Fredagsbestyr

I dag på min och Doris morgonpromenad plockade vi blåbär smatidigt. Det blev en god blåbärspaj. Har även städat lite idag. Det har varit varmt men solen har inte lyst.

I dag gjorde Linnea middag, plankstek. Hon tycket att mamma skulle få födelsedags middag. Det är så roligt när barnen gör mat någon gång. Att själv få sätta sig vid dukat bort är så njutningbart! Skulle önska att det var lite oftare.

Läste idag en kompis blogg. H*n hade blivit sviken av en nära anhörig. Tyckte så otroligt synd om h*n när jag läste det så jag var tvungen att ringa upp och höra hur det var.  Det kändes skönt att höra h*n röst. Jag blir så berörd och ledsen när människor i min närhet är ledsna. Man kan aldrig riktigt  förstå hur andra känner, men man kan finnas där när de behöver en om inte bara för att prata och finnas som stöd och peppa. Kram min bäste vänn!!

Har även idag pratat med min kompis Therese som befinner sig i Stockholm, ja i Märsta hos sin mor och far. De har varit på Skansen, det var länge sedan jag var där. Kanske man skulle göra ett besök där men det är visst så förbaksat dyrt.

Sol i hjärtat sol i sinnet

Å vilken härlig dag!!! Solen har skinit och det har varit varmt och skönt. Det är ju ändå tråkigt att värmen kommer nu i slutet av Juli när man ska börja om och jobba på måndag. Har snart haft 4 veckorssemester och soldagarna går nog att räkan på inte fullt två händer. Jag som älskar värmen och få njuta av att vara ute.

I dag gräddade jag våfflor till lunch åt 4 hungriga ungdomar. Till middag blev det färskpotatis från landet, inte de störa men goda ändå =). Till det blev det lax på grillen med en blandning av färsk dill, persilja och timjan på. Samt en dragonsås till. Å vet ni vad mer jag gjorde?? Jo plockade in färska morötter från landet lade dem i folie med smör och slat och lade på grillen, vet ni hur gott det blev?? Jag kan säga att det blev något så otroligt gott!!! Vi grillar otroligt mycket på sommaren, med mycket variationer.

Bad i poolen här hemma blev det också idag. Lite kallt men skönt ändå. Har även hunnit med lite bokläsning utemellan allt annat.

I kväll var vi ner till sjön med Doris och hon fick aporera en dammy som vi kastade i vattnet åt henne. Nu ligger det en utslagen hund i sackosäcken och sover så gott.

Oj vad mycket som hänt idag när jag tänker efter. Men en bra dag har det varit =))

En dag med mycket possitivt

Dagen började med glädje klarblå himmel och sol!!!

Jag, Ida och Linnea åkte till Skråmträsk och plockade 18L jordgubbar. Emma var hemma och gick en promenad med Doris. Nu ligger jordgubbarna nerfrysta för att i vinter kunna göra jordgubbssylt. Tjejerna vill bara äta min hemgjorda jordgubbssylt det är inte så förtjusta i köptsylt.

I dag är det min födelsedag. Vet ni jag minns mina barndomskalas som att solen alltid har lyst den 29 juli. Har glömt vad det var för väder när jag föddes, måste ta och fråga mamma. Ja jag har fått några presenter också. Presentkort av mor och far, av Lars en radio i glasaltanen och en pepparkvarn, av Ida fick jag en jätte häftig popcornskål, av Linnea och Emma fick jag en mugg med en kille i endast kalsonger när man häller något varmt i muggen försvinner kalsongerna och det allra heligaste visar sig =). Fick även av dem en medalj "värdens bästa mamma".

Av tjejerna önskade jag mig även att de skulle visa mig en vinst i dagen fotbollsmatch de hade hemma i kväll mot Bredsele. Även den önskan slog in de vann med 2-1!

Dag med många sysslor

Morgonen började med promenad med Doris. Kom tillbaka vid 10. Solen kom fram lite bakom molnen så frukosten fick hänga med ut i trädgården. Men inte blev solen frame länge inte =(.

vaskulle då dagen bestå av? Jag som längtade så efter att få slå mig ner i en stol med bok. Jag förstår inte?  Jag    kommer mig inte för att sätta mig ner med n bok när det är dåligt väder. Måste vara för att jag ser allt som behöver göras inne då.

I dag städade jag ett av förråden ute, en del blev kvar på gräsmattan för att slägas på skroten. Sedan skördade jag persiljan och dillen som nu lagts i frysen. Mamma och pappa kom förbi på fika och mamma fick bli klippt. Ja iblan leker jag frisör. Ja det kan ju inte bli så dåligt klippt eftersom kunderna kommer tillbak =)

I afton åkte jag och Ida till skogen med Doris. Vi gjorde sökövningar med henne så nu är det en trött hund som sover på golvet. Doris älskar värkligen att jobba i skogen. Det är kul för oss alla. Får se om hon blir en duktig hund på det i så fall skulle det vara kul att prova göra någon tävling med henne i framtiden.



För 17 år sedan

Denna dag för 17 år sedan vid 8,30 på morgonen kom tvillingflickorna Ida och Emma till vår familj. Det var en spännande morgon. Ida och Emma var lik varandra redan när de föddes. Barnmorskorna som var med vid snittet var tvungen att komma ihåg nummer ett och två och de fick inte blanda dem förrän nummer bandet var på deras små händer. Händerna var så små att nummerbanden då och då föll av, tur att de inte föll av samtidigt =). När de var små var de rädda som harar. Det var rädd för folk de skrek och stod och kramade varandra när någon kom och hälsade på. Nu har det förrändrats till två brudar som är framåt. De har en storasyser, Linnea, som var värdens snällaste med den när de var små. Ja idag kan det ibland vara annat ljud i källan =)

Minnerna är många under dessa 17 år med dessa små liv. Det tog 16 ½ år innan vi fick bekräftat att Ida och Emma var enäggstvillingar genom DNA test. Nu kan vi säga med 100% säkerhet att de är enäggstvillingar när folk frågar, vilket vi inte har kunnat förr.

Grattis Ida och Emma på 17 års dagen!!!


Släkten på besök

Dagen började med tårtbak, släkte skulle i afton komma på besök för att fira jag, Ida och Emma. Ja någon dag förtidigt. Det är lättast att samla alla en söndag än en veckodag eftersom många av släkten har börjat jobba igen efter att de haft semester. Tack för presenterna alla!!

Min mamma och pappa hade vi på middag, grillspett och klyftpotatis, mums säger jag! Alla i familjen var samlade + tjejernas pojkvännerna förutom Robin. När övriga släkten kom, ja vi blev 20 stycken allt som allt, bjöds det på kaffe med dopp. Det snöpliga var när marängtårtan jag bakat skulle göras klar, en av dem jag gjort var inte färdig gräddade, det fick bli en tårta som delades brodeligt. Vi får baka en till på onsdag och äta.

Denna dagen för 17 år sedan skjutsades Linnea till mormor och morfar i Mjödvattnet för i morgon skulle det bli en spännande dag................................Vad det får ni läsa i morgon.

Bra dag trotts vädret

Regnet fortsätter att ösa ner. Dagen började med städning. Tvättstugan full som vanligt. Förstår inte, man hinner bara tvätta tom tvättkorgen så är den full igen. Kan det bero på att man bla har tre tjejer hemma som i bland byter kläder lika ofta som man byter trosor? Var tvungen att tvätta två maskiner. Fick lov att hänga en inne och tumla en. Viket jag inte gillar att göra på sommaren. Älskar att hänga tvätten ute och känna doften av friskt när man viker ihop kläderna.

I dag väntades det främmande till huset. Ja främmande och främmande det var min kusin Lena med familj. Det är nog egentligen inget direkt främmande. De hör ju liksom till oss =). Vi grillade kött jag och Lena drack vin. Alltid när vi träffas blir det Lars och Ronny som diskar bort av någon märklig anledning. Ja jag och Lena har nog inte tid för vi är som pladder fior när vi träffas. Skulle vi stöka bort stod vi nog vid diskbänken ännu =).

Sköldpaddeskalet!

I dag åkte vi in till stan och hämtade de nya passet. Man ser ju inte klok ut på kortet. Kvinnan som jobbar i expen på polisstationen i Skellefteå är rent så trevlig! Det borde finnas fler som henne.

Gjorde en liten sväng på stan provade en skjorta, men jag förstår inte vad som hänt med sjöldpaddeskalet det måste ha vuxit i sommar?! Fy attan jag hängde snabbt tillbaka skjortan för storleken assepteras inte! Efter sommaren och utlandsresan måste jag göra något åt sköldpaddeskalet (magen). På sommaren äter man så mycket gott å inte tala om allt vin man sätter isig. Man trivs inte med sig själv tillslut. Vad som är en stor brist hos mig är att jag inte har någon karraktär. Det börjar alltid så bra men det ballar snabbt ut. Ja ni förstå jag vill ha RESULTAT på vågen SNABBT!!! Tjejerna brukar hjälpa mig men det måste nog bli hårdare med sin mamma. Jag gillar inte att gymma med andra å jag hinner inte. Det är så svårt för mig att binda upp en veckokväll. Hälst skulle jag vilja ha en personlig tränare som tvingade mig till gymmet, men då blir det i skellefteå i så fall. Min kompis Therese som är duktig på gymma skulle kanske tvinga med mig, ja man vet aldrig? Det kanske händer =)

Vad gjorde man utan sin bror?

I dag kom min bror Nils hit och räddade middagsfrågan. Han hade rökt gös själv. Gösen hade han fiskat i Burträsket.  Å det var så otroligt gott. Röktgös, färskpotatis, ljusugnsbröd och en dillsås till. jag säger bara gott gotti gott gott! Den ständiga frågan vad ska vi äta kan ibland göra mig galen. Å idag kunde jag behålla lunget, men frågan om vad vi ska äta lär komma tillbak ganska snart.

Nils är en allt i alla som ofta hjälper oss att lösa byggproblem. Ja det blir han som hjälper oss med badrumet. Tack snälla Nils! vad gjorde jag utan dig? Ja Lars är duktig men när det gäller att bygga då ber vi Nils. Han har ofta ideér som inte är dumma samt att han tänker på sådant som inte vi har tänkt på. Ni ska se glasaltanen ha byggde åt oss och kontoret som han timmrat upp ute på gården. Det är inte alla som har en sådan bror.



Badrumsinredningar?

Åkte på morron till Umeå för att titta på badrumsinredningar. Ja nu undrar ni säkert många varför åka till Umeå när det finns i Skellefteå. Jag har hittat en badrumsinredning som går köpa med 5cm intervaller, vilket jag tycker var väldigt smart, å den finns inte att köpa i Skellefteå. Alla andra man hittar är oftast 60, 90 eller 120 cm. I detta fall går det ju kombinera på flera olika sätt. Roligt var att Linnea och Marcus, Linneas kille, följde med. Det blev även en sväng till strömpilen och lunch inne i stan. Ja och ett ställe som man inte ska besöka, godishuset =).

Varför ska affärer endast ha sommararbetare och all ordinarie personal är på semester? Tycker att de då borde ha lite känsla för service. Att Åsa Gustafsson kommer in i en affär och ställer massa knepiga frågor då, blir lätt obekvämt för de har inte svaren. Det är nog bättre då att ha semesterstängt rakt igenom.

I Kväll fick vi äntligen se solen igen, jippi. Jag och Lars tog Doris med oss och åkte till det hon älskar mer än något annat, SKOGEN! Där får hon springa fritt. Å göra några sök när någon av oss gömmer sig.

Tjejerna har haft fotbollsträning i kväll. Ja snart drar fotbollsmatcherna igång igen. Kul säger jag bara! Det är roligt att åka runt och titta på när de spelar fotboll. Ja jag kan nog kalla mig för en fotbollsgalen mamma =). Undra om tjejerna håller med? =). Vad som är lite tråkigt när träningen börjar om är dessa mattider. Ja det måste ju äta ordentligt innan träning och någon timme före. Varför då tråkigt när jag ändå gillar att de spelar fotboll? Jo jag ska avslöja att när jag har semester vill jag inte ha några tider att passa å det måste jag vid dessa tillfällen.

Var in en sväng på jobbet idag. Med det jobb jag nu har kan jag inte bara stänga dörren i fyra veckor. Kunderna jag har vill att deras räkningar ska betals, fakturor ska göras och en del vill ha lönekuverten i sina bervlådor. Oftast måste jag in en gång i veckan, tur är ju att jag har jobbet fem minuter hem ifrån. Å ni ska veta att jag älskar mitt jobb som jag har nu. Enda gången jag kan sakna barnomsorgsjobbet, som jag hade förr, är när vårsolen börjar ge sig till känna.

Regn

I dag har regnet öst ner från morgon till kväll. Semestern rusar iväg och solen har inte visat sig många dagar på de två veckor som har gått av min semster. Det finns mycket att göra här hemma, städa förrådet, skriva motion, baka, men andan faller inte på.

Det är skönt med semester då finns inte så mycket måsten som finns när man jobbar. Man tar liksom dagen som den kommer. Vad är väl skönare än att varenda morgon få ligga i sängen och läsa Norran. Men är det fint väder är det frukost ute i min fantastiska trädgård som jag älskar, lugnet.

Planer finns att om det dåliga vädert fortsätter imorgon ska vi åka en sväng till Umeå och titta på badrumsinredningar. Vi har i 1 års tid funderat på att renovera badrumet, men jag vill inte hasta iväg. Vi vill verkligen känna att det blir rätt det är ju trots allt mycket pengar det handlar om.

Emma kommer att göra en fin header åt mig, vill ju ha något finnt =) Hon är jätte duktig på att göra sådant.

RSS 2.0