potatis med gräddfil och gräslök. Så när jag slutade jobba åkte jag till Konsum för att inhandla deras egen iläggningsill. Men fan den var slut och de höll på att göra ny. Typiskt när man har löst matfrågan ska affärs helvetet inte ha de man tänkt, grrrr!!! Lite sur blev jag faktiskt. I stället blev det kyckling och potatissallad. Det var också gott men sill hade suttit ännu bättre.

Efter att vi hade ätit tog jag i tu med att klippa gräset. Vi har en stor gräsmatta att klippa så det tar nästan 1½ timma innan det är klippt. När det var klart var det bara att gå in innan myggrakarna äter upp en. Det är så synd på denna årstid att de förbaskade myggen ska äta upp en, för mig formligen älskar dom.

Nu sitter jag nu duschad och luktar gott. Lars tog ut Doris på en senare kvälls promenad, å undra om det inte har gått för att bada i sjön, ja inte Lars men säkerligen Doris.

Tisdag = Baldag

Själv åkte jag och jobbade mellan 7 och 11. Sedan åkte jag hem och gjorde lunch till fyra tjejer som befann sig hos frisör, Marie. Så klart skulle det göras vackra frisyrer och Pamela stod för sminkningen. Ida och Emma hade fotningstid i Skellefteå av fotograf Malin i Nordanåområdet klockan 13.30. Solen strålade från en klarblå himmel och termometern i skuggan visade på 25 grader. De kan ju inte bli bättre =).

När vi kom till Nordanå möttes Ida och Emma av sina pojkar som de skulle gå med på balen. Efter fotograferingen skjutsade jag dem till hembygdsområdet i stan där jag lämnade av dem och själv begav jag mig till balområdet. I år skulle balen hållas på scandic. I handväskan hade jag med en bok som jag läste under tiden jag väntade på klockslaget 17.00. Mamma kom ner och satt med mig och lika så min kompis Therese.

Wrom, Wrom hördes det och ett muller. Första bilen var på intågande. Å Lars som skulle erskotera Emma och Jonte i en porsche 911 Turbo kom först. Norran flög på dem och frågade om hur det kändes att komma först till balen och beträda röda mattan. Sedan satt vi och väntade och väntade tills nästa tös Ida skulle dyka upp. Tur att den väntan inte är tråkig för det finns ju så mycket vackert att titta på. frisyrer, klänningar, skor m.m.

Å vipps så kom äntligen Ida och Olof gående.

Själv satt jag kvar och tittade på fler balfolk medans Therese och mamma åkte hem.

Själv var jag trött när jag kom hem, tror nog att mamma också var lite nervös. Linnea hon gick aldrig på balen, tyvärr. Men vi får hoppas att hon går till prästen någon gång så jag får se ännu en vacker tös bli ännu finare i vacker klänning och få stråla en dag.


Jonte och Emma


Porschen 911 turbo som Emma och Jonte åkte. Lars kör



Olof & Ida

Nationaldagen

Doris brukar alltid vakna vid 4,30 just därför att hon är van att Lars stiger upp den tiden när det är arbetsvecka. Å det är klart att hon fattar ju inte att det är ledighet ibland. Vid 6 är det matdax för henne. Men i morse vaknade jag vid 7.20 å Doris som som en stock hon hade aldrig vaknat på hela morgonene. Stadluften och alla intryck gjorde nog sitt i går natt. Min väckarklocka ringde vid 8,40 för att jag skulle åka och klippa mig vid 10.00. Doris hade inte denna morgon tänkt att över huvud taget stiga upp.

När jag kom hem från klippningen hade Lars börjat att behandlar räcket på altanen. Jag tog i en pensel också vi hjälptes åt. Efter oljningen har vi valt att lasera med en ljusare färg. Det ser värkligen bra ut =). Det kommer att bli super bra, jag vill inte ha mörkt trä på trallen. 

I kväll har tjejerna haft fotbollsmatch å det blev vinst med 7-1. Skönt att gå på fotbollsmatch å man behöver inte frysa. Nu är klcokan 21.40 å jag har inte märk av det minsta att det är nationaldag. Nu är det slut på ledighet å i morgon är det en liten arbetsdag för att på em åker jag till stan med två baldrottningar för att senan se när det kommer vackra i kortes i sina bilar.


Söndag

Skönt att värmen kom även idag. Shortsen har åkt på =).

I dag har jag och Lars tvättat fasaden på södersidan på huset. Det var så mycket svarta prickar å när man har ett ljust hus syns det ännu mer än när huset är mörkt. Efter det började Lars att tvätta ren altanen, den är ganska stor så det tar sin tid. Själv påtade jag på i trädgården, klippte bla ur vinbärsbuskarna så nu har jag rispor på armarna.

Ida och Emma har varit på fest i stan på söndagkväll bla på rovön. Jag och Lars tog Doris med oss och åkte ner till stan vid 21.30 för att ser hur det var med ungdomarna. Vi parkerade uppe på lasarettet och gick upp mot grönområdet på Erikslid. Doris hade fullt upp med alla nya dofter och intryck. I det första gänget vi mötte på var Ida. Vi gick sakta förbi för att se om hon upptäckte oss. Jo det gjorde hon. Hennes ord var.
- Jaha kommer ni nu, ni ringde aldrig.
Å plötsligt var det flera ungdomar som kom fram och hälsade. Å Ida tycket absolut inte att det var pinsamt. Vi gick vidare ner mot Rovön för att se om vi skulle möta på Emma.

När vi kom ut på Rovön såg vi Emma. Men det första som såg oss var Idas gammal kille Aron, som blev jätteglad att se oss å Doris förståss. Plötsligt ser Emma oss å ropar bland 200 ungdomar där är min mamma, pappa å min hund Doris. Då blir man glad som förälder =). Inte skäms det över oss inte. Å när man inte har några hemligheter för varandra behöver man inte vara rädd när mamma och pappa plötsligt dyker upp.

Vi stod på Rovön i säkert 1 tim. Å under den timman var det många ungdomar som kom fram och pratade med oss både dom vi kände och dom vi inte kände. Ja det är klart Doris drar ju till sig många också. Själv så gjorde Emma hundricket =). Vet inte om det lyckades.

Efter Rovön gick vi och hämtade bilen och begav oss till Linnea som jobbade på X-et till 24.00. Där fick Doris nattamat i form av korv. Jag och Lars köpte varsin hamburgare innan vi begav oss hem i den ljusa juni natten. Jag kan säga att det var en hund som var trött =)

Fredag och Lördag

Fredag blev det inte mycket gjort här hemma inte. Jag följde Ida och Emma till Ljusvattnet för att göra deras förlängning av naglarna. Något det ville ha inför stundande bal och student. Vi åkte dit vid 10 å kom inte hem förrän vid 14,00. Då var det bara att åka och stödhandla för morgondagens kalas. På kvällen blev det en god middag, Entrecot och bakadpotatis. Linnea kom förbi innan hon skulle och jobba så mat fick ju hon också så klart.

Doris stackaren har fått tillbaka klådan så i natt har jag legat och strukit hennes ben och tassar. Så nu börjar vi om med medicinen igen juni ut och i juli hoppas jag att hon klarar sig utan för att i början av augusti blir det att prick testa henne. Börjar vara lur på att hon pollen allergiker.


Vaknade till att det blåste storm ute, men dock ändå varmt ute 20 grader. Vid kl 1 började det blåsa ordentligt samtidigt som himmelen mörknade på ordentligt. Jag trodde absolut att åskan var påväg men det kom bara en ordentligt regnskur. Å vipps hade temeraturen sjunkit till 13 grader på bara 5 min.

Lördagens sysslor började med städning och lite tvätt skulle vikas. I dag var det Lars dag. Vi hade bjudit hem släkten på kaffe och tårta klockan 14,00. Jag snörde ihop en prinsesstårta som jag vet att Lars tycker om. Tänk så tur att man har en inglasning, trotts att det tokblåste ute kunde vi sitta där och fika. Mamma och pappa stannade kvar på middag. Det blev grilladfläskfilé och klyftpotatis med grillade grönsaker.

Mamma och jag tog en kvällspromenad med Doris i blåsten.

Mycket gjort

Vaknade 9,15 i morse, vad skönt det var med sovmorgon =). Hängde ut lite tvätt och blev stående vid grannens häck och pratade med Agnetha. Solen sken inte men det var ändå 17 grader varmt i skuggan. Efter lunch började jag och Lars trädgårdsdag.

Lars började att trimma runt våra ägor. Det tor en herrans tid. Själv började jag att plantera ut sommarblommorna i utekrukorna. Nu står det upprade i växthuset och väntar på att frostnätterna ska vara över. Att plantera ut blommorna tog sin tid. Efter det började jag att göra i ordning pallkragarna i trädgårdslandet. Å plötsligt öppnade vår herre kranen från ovan. Tanken var att nu var det färdigjobbat i trädgården för dagen.

När regnet började ösa ner gick jag in och gjorde fika som vi sedan intog i glasrumet. Å pang så hade regnet dragit förbi. In igen och ta på sig arbetsbyxorna för att fortsätta med pallkragarna. Fylla på jord och sedan sätta ner lite frön idem. Så nu är det satt, persilja, dill, morötter, rödbetor och gullök.

Ida har jobbat på Leos hela dagen. Emma har varit och tränat. Till middag grillade vi hamburgare och gjord pommes till. Ja inte helt fel middag. Emma var duktig och grillade.

Nu ska jag sätta mig och bläddra i lite mat tidningar för att se vad jag ska tillaga på Ida och Emmas student middag nästa lördag.


Nu är det helg!

Oj redan onsdag å det är ledighet i 5 dagar, härligt! I går regnade det titt som tätt hela dage. Å vi som skulle och se fotbollsmatch på fotbollsplanen här i Burträsk. Tjejerna skulle möta spöland. Men när matchen startade 19.30 var det uppehåll och solen vill också visa sig. Innan matchen var slut var det kallt vill jag lova, brrr. Jag skulle värkligen ha behövt vantar. Burträsk förlorade med 0-3. Trots förlusten gjorde Burträsk en riktig kämpa insatts. Tog en varm härlig dusch när jag kom hem och sedan gick jag till sängen. Måste ha sovit otroligt hårt för jag har inte hört att åskan har gått. I morse kändes det varmare än på många mornar. Men vad tror ni börjar komma? Något som jag avskyr!! mygg jävlarna!!!

I dag onsdag handlade jag innan jag åkte hem. Men jäklar vad det är dyrt att handla på denna affär, man tycker att man inte får något för 1000 kronor. Men det kostar ju att även åka till stan och handla, det är ju inte gratis det häller. I går kväll bestämde jag och Emma att hon skulle baka bullar idag. Emma är en hejare på bullbak det ska gudarna veta. Medans hon stöpte degen och den jäste passade jag på att göra två kaksorter. Så nu är frysen fylld med Emmas goda bullar å mina två kaksorter.

Efter bull och kakbak passade jag på att torka rumsfönstret på in och utsidan. Var fick jag all energi ifrån i kväll???. Måste bero på att solen lyser. Nu har jag bara kvar att torka utsidan på fönsterna på framsidan sen är det klart. Hoppas att det är något så när väder i morgon för då ska jag planera ut blommor i alla krukor, men det får stå kvar i växthuset en tid till så det inte fryser bort.

RSS 2.0