Nyårs krönika

Ska fösöka minnas tillbaka från 2009 års början till slut.

Nyårsafton mellan 2008-2009 firade vi nera i Leksand hos Lina, Mikael, Tilda och Iris.
Min lillasyster Lina och hennes yngsta dotter Iris nyårsafton 2008-2009.

Under Januari hade Doris bott hos oss i ett år och det visade sig ju vara den vackraste labradoren som finns =) Hon röntgade sina höfter i januari vilket visade sig vara helt felfria.


Vår vackra ståtliga labrador Doris kortet taget i januari 2009 på soffan i köket.

FEBRUARI
6-8 Februari fick jag äran att få åka till Göteborg på partiråd med en massa andra folkpartister. På detta möte fastställdes bla listan för EU valet som skulle vara under hösten 2009.

14 Februari var det melodifestival i stan. Till detta gick vi med våra vänner Patrik och Therese. Efteråt blev det middat hos dem och säkerligen även en sen natt.

27 Februari hade jag en 50åring att fira. Det var gruppledaren för fp, HåkanLindh. Honom firade vi genom att den överaska honom på brinken. Han fick åka hiss på alimak, få massage på aqa spa och en avslutningsmiddag på scandic.
Samma dag avslöjades SEKAB affären och brinken var fyllda av press och media.


Håkan Lindh påväg upp i Alimak hissen.

Fredagen den 13 mars, var verkligen en otursfredag. Linnea ringde mig på jobbet och skrek och grät, hon hade krockat i stan. Jag slängde mig iväg till stan med Tore Karlsson. Tur att det ändå gick bra tillslut. Linnea hel men bilen skrot. Det resulterade i bilbyte till en mörkblå V50.

APRIL
6 April var det dax för operation i Luleå på Hermelinen av min högra tumme som jag förstörde när jag tapetserade under december 2008. Operationen gjordes under lokalbedövning, vilket jag hade gruvat mig jättemycket för. Men det ska då alla veta att de är inget att gruva sig för =).

27 April var det stormöte på Burträskarnas hus, Ryktet hade börjat gå om att gymnasienämnden hade planer på att lägga ner Naturbruks gymnasiet här i Burträsk. Det blev uppror i bygden och ännu har inget hänt i frågan och jag hoppas att det så inte häller blir.

MAJ
4-6 Maj åkte jag till Vara med personalnämden. Men det kan jag säga att det kunde lika gärna vara =). Minns detta som ett evigt resande. Flyg, tåg, buss. Dagarna gick mästa dels till att resa.

Linnea stackarn får besked från trafikstyrelsen om att hennes körkort dras in i två månader för den krock hon var med i februari. Ingen rolig dag för henne och oss andra.

JUNI
11 Juni var en stor dag för Linnea. Hon tog studenten! Tre år i gymnasiet på Kaplan, Samhälls idrott och hälsa.
Den 13 Juni hade vi studentbuffé här hemma för släkten. Linnea hade själv fått bestämma vilken mat hon skulle ha på buffé bordet.

Linnea i sin vackra klänning på studentdagen.

Midsommar
Midsommar firades detta år i Leksand hos Lina med familj. Regnet bara östen ner. Men vädergudarna var med oss när vi gick för att resa majstången. Midsommardagen var vi i "gropen" och lyssnade på musik tillsammans med massa glada Leksandsbor. Iris han även fylla tre år den 20 Juni. Det blev kalas med Tårta och presenter. Denna dag var det uppehåll så vi kunde sitta ute i trädgården och fika.

Ida och Aron följde med, vi ville ju ha barnvakt midsommardagen när vi skulle gå till "gropen" =).


Tilda är med och reser majstången  



Iris tre års dag.Tilda läser kortet och kusin Märta tittar på.


Aron, Ida och coola Iris. Här åker vi båt på Siljan i Mikals pappas båt som vi fick låna en solig dag.

27 Juni var det en dag med konfirmation. Jens dotter Veronica konfirmerade sig i landsförsamlingens kyrka. Efteråt var det konfirmationsmat i Nordanågården.


Veronica

JULI
Semestern började den 3 Juli och kunde väl inte börja bättre än med stadsfesten där Ledin uppträdde. Vi var där tillsammans med min kusin Lena och hennes man Ronny. Först var vi i Ursviken hemma hos dem åt och drack gott. Sedan öste vi på festivalen!! Härligt, Trevligt, Mysigt, Rockigt! Ja vad mer ska man säga för en helt lyckad kväll!

Tomas Ledin live från Stadsfesten i Skellefteå!


Linnea får tillbaka sitt körkort efter att ha skrivit och kört upp igen. En glädjens dag för henne och oss.

Hela Juli var vi hemma och åkte inte någonstans. Vi njöt av ledigheten här hemma på solbacksgatan i regn i sol och bad i pool. Här kommer lite sommarbilder från solbacksgatan 9. Jag fyllde 41 och Ida och Emma fyllde 17 år.

 
Doris njuter i solen på altan.     


Jag och Iris i Poolen som står på altanen.

 
Ida och Doris njute i Solen 


Min kompis Theres med sonen Jacob en solig dag på 
vitbergsbadet.

 
Jag och Doris njuter i hängmattan 


Jag och Doris i vår fantastiska glasaltan! Njuter värkligen
av att ha den. Å visst har vi vacker utsikt? mot skogen och 
berget.

SEPTEMBER
3-10 åkte jag och Lars på en utlandssemester till Kreta. Där fick vi sol, värme och bad i havet. Vi värkligen njöt denna vecka. Böcker lästes, chack spelades, maxi yatcy spelades och vi åt och drack gott.

   
Lars i solstolen på Kreta strand med en bok å öl visst =)


Jag äter en got gryta gjort på lamm.

  
Jag tar ett härligt dopp i havet!  


                               Jag och Lars

25-29 September bar det av till utlandet igen och denna gången med Jobbet. Resan gick till Mallorca. Vädret kunde ha fått vara lite bättre än det vi hade. Sista dagen regnade det något så otroligt. Den dagen hade företaget hyr cabbade bilar men det fanns inte en tanke på att kunna använda det. Vi var till Palma den dagen och det var tur att jag hade packat ner ett paraply i väskan, det var knappt det räckte för att hålla undan det regen som föll.

Här dansades det smågrodorna på restaurang, det sjöngs "hej tomte gubbar" ja vi var roligt tokiga =)

 
Min arbetskompis Camilla som jag delade rum med.


Smakade sniglar med en stor skräck i ögat!!


Jag på en restaurang vid hamnen i Alcudia, Mallorca.

OKTOBER
Min mor har detta år den 11 oktober blivit ålderspensionär. Men min mamma är ändå inte gammal och det syns inte att hon uppnått denna ålder, vare sig i utseende eller i den raska takt som hon fortfarande håller. I present gav vi henne en resa till Stockholm med hotell i två nätter. Hon fick även gå och se Buddy Holly med en av sina favoriter "Brolle".


Linnea och min mamma.

NOVEMBER
Linnea tar i mitten av november sitt pick och pack för att tillsammans med Marcus sätta sitt första bo. Det var med blandade kännslor. Plötsligt så har "pluttan" med snutte och tutte blivit stor. Får väl ändå vara glad att hon inte flyttade längre bort än i en lägenhet här i Burträsk. Hon han även denna månad den 22 fylla 19år. I present fick hon en säng från Ikea.

Det gungade ordentligt när det gäller politiken i Skellefteå kommun denna novembermånad. Skolor i kommunen är hotade av nedläggningar. Det blev många kvällsmöten av upprörda människor i byarna runt om i Skellefteå kommun. Orolig är jag för hur 2010 skall bli gällande detta, känslan säger att de kommer att bli fler. =(.

DECEMBER
Jag och Theres var och lyssnade på Maguns Carlsson i Bureå Kyrka en stämmningsfull afton med en härlig inrigning av julen i mitt hjärta.

Snön den dröjde men tillslut så kom den och det blev den vita jul man så innerligt önskar sig.

Julafton firamde vi här hemma. Vi var totalt 17 stycken. Vi dansade ringdans och Tomten kom med klappar.

I dag är det bara en dag kvar på året och detta året har bara rusat iväg och hur 2010 ska bli vet man bara en del av. En resa till Paris i April. Det stundad bröllop i Juli där jag och Lars ska vara värdfolk. Våra kompisar Theres och Patrik ska gå till prästen i Burträsk kyrka!!! Sedan väntas ev en resa till New Yok i nov tillsammans med Lars bror som fyller 50år. Vad mer året har att bjuda på får jag väl vänta och se.















Shopping

Åkte till stan på morgonen. Linnea följde med som sällskap, kul!

Vi var en sväng på systemet först för att inhandla lite dricka till nyårsafton. Köpte en tröja till Lars på Espirit, jo han gillade den. Gick även på ljuspunkten och handlade en taklampa i Linnea och Marcus sovrum, de hade en ful epig lampa där. Tyckte det var dax för något bättre, ja mamma betalade förståss. Vi åt lunch ute på obs.

Sedan har vi sprungit på möbelaffärerna. Jag och Lars har bestämt att vi ska köpa en liten 2.a i Linneas gammla rum och en liten tv-bänk. Jag och Linnea hittade en nätt svart skin soffa som jag beställde på europa möbler. Tv-bänk hittade vi också på europa möbler. Det blev en vitlackerad, skit snygg. Soffan får vi om ca 10 dagar.

I morgon måste jag bege mig till Burträsk Järn & Färg för att titta på nya tapeter till rumet. Passar inte med gulbruna tapeter till vit tv-bänk och svart soffa. Tänkte försöka hitta något i svart och vitt förståss.

Jag älskar att skruva ihop möbler som kommer i kartong. Kunde inte vänta när jag kom hem utan slet upp förpackningen där tv-bänken låt och började läsa beskrivningen, å vipps så var den ihop satt =)).

Har även varit på hockey i kväll. Ska villigt erkänna att lusten inte var till 100 % att gå. AIK har ju förlorat nu i flera omgångar. Men i kväll blev det vinst mot Timrå med 2-0.


Snö och åter Snö!!

O herre gud va det har snöat!!!

Lars gick ut och skottade på morron och när jag steg upp undrade jag om han hade skottat? Jo visst hade han det men det syntes inte.

Idag frågade jag Ida och Emma vad de ville ha till middag. Emma sade genast palt. Ja så idag blir det till att göra palt. Någon som Emma har längtat efter länge. Hon älskar palt och det är inte ovanligt att hon sätter i sig 4-5 stycken.

Doris har varit ute och lekt med Buster i snön i dag!!


Buster och Doris ute i snön!


All snö som kommit på vår altan


Trädet utanför köksfönstret


Kort taget utifrån rumsfönstret. Granen är översnöad

Annandagen

I dag har vi haft en skön hemma dag. Dagen började med att Lars tog ut Doris på promenad medans jag tog på mig kläderna för att gå ut och skotta bort den snö som fallit. När skottningen var klart kom Aron till Ida och jag passade på att bjuda in hans mamma och pappa på kaffe och fika. Trevligt var det!

Vad skulle vi äta till middag? Jo det blev en nostalgisk 80-tals rätt, nämligen fondy. Kyckling och Filé med gratäng, jag säger bara MUMS!!


Trevlig middag!


Fondy!

På afton var jag och Doris ute en sväng. Hon hade så trevligt ute i all den snö som hade kommit. Jag släppte lös henne och hon försvann i all snö =).

På kvällen blev det hockye JVM Sverige vann med 10-1, helt makalöst!



Juldagen

Jag och Lars var ut en lång härlig promenad runt västomsundet. Det är en promenad på ca 7 km. Det var så skönt och det bet lite i kinderna när temperaturen ute var -14 grader. Även idag har det snöat, så snöskyffelnt har fått göra sitt även idag.

Ida fick piplarssons dvd i julklapp så efter promenaden satte vi oss ner med Ida och Emma och började titta på de 12 avsnitt den innehöll. Men vi han inte se alla avsnitten, för kl 18 var jag och Lars bortbjudna.

En dag som denna fyller min svägerska, Marie, år och i år fyllde hon 45 år. Den 8 dec fyllde min bror Nils 45 år och till lika är gift med Marie. Så i går var vi bjudna dit på kallas tillsammans med mina syskon med respektive.

Det blev ett riktigt PARTY! Jag, Lars, Micke och Lina gick hem till oss vid 1,15. Ja Lina och Micke som över här.

Kylan har bitits sig fast i bygden det var -14 grader även i natt när vi gick hem.




Julafton

När juldagsmorgon glimmar..... Ja det gjorde det värkligen. Snö föll från himmlen. Det känns riktigt som jul när det snöar på självaste julafton!

Vi hade en mysig julmorgon. Linnea och Marcus kom vid 11 och åt risgrynsgröt och dopp i gryta med oss. Vi satte oss ner i soffan och tittade lite på TV.


Linnea och Marcus äter jullunch


Vi 14 kom Lina, Micke, Tilda och Iris. Jag och Lina började förbereda julmatens som gästerna skulle bjudas på =).
Vid kl 17.00 var vi alla 17 samlade runt borden som vi ha dukat i rumet.
Det julbord med kallskuret som var uppdukat.


Tomten kom förståss på besök. Tilda och Iris öppnade sina julklappar som de fått. Vi vuxna har en tradition som min morfar började med när vi var små. Det är följande:

Alla vuxna sitter i en ring och man öppnar ett och ett paket. Detta för att se vad alla andra får. Det tar tid men det är roligt. Vi brukar öppna paket ända in på småtimmarna. Före paketöppningen äter vi rissalamalta och saftsås som mamma alltid gör. Eter vi ätit den börjar i öppna julklapparna det brukar bli vid 21.

När alla julklappar är öppna har pappa en egen lite tradition. Han har till Jag, Lina, Ann och Mamma gömt paket i huset och det innehåller varje år ett guldsmycke. Ja det är faktiskt så att det är pappa som köpt guldsmyckena jag har på mig. Lars har bara, det är inte så bara, köpt förlovningsringen, vikselringen och ett par gulddropps örhängen till mig.

 
Doris var också uppklädd på Julafton med röd rosett =)


Emma och Ida uppklädda och fina!



Vad vi alltid gör innan tomten kommer är att sjunga julsånger.
Här dansar vi runt en tomte i stället för julgranen.



Tomtegubben på besök. Nicklas håller i Iris och Tilda står brevid Tomten.



Linnea tillsammans med Mormor.



Här sker julklappsöppning


Dan före doppare dan

Idag har här stekts revbensspjäll, gjorts vörtbröd, lax paté och julskinkan. Ida har gjort riskrisp.

Sedan han jag sätta mig ner i soffan och titta på "Sunes Jul" med Emma.

Linnea ringde vid 15 och frågade vad vi skulle äta. Hon och Marcus frågade om de fick komma och äta, det är väl klart att de får det! Det blev kött med grönpepparsås och gratäng. Jag och Lars delade en flaska vin.

Till kaffet blev det en likör. Har sedan varit ute på ett litet uppdrag iklädd röda kläder. Ja ni vet vad.

Nu sitter vi och spelar bingolotto i uppesittarkväll med Lotta Enberg. Jag och Ida har vunnit 50 kronor var. Ja vi får se innan kvällen slut kanske vi har vunnit något mera =)

Ha en tervlig uppesittarkväll på er all i hopa.

Å GOD JUL önskar jag ER alla!!!

Handling och Godis

Ja Gunnel kaninen är riktig och värdens snällaste. Tilda har verkligen skött om Dumbo när hon varit här.

Idag steg Jag, Lars och Ida upp klockan 7 föra att be ge oss till stan och handla in lite julmat som ska stå på bordet på julafton. Det var jätte skönt att handla på obs idag det var nästan inget folk alls. Vi kunde i lugn och ro inhandla det vi skulle på våran lista. Vi var i Burträsk igen vid 10.30. 

När vi kom hem åkte vi förbi posten där jag hade ett pake att hämta. Jag har kommit på att jag ska samla på Jenny Nyströms Tomtar nu. Det är ju dyra MEN jätte fina. Jag har ju samlat på gnomi tomtar men går nu över till dessa. Fann en sida på internett där man kan köpa dem. 

När vi kom hem gjorde jag, Emma och Ida lite mer godis. Det blev fudge med hackade polkagrisar och marsipangodisar. 

Vi har även klätt granen som nu står fin i vårt rum vid TV. 

Har varit ut två härliga promenader med Doris idag. En i skogen och en runt byn. Nu ligger hon och sover så gott i sackosäcken

Nu är det bara två dagar kvar till jul!!!




Jenny Nyströms Tomte som jag hämtade på posten idag. 




Doris vid vår julgran och lillebror. Tomten har jag gjort själv för många
år sedan och barnen döpte då den till lillebror, där av namnet på Tomten.
 

Knäck och Tvätt

I går måndag kom en kille frå Jeloin Data hit och installerade vårat huslarm. Så nu tjuvar och banditer är ni förhoppningsvis skrämda från vårt hus.

Linnea hämtade Tilda vid 10 för att hon och Simone ville ha Tilda under dagen. Det klädde julgranen hos Simone och de hade även gjort ischoklad.

Medans han var här vek jag bort en hel del tvätt från tvättstugan. Ida har kokat knäck och jag har lagt in julsillen.
Det var ett jätte snöoväder igår och det ser ut att bli en vit jul i år också, JIPPI!!!!

Främmande

Idag vaknade Tilda 6.30 moster sa att hon skulle krypa ner och sova för det var inte morgon. Tur att man kan prata med en 6 åring. Snäll som hon är kröp hon ner i sängen igen och somnade. Hon vaknade igen kl 9.

Idag har det varit kallt igen -17 grader när vi steg upp. Jag säger bara BRRRRRR!!!!.

Vid klockan 14 kom Theres, Patrik och Jacob på besök. Vi bjöd på lite fika och pratade en stund.

Ida, Aron, Tilda och Doris har varit ute en stund i eftermiddag. Doris fick söka Tilda vilket hon tyckte var jätte roligt.  

Hockey har det varit i dag Sverige mot Finland, Sverige vann inte efter de förlorade på straffar.

Till middag blev det lax, pressad potatis och romsås.



Doris, Tilda och Dumbo myser. Våran kanin älskar att ligga och mysa i famnen.




Jacob på besök med mys i sackosäcken.




Här myser Tilda, Dumbo och Doris på Doris favorit ställe, sackosäcken.

Lördagen slut



Ja då var ännu en lördag slut. Tilda vaknade vid 8 och hon ville då titta på tv. I dag har vi varit på fotboll i Burträsk gymnastiksal. Tjejerna har spelat mot Bureå. Lite träningsmatcher bara, men kul att titta på ändå. Tilda har ju aldrig sett sina kusiner spela fotboll så nu fick hon chansen. Vi tittade ett tag sedan åkte jag och hon för att handla. På middagsönskan hade hon idag tacos.

När vi kom tillbaka tog hon och skötte om våran kanin Dumbo. Medans jag åkte och hämtade Lars och tjejerna var hon hemma och tittade till Doris och Dumbo. Hon tyckte att hon hade en uppgift att fylla.

Tilda har i afton haft gymnastik uppträdande för oss. Vi fick biljetter och även Doris. Doris aporterade biljetten till Tilda vilket hon tyckte var jätte kul.

I dag har vi även haft 2 års kalas, ja Doris fyllde år idag. Hon fick ett gott hunden att tugga på. 

Nu är alla julklapparna inslagna och klara och ligger så fint i korgen.  

FREDAG

Åkte på morron in till skellefteå för att höra på föreläsning ang diskrimineringslagen. Det var en mycket intressant föreläsning. Under tiden jag satt och lyssnade tänkte jag på en viss person i min bekantskapskretss som jag ska be ta kontakt med föreläsaren.

När föreläsningen var klar åkte jag och köpte de sista julklapparna. Fy vad folk det var på stan, man blir stressada av bara det. När jag åkte hem for jag förbi Mjödvattnet och hämtade Tilda, mosters älskling.

Linnea och Ida har varit på badhuset med henne. Vi har varit på vindan och hämtat ner barbikläder och barbidockorna. Sedan har vi myst i soffan med ostkrokar och chips. Nu sover hon så gott i Idas säng. Ja hon fick själv bestämma vart hon ville sova och i natt var det med Ida.

Har suttit och sett sista programet av "Bonde söker fru". Har lite svårt att ta in Camilla och Roger. Men Thilde är ju kär upp över öronen.

Nu ska jag slå in några julklappar.

Bagarstugan

Idag har BFT bakat hällakaka i Burträsk bagarstuga. Jag och Ulla, en av arbetskompisarna mina, var i bagarstugan vid 6,15 i morrse. Det var då dax för att börja värma upp bakuugnen som vi förvärmt på tisdagkväll i 2 timmar. Det glödde ännu på morron när vi kom. Kl 7 kom vår förstegräddare Urban. Kl 9,30 kom andre gräddaren, Pär från Norsjökontoret.

Dagens bakning hade en god tanke. Vi hade i förväg skickat ut inbjudning till våra kunder att mellan 12-15 fick det komma till Burträsk bagarstuga och äta av det nygräddade brödet dricka kaffe och även bjudas på glögg och pepparkakor. Ja och skummtomater förståss =). De som kom tycket värklige om denna ide =). Ja vi har en ide till nästa år också, men det behåller vi för oss själva.

Det blev 160 hällakakor bakade under dagen. Så nu ligger det nybakad hällakaka i frysen =).

Till lunch kokade vi risgrynsgröt och de övriga från kontoret kom, Camilla, Kurt och Torbjörn. Det stannade kvar ända tills vi låste dörren 16,00.

Nu är man trött och slut och det är faktiskt första gången jag säger till Lars att jag inte orkar gå ut med Doris. Snäll som han är gick han själv.

Rullrån

Idag blev det beställ ett huslarm hem. Nu ska vi stoppa tjuven så gott vi kan. Idag har jag även klippt mig. Kan ni fatta att det är lika skönt att bli klippt varenda gång. Å man känner sig aldrig så långhårig som när man vet att kan ska få klippa sig.

Efter middagen tog jag och Lars en lång härlig promenad i den snö som singlade ner från skyn, mysigt kan jag säga. Lägger in en bild på Ida och Doris som myser i sackosäcken, Doris älsklingsplats



Efter det så har jag gjort rullrån. Jag köpte för många år sedan ett rullrånsjärn att ha på spisen. Sedan dess gör jag alltid rullrån till Jul. Ska även leverera en låda till Linnea




Här är resultatet på rullrånen.

Dammsugare

Dagen började med en härlig skogpromenad med Doris. När vi kom tillbaka gjorde jag lunch till Jag och Emma. Lars befann sig i skogen, ja som egen företagare får man lov att jobba på helgen ibland.

Efter Lunch ställde jag mig och bakade dammsugare.



Dessa kakor älskar Emma.

Linnea ringde idag och hon och Marcus kommer hit i afton för att äta middag. Det håller på att bli en tradition att de kommer hem på söndagar och äter och Marcus får se på fotboll. Vi misströstar inte kan jag säga =).

Har även idag lagt in julsånger på min spotify. Kanske inte det alla i familjen gillar men jag måste få massor av julstämning. Jag bara ÄLSKAR julen.

Inbrott

Under torsdagen hade en av våra grannar inbott i sitt hus. Detta skedde under tiden de var på sitt jobb mellan
7-16. Det hadde funnit nyckeln till vapenskåpen och därifrån tagit allt guld och lite pengar. Man blir ju alldeles kall i kroppen och tankarna bara snurrar i huvudet. Det kunde ju lika gärna varit vårat hus! Hur skulle Doris reagera om någon börjar stå med kofot bak i dörrarna? Skulle hon skälla och försvara borgen?

Tjuvarna har gått hela husläggan här så det har även beträtt våran gård. Ida kom hem vid 13,30 och gick då upp till skogen med Doris. När hon kom tillbaka vid 14,30 såg hon en bil, denna bil har även grannen sett vid ett av husen där inbrottet var.

Efter detta så kommer vi att installera inbrottslarm, jag vill inte ha objudna gäster här!! Kostar en del men vad gör man, vi vill ju skydda vår borg. Jag gjorde en lapp åt alla grannarna på nedre solbacken med ett förslag som jag fått från Jeloin Data i stan.

Sorg i hjärtat

I dag ringde min lillasyster och var så ledsen. Hennes dotter som är 6 år är mobbad i skolan. Ja tänk att vara endast 6 år och ska måsta börja sin skolgång på detta sätt. Hon hade sett så framemot att börja skolan och nu har hon totalt tappat livsgnistan och vill inte gå till skolan. Jag blev så heligt FÖRBANNAD!. Jag uppmnadade att flytta henne fortast möjligt för att bryta mönster. Hon har ju just börjat skolan och hon har för många år kvar för att fortsätta plågas. Hon håller på tappa förtroendet för vuxna. En dag kom hon hem och hade ett blått knä, syrran frågade vad som hänt. Hon ville inte svara tillslut kom det hon hade blivit puttat in i massa stolar. Jag säger bara j.... ungar!!!!!!!!!!!!!!. Gråtigt har vi alla gjort idag. Men det måste få ett slut. Samtidigt som jag sa vi tar upp henne till norrland nu genast, för de ska komma hem till jul.

Läraren är medveten om problemet och lider med flickan och på måndag kopplas det in fler människor. Det finns en friskola i närheten där de bor som jag tyckte hon skulle ta kontakt med, vilket hon även gjort och som de ska besöka. En liten skola med inte så många elever. Jag tror på det!

Jag har nu i kväll beställ flygbiljett till henne. Linnea åker ner till Arlanda och hämtar henne. Ja vad gör man inte, kosta vad det kosta vill. Men i detta fall är pengar inte allt utan att flicka ska få ha roligt och komma från. Å vad jag, mamma, pappa, ja alla ska skämma bort henne, bad, leoslekland i Luleå, baka, åka till stan, Ja allt vi bara kan.

Vi komma vi komma..........

Kors i taket! Doris sov till 10 i morse också!! Efter lunch blev det pepparkaksbak i huset. Linnea kom även hem och bakade pepparkakor vilket hon sedan fick ta med sig. Det gick så otroligt bra att baka vid 13,45 var vi klara. Då satte jag mig ner vid tv för att se reprisen på Robinson.

Ida och Emma har varit ute och byggt en jätte snögubbe här bak på gården. Doris gillar den inte för när hon går ut så skälle hon på den =).

Till middag idag blev det köttgryta och ris. För tillfället går det en fotbollsmatch på tv Everton - Tottham. Tror jag ska försöka ta fjärrkontrollen och slå över på något annat. Få se om jag lyckas =)

I dag är det 0,5 grader, jag vill inte att snön ska försvinna!!!


Finaste granen i stan!

På lördagmorgon hade vi sovmorgon, Doris vakande inte förrän 10. Å det har aldrig hänt sedan vi köpte henne. Vi som skulle åka ut till skogen vid 10 och hugga julgran och Linnea skulle med. Han bara ur sängen så ringde telefonenl.

-När kommer ni säger Linnea.

Hon hade ställt klockan för att var klar vid 10. Jag och Lars kastade i oss frukosta och begav oss för att hämta Linnea. Vi hittade tre Julgranar, en till oss, en till Linnea och en till min bror Jens.

På kvällen hade vi bjudit hem våra grannar, Björn och Anna som tack för att de tar ut Doris på dagarna. Menyn var följande
* Räkcoctail
* Fläskfile med feta och soltorkade tomater
* Panacota med hacka dajm

Buster fick också komma över. Han och Doris hade jätte kul både ute och inne. Jag och Lars lovade att sköta Buster i mellandagarna för de skulle åka till Pitehavsbad med deras tjejer.


Fredags mys

Började dagen med att åka till Skellefteå på möte ang handikappolitiskt program. Kände mig lite of. Varför då det? jo det hade redan haft en träff och det var egentligen ord i personalnämnden som skulle varit där, men hon var på annat i annan ort. Eftersom Sossarna har majoritet i denna kommun har vi andra väldigt svårt att komma in i det som verkligen händer i kommunen. Jag sitter ju som viceord i personalnämnden men får inte den insyn som jag skulle önska. Detta som jag var på idag skulle jag kunnat fått mer kött på benen om, men tyvärr. Inte roligt att sitta och känna sig totalt nollad. Men år 2010 tar vi i allaiansen över rodret i kommunen. Men vad som är viktigt då är att vi inte ska behandla dem som de har behandla oss, vi ska visa att vi är bättre när det gäller demokrati.


Pepperkaksdegen står klar i kylskåpen och väntar på att bli utkavlad, men det blir inte förrän på söndag.

I kväll har jag, Ida och Emma suttit och tittat på Idol. Snacka om hjärtklappning när Erik åkte på att sjunga om. Jag och Ida ringde då två gånger och röstade på Erik. Å tur han gick vidare.

Nä nu ska jag gå och sova få se om förkylningen går över.

Brud

Dagen startade med 30 min promenad med Doris. Sedan var jag på badhuset vid 6,45 där jag simmade i 30 minuter. Känner mig stolt över de insattser jag gör gällande min vikt och min motion. Kan fuska i bland men försöker så mycket som möjligt att tänka mig för.

Vid kl 15 åkte jag ner till Skellefteå för att följa Therse och prova ut brudklänningen hon ska ha när hon ska stå som brud. Å så fin det var den hon valde, det stod mellan två stycken. Hon köpte även brudskor. Tänk så roligt att få stå som brud och känna sig så otroligt vacker för en dag. Turen har jag och Lars att på detta bröllop få vara värdfolk, det ser jag framemot!.

Ni som är gifta har säkerligen otroliga minnen från denna stora dag. Själv gifte jag mig 6/7-91. Den sommaren var det inte fint väder, men just denna dag var det varmt så det förslog. En av gästerna hade under dagen fått solsting och kunde inte närvara på vare sig vigsel eller midddag. Middagen och dansen hade vi i Bodbysundsbygdegård.

När vi befann oss på Atelje Viktoria ringde Emmma, hon hade missat bussen. Tur hade hon att jag var kvar i stan före efter det att Therse hade provat brudklänningar hade jag bjudit ut henne på middag. Emma hade ju turen att få åka med på detta. Det blev middag på Vikig. Jag säger bara en sak har ni inte varit där och ätit, gör det det har otroligt god mat. 

Innan vi åkte hem handlade vi i stan. Det är så skönt att ha gjort bort och handla idag för då får man göra helg fortare när det blir fredag.

Känner mig förkyld och snuvig hoppas bara att det går över. Har ett möte i stan i morgon, men känner jag mig hängig stannar jag hemma och gör klart bokslutet och momsen i stället.


Kakbak

Idag när jag kom hem på luch fanns inte Doris hemma. Jag förstod ganska snabbt att det måste vara våra grannar som hämtat henne. Jo visst var det så. Tusen tack! Hoppsa att kakan visar vår uppskattning över detta.

Har visst kommit in i ett stimm här hemma. Idag efter middagen startade jag och Ida upp kakbak. Det kom att bli tre kaksorter, regnbågskaka, sandkakor, snöbollar. Det är så roligt när tjejerna vill hjälpa till och vi har de ju så trevligt då också. Vid 20,00 var baket klart. Jag skyndade mig till soffan för att se "Bonde söker fru"

Men vad gör Per-Görgen?? att spela det spel han gör med brudarna, han kommer inte att få någon av de två som är kvar. Å på Rogers gård börjar det vara spännt. Helene som inte hela tiden vill laga mat. Hon borde ta sig en funderare för ska hon bo med Roger så kommer mycket tid att gå till att justa laga mat.


Lussebak

Idag när vi hade ätit en god wook till middag stöpte jag, Ida och Emma en lussebullsdeg. Vi bakade tillsammans och hade jätte roligt. Vi lyxade i kväll och köpte hem matchen mellan Modo- AIK. SKIt! att Modo reduserade när det endast återstod 2 sek, Jo ni läste rätt 2 sek av matchen! Tyvärr förlorade AIK i förlängningen.

Nu är det dax att gå till sängen och sova, ska ju upp i morgon och arbeta.

RSS 2.0