Fredag

I morse när jag vaknade kändes det som det bara var torsdag, å än känns det inte som fredag. Pappa ringde idag och undrade om han kunde komma och bli klippt i kväll. Det var inte problem vi skulle ju bara vara hemma i kväll. Men då passade jag på att bjuda dem på middag, vilket pappa naturligvis inte tackade nej till. Det blev grilladkare med klyftpotatis och zatziki.

Att klippa pappa är gjort på 10 min de hår han har håller inte på vara så mycket och det är som ett baby fjun att klippa. Min pappa har alltid, och är fortfarande, pedant när det gäller håret och man ska inte prata om klädsnobb. När jag bodde hemma permanentade jag min pappa, ja det var på den gamla goda tiden det. Pappa är otroligt noga när det gäller kläder han bär alltid skjorta. Han gillar absolut inte t-shirt. När han var ung och var ute och dansade köpte han en ny skjorta varje gång.

Ida åkte ut med morfar och provad den sprillans nya saab 93 som köpts. Jag och mamma satt kvar och pratade vid köksbordet. Min mamma går så lätt att prata med om allt å hon är tyst som en mus. När jag var ung var jag och mamma som hund och katt. Fan vad vi rök i hop i bland. Vad tur att det har gått över. I dag ryker vi inte i hop men det kan ibland ryka lite. Vi är två starka personer båda två.

sysslor

I går, torsdag, bjöds det på hemgjora köttförsbiffar och potatis. Lars tyckte att biffarna var jätte goda =). Efter middagen tog Lars Doris på en promenad medans jag vek bort tvätten.

När jag vikt bort tvätten kändes det som att även jag ville ut och få frisk luft. Jag tog på mig joggingkläderna och får ut en joggingrunda på 30 min. Ni ska veta vad jag känner mig duktig när jag gjort det.

Kl 20 skulle jag slå mig ner i soffan för att se man och fru på fyran. Intog ryggläge i soffan å vipps var jag borta! Lars frågade om programet var bra och vad de hade fått för frågor. Ja som vi förstår så sov jag bort hela programet. Så sängen intogs väldigt tidig i går.

Jobb, jobb och åter jobb

Denna tid består av massa jobb, tiden liksom inte räcker till tycker man. Jag jobbade över 1 tim i kväll. Blev så hungrig så magen behövde påfyllning. Å kanske tervligt för Lars att få lite sällskap vid middagsbordet eftersom både Ida och Emma är borta i kväll. Emma firar en kompis som fyller år och Ida har varit på någon date och sedan övernattning hos Evelina.

Efter middagen tog Lars ut doris medans jag själv satt mig ner och bokfört in Burträsk Fotbollföreings papper. Ja det tog ett tag.

Vid 20 gjorde jag paus för att se 112 Luftens Hjältar.

Doris stackarn är totalt korkad. Ligger och tjuter under Idas säng samtidigt som hon försöker ta sig genom korkmattan. Nä nu kommer hon visst fram från sitt gömmställe där hon tror att hon ska få sina valpar, skendräktig som hon är.

Blev lite irriterad idag, vet ännu inte riktig vad människan menade. Men det ska jag nog få veta snart, eftera att jag ifråga satt det.

Fy vad kallt det är ute idag, riktiga isvindar känns det som.

Djursjukhuset

Oj Oj Oj vad jag var trött när väckarklockan ringde i morse, uppfattade först inte att den ringde. När jag kom mig ur sängen och drog upp persiennerna upptäckte jag att altangolvet var blött, regnet hade tydligen kommit någon gång under morgontimmarna. Men tur var när jag och Doris tog vår morgon promenad vid 6 hade det slutat regna.

Doris stackaren har fått tillbaka sin klåda och jag beslutade mig för att ta kontakt med Luleå djursjukhus. Stackarn plågas ju av att det kliar så förbannat. Fick inte tid förrän nästa onsdag med under de dagar vi väntar fick jag kortisonspray till henne. Hoppas att vi får buckt på detta och om inte få någon förklaring på varför detta kommer ca 2 månader efter avslutad löp. Själv har jag en teori om att hon har någon sort hormonstörning. Hon har kliat bort hår på sidan av ryggen och tillslut blir det blödande sår.

I natt har Burträsket, sjön, rivit så nu är det öppet vatten. Men det är inte ofta det händera att det river så fort som det har gjort. Det brukar inte riva förrän i början av maj.

I kväll jobbade jag över till 18. Har hittat ett favo program på kanal 4+. Det heter 112 luftenshjältar. Handlar om ambulanshelekoter hjälp. Helekoptrarna utgår från Lycksele, Umeå och Jämtland.


Annandagpåsk

Vaknade till ännu en dag med solsken =). Jag och Doris tog en morgonpromenad vid 10.00. I dag hade vi bjudit hem Linnea och Marcus på lunch. Eftersom de har jobbat hela påsken har de inte kunnat komma hem på någon middag. Å i dag  blev det lunch pga att Linnea hadde fotbollsmatch i Robertsfors på eftermiddagen.

Till lunch gjorde vi kebab ute i grillringen som vi har på gården. Vi kunde med glädje avsmaka maten i solskenet.

Klockan 15 begav vi oss av till Robertsfors för att se träningsmatchen mellan Åkullsjön och Burträsk. Det slutade med förlust för Burträsk med 2-1.

När vi kom hem tog jag på mig joggingkläder och begav mig ut på en ½ timmes joggingrunda. Jag känner mig SÅ duktig när jag gjort det.

Nu har klockan hunnit bli 21 och jag funderar starkt på att inta sängen. I morgon ringer ju väckarklockan vid 5,40. Denna vecka är kortvecka för många även så för mig, men det kommer nog ändå att bli några övertidstimmar denna vecka är jag rädd. Känns bästa att göra dessa timmar i börja av veckan än i slutet av den.


Påsksöndagen

I dag gjorde Doris sovmorgon till 7,30. Det kan jag tala om att det händer inte ofta. Hon brukar vakna vid 6 och vill då ha mat. efetr hon ätit somnar hon naturligt vis om. Jag tror att sommorgonen idag berodde på att Jacob lekte med henne hela går kvällen. Jacob verkligen lekte med Doris på sitte eget lilla vis. En komentar han sade till Doris var så gullig. Här kommer den.

- Doris ska vi gå till ditt rum?

Visst var det sött?

Solen har lyst från en klarblå himmel även idag och skuggtemperature har varit 16 grader. Kan inte ännat än vara hel nöjd. Vad har då dagen bjuit på annars. Jo jag och Lars har krattat hela gräsmattan och rensat blommbänkarna. Det var otroligt torrt ute. Det är inte ofta som man kan kratta gräsmattan före 30 april inte.

Jag han sitta ner en stund i solen och ta igen mig också. Middagen idag intogs också i glasrummet. Lax med presssad potiatis, max och en sås gjord på riven wb-ost, räkor och creme fraiche.

Klockan 20.00 var det dax att se mästarens mästare på tv. Det kommer nog att bli en tidig kväll. Känns i kroppen att man varit ute hela dagen. Men det är väl lika bra att ställa om dygnet för på tisda är det dax för uppstigning i gen vid 5,30.


Påsklördag

Vilket fantastiskt väder!! 16 grader i skuggan vad passar bättre en sådan här dag än att städa ur glasrummet. För att sedan inviga årets första middag med gäster. Lars började även att kratta lite grann. Han sitta ner och sola en liten stund medans jag tog in kaffet. Lunchen avnjöts i gassande sol på altanen.

Klockan 16 hade vi bjudit hem främmande familjen Adamsson från skellefte skulle hälsa på. Vad skulle man bjuda på??? Menyn kom att bestå av följande:

Förrätten vi bjöd på var.
1) Inlagdsill
2) ägghalvor med rom och räkor
3) melon med lufttorkadskinka och rostade pinjenötter
4) gravad lax
5) påskskinka

Varmrätten bestod av
1) grillat älgkött med en röra ovan på av stekt sidfläsk, kantareller och äpple.
2) potatisgratäng
3) grönsallad
4) balsamvinägersås

Efterrätten var en kaka gjord på:
botten digestivekex och smör
kräm med kokt pasoriserad mjölk och som garnering grädde och riven dajm.


lååååångfredag

Förr sade man att långfredagen var den längsta dagen på året. Detta för att man skulle minnas Jesus. Själv tycker jag att långredagen bara rusat iväg.

Vem får klippa sig på en långfredag hos frisören?? Jo jag och två till. Det blev även att färga och sätta lite ljusa slinger i håret. När jag kom hem tog Jag, Lars, Emma och Linnea en promenad. Blåsten fans där och lite disigt på himlen. Ida hon är duktig i dag och jobbar på Leos.

Vi tog ett fika i glasrummet och bestämde att om det var fint väder i morgon skulle vi inta middagen där. Men först måste det städas ur. Får bli morgondagens syssla förutom att laga mat.

Klockan 16 skulle vi infinna oss hom mamma och pappa på middag. Hela klanen på 18 personer. Är man stor släkt så är man. Vid 20 var vi hemma för att se "så ska det låta". I kväll orkade jag faktiskt vara uppe en stund längre =))) det blev till 24.00. Men kommer säkerligen att vakna i natt när Ida rumlar in från krogen.


Nästan ett år sedan sist

Mina flickor tycker absolut att jag ska börja blogga igen. Ja jag gör ett försök. Några radera /dag kan man väl förhoppningsvis åstadkomma.

Påsken har infunnitsig 2011. Skärtorsdag och man tänker tillbaka på när flickorna skulle ut och vara påskkärringar. Nu för tiden är det ont om de söta utklädda påskkärringarna. Men faktiskt idag ringde det på dörren och där stod det tre påskherrar =).

Jag slutade tidigare idag och skyndade mig hem och tog ut Doris på en lång promenad runt sundet. På vägen passade vi på att köpa lite påskblommor till mamma och pappa dit vi ska på middag i morgon.

Jag har påskpyntat lite grann efter det att Lars frågade varför jag inte tagit fram hans mammas gammla påskkärring med gummiansikte. Ja nu häger hon i köksfönstret =). Ute har jag smyckat lite ris med vippor.

Trött, trött, trött. Jag, Ida och Lars skulle i kväll se man och fru men inte fan fixade jag av att vara vaken inte. Nä jag sov bort ½ programet =(. Blir nog en tidig kväll i kväll. Nä hur kan jag tro att de ska bli det? Jag som nu ska bege mig iväg med kvasten till blåkulla. Hej vi ses i morgon

RSS 2.0