Söndagen med sol

Vaknade tidigt som skrutt idag. Gav Doris mat och jag kunde inte somna om. Strax före 8 steg Ida upp. Hon skulle nämligen få jobba på Leoslekland från kl 9-18. Ida och Emma har haft tur de kommer båda två att få jobba där i sommar lite grann. Solen har lyst hela dagen. Jag började dagen med en promenad tillsammans med Doris. Sedan har jag suttit ute precis hela dagen från kl 10-15,30.

Tvättmaskinen har gjort sitt idag. Å jag fick även tvätten torr så det var bara att ta in det från sträcket och vika ihop den. Det fanns även en hel del tvätt att vika ihop som låg inne i tvättkrogen. Så nu är tvätten bortstökad och tvättkorgen är tom, men det kommer den inte att vara allt för länge. Har tvättat upp kläder som jag och Lars ska ha med oss till Paris. Nu ser det ju just ut att vi kommer iväg i alla fall.

I afton blev det grillade kotletter till middag, mums så gott det blev.

Emmas fot börjar vara bättre och hon har redan skippat kryckorna. Hoppas hon snart kan träna igen.

Nu har jag sätt Wipe ute och Ballar av stål och i morgon är det måndag igen så nu är det bara att inta sängen och säga god natt till alla.

Bröllop

På lördagmorgon börjades dagen med att renbädda sängen och hänga ut det nytvättade sängkläderna. Finns det något skönare än att lägga sig i en renbäddagsäng med vädrade sängkläder som luktar friskt. Klockan 12 bar det av till stan för att delta på vigsel mellan Håkan & Cathrine. Vigseln skulle äga rum i missionskyrkan som ligger bakanför MAX. Catrhrine bar en klänning som var petrolfärgad, jättefin! Efter vigseln var det tårtbufé och kaffe. Vi var hemma igen vid kl 16 för att inta tv ställningen och se om HV skulle ta hem guldet i hockey.

Framför TV blev middagen integen, för dagen blev det tacos tillsammans med Ida och Aron.

Kan ju säga att frånbörjan vill jag att Djurgården skulle vinna hockeyn men efter deras odräglia suporters vände jag och hejade på HV. Å i år blev det deras tur att ta hem guldet.

Sedan fick jag och Lars förflytta oss till det lilla tv rummet och titta på körslaget. Ida och Aron blev kvar i tv rummet för att se på film.

Sedan satte jag mig vid datorn och jobbade med mitt släktträd. Jo jag har börjat som smått med lite släktforskning, som jag har velat. Jag har kommit en liten bit på vägen.


Sväng till stan igen!

Fredagmorgon när jag vaknade kändes det som jag hade varit vaken i flera dygn. Jag var så trött så trött. Måste bero på akutbesöket jag och Emma var på igår. Hjärnan ville inte riktig börja jobba på morron. Tur att det då finns den goda drucken KAFFE!

Just innan jag skulle gå på lunch kl 12 ringer min mobil. I andra ändan säger en sorgsen Emma röst.
- Mamma det gick inte bra det här.
Var på jag säger.
- Vad har hänt?

Emma skulle ta mat i matkön när någon/några knuffar på och Emma tappar balansern och sätter ner den fot som hon har så ont i. Smärtan från gårdagen gör sig påmind, och det vill inte säga lite. När hon berättat vad som hänt säger hon:
- Mamma jag vill att du hämtar mig, NU!

Snäll och omtänktsam mamma som man är sätter jag mig i bilen och åker in till stan och hämtar Emma.

Foten hade svält upp och en ny blödning hade uppstå. Bara att stoppa i stackarn alvedon igen.

Akuten en torsdagkväll

Torsdagen bestod först av att jobba över till kl 19.00. Nu är det brådda tider på jobbet. Mycket att göra många som vill ha hjälp med sina inkomstdeklarationer. Å det är ju första året jag gör det. Riktigt kul må jag säga förutom att det gäller att hålla tungan rätt i mun. Det är mycket att hålla koll på och många blanketter. När jag kom hem strax före 19 var tjejerna och spelade träningsmatch mot killar. Lars och Doris var och tittade på.

När jag sitter vid middagsbordet och just ätit klart parkerar Magnus sin bil utanför, kompis till Emma och André, Magnus bär in Emma. Å jag säger:
- Men vad har du gjort? (tillsaken hör att Emmma och Lars denna dag även varit på idrottsmedicin på återbesök där Emma fått budet att det är bara köra på och övervinna smärtan och svulnaden i knät)
Ungen kunde knappt svara pga av den smärta hon hade i foten. Jag sa:
- Det är bara att åka in på akuten.

Jag och Emma begav och iväg och i varje gupp trodde jag hon skulle gå åt av den smärta som uppstod i foten. Mammas stackare. I väntrummet på akuten satt redan en annan tjej från fotbollslaget som spelat samma match.

Alla som nu känner mig vet att den plats jag avskyr allra mäst är SJUKHUS! Men jag måst ändå vara med och kontrollera så det går rätt till. Jag upplevs nog som en riktig satkärring när jag är här.

När Emma först kom in till inskrivningssköterskan frågade hon om namn och personnummer. Emma får även två alvendon + den hon redan fått av mig. Sedan ställer hon frågan.
- Hur ont har du på en skala mellan 1-10. ( irritationen i mig uppstrå, jävla du fråga.) jag säger:
- Detta är en tjej med hög smärttröskel och när Emma gråter då är det ont!
Var på frågan och arrogansen kommer igen, till en tjej som knappt kan svara.
- 8, säger stackars Emma

Sedan är det bara att återgå till väntrummet.

När vi sedan får följa sköterskan till ett rum för att vänta på doktorn hamnar vi i ett rum med en gammal tant. Jag säger bara, HALLÅ!! hur man man plasera en i samma rum. Hur tänker man? Hur är det med tystnadplikten?. Där satt jag och Emma och hörde allt som doktorn pratade om med tanten och hennes anhöriga.

Emma fick träffa en bra doktor. Han skickade oss på röntgen och den visade tack och lov inget brutet. Emma fick lindat foten och kryckhoppning ett tag tills dess att hon kan börja stödja på foten. Läkaren konstaterade att ledbandet var uttängt.

Jag är heltslut efter det 2½ timma vi var på akuten.

18 års kalas

Söndagen bestod av födelsedagsfirande av Idas pojkvän Aron. Klockan 12 var vi bjudna hem till Aron i Bureå där det bjöds på gott fika. Där gick tiden fort och vi var inte hemma förrän vid 15. När vi kom hem gick jag och Lars ut en lång promenad. Lite kyligt var det men solen sken och det gör ju en genast glad.

Linnea ringde och hon skulle på fotbollsmatch i Skellefteåhamn. Hon skulle vara med och hoppa in om det behövdes. Det var en träningsmatch mot Ljusvattnet. Jag och Lars åkte dit och tittade. Doris fick också åka med. Matchen började inte förrän klockan 20. Men vi klädde på oss ordentligt med kläder. Matchen slutade med vinst, 5-0. Vi var inte hemma förrän klockan 22,15. Snabbt av med kläderna och i säng.

Man ska aldrig sluta förvånas.

Lördagmorgon bjöd på något jag inte had förväntat mig från min man. Had frågade om vi inte skulle åka in till stan och titta på en jacka till honom. Först trodde jag att jag drömde men när jag insåg att jag var vaken trodde jag att jag feberyrade med minst 40 i feber. Ja som ni alla förstår så hör detta till stor ovanlighet från Lars. När han kom med detta förslag sade jag inte nej. Vi styrde kosan mot Skellefteå där Lars fick sin första aha upplevese nämligen, kundtjänst i brinken. Då förstår ni hur länge sedan han var till stan och inne i brinken. Seda sprang vi i varenda affär för att finna honom en jacka. Det slutade på kappahl med en jeansjacka och även en snygg skjorta. Innan vi styrde hemöver blev det en sväng in till krysset och varsin bigg.

När vi kom hem tog vi i tu med den städning som vi hade tänkt göra på morron. Ida och Emma drog till Robertsfors för att spela en träningsmatch. Där blev det vinst med 1-0. Till middag blev det grilladkyckling med massor av härliga grönsaker och en god sallad. Sedan blev jag så trött vid kl 23 att jag tog och lade huvudet på kudden för att sova.

Vilken fredag!!

Fredagen började med arbete och jag var själv på jobbet och fick en hel del bort gort. Lite momse och två inkomstdeklarationer. Klockan 14,30 slutade jag och begav mig till konsum för att handla lite, ja kylskåpen började eka lite tom.

Vid 16,30 styrde jag och Lars färden mot Skellefteå för att göra en helkväll med våra vänner Therese och Patrik. Kvällen skulle först bjuda på middag på Kriti och sedan show med after dark på eddahallen. På Kriti åt vi två rättersmiddag. Zatsiki och bröd till förrätt och grillspett till huvudrätt. Jag och Therese delade flaska gott vin. Å plötsligt var det dax att bege sig upp på eddahallen.

Jag säger bara after dark!! Vilka otroligt skickliga showartister. Senen byggdes om till olika nummer och här sparades det inte in på glitter och glamor. Dessa män som klär ut sig till kvinnor. Ja Christer måste vara en kvinna i en mans kropp. Smäcker och vackra ben. Christer sade en härlig replik i början av showen.
- Jag är som jesus har tolv män i klänning med mig. 1½ timma bara for iväg i skratt, applåder, glitter och glamor.
Therese hade sett After Dark förr å jag förstår att hon ville se det igen. Jag kan sägga det vill jag också. Nästa gång det står en stockholmsresa på tur ska jag tima in den när after dark har show!

Efter showen intog vi efterrätten, kaffe och glass, på kvistgatan hos Therese och Patrik. Där träffade vi även Patriks mamma Majken som hade sett efter Theres och Patriks guldklimp, Jacob. Här blev vi sittande en stund för att sedan styra kosan mot Burträsk.

Therese och Patrik det här måste vi göra om!

Vulkanen som pyser!

En vulkan som inte har haft utbrott på hundra år börjar plötsligt göra sig påmind. Vulkanen på Island puffar ut svart rök och partiklar i luften som gör att flygtrafiken står still i europa. Folk sitter fast i olika delar i världen pga att de inte kommer sig hem med flyget. Frågan är hur länge har den tänkt att puffa tro???

Vi har ju en resa inbokad i den sista april till Paris. Skulle kännas surt om vi inte kan åka när man sett framemot att möta våren i paris. Tjejerna skulle nog inte bli så "Happy" om de fick veta att mamma och pappa blir hemma över valborgs. Ja ifall det blir så får väl jag och Lars ta till flyft till någon på valborgsmässoafton.



Umeå

På fredag eftermiddag styr jag volvon mot Umeå för att hälsa på min kompis Carin. Vi sitter och pratar, skrattar och umgås över gott vin och god mat! Tack Carin för en jätte trevlig kväll, med dig har man aldrig tråkigt. Vi gick även ut på kvällen och hamnade på Äpplet. Där var det dans till Mats Bergmans. Å vad det är roligt att dansa!!! Det är roligt när man bjuder upp någon som säger, - Du var duktig på dansa! Ja nog blir man allt mallig då. Men är man uppvuxen i ett hem där dans har funnits så finns det nog i blodet. Min mamma och pappa har dansat jätte mycket. Å den gången de var med i en svår älgolycka var just när det var påväg hem från en dans i Umeå. Många danssteg har tagits hemma i Mjödvattnets vardagsrum med pappa.

På lördagmorgon tog vi en sväng ner til Umeå centrum för en liten shoppingrunda. Vet ni var det kändes mäste att jag dansade på fredagkväll? jo i rumpmusklerna =). Jag ville försöka finna en vårjacka. Problemet med mig är att jag skapat mig en bild av hur denna jacka ska se ut, å det är inte alltid de lättaste att finna. En sväng på Flach blev det å där dyker jag på en jättesnygg jeanjacka. Jag provar den och kan inte låta bli den. I samma affär hittar jag en kortärmad blus i cerisrosa. Inhaldar båda två. Sedan blir det en sväng i på JOY å vad tror ni hänger på en galve i affären VÅRJACKAN jag vill ha!! Svart halvlång med lite stora knappar och skärp i midjan. Jag provar den enda som finns kvar i min storlek å den sitter som smäcken. Prislappen ja, ja men jag kan inte låta bli att köpa den för då kommer jag att ångra mig så otroligt mycket, det vet jag.

Nu är jag hemma i Burträsk igen och väntar på att klockan ska bli 18. Vi blev nämligen bortbjudna till Susanne och Sören på middag =). Så Sören och Susanne "here we come"!

Nu byter vi sport.

Ja tyvärr så förlorade AIK två bortamatcher mot HV, vilket innebar slutspelat för denna säsong. Hade väl önskat och hoppats på en hemmamatch till, men nu är det som det är. Efter som Gustafssons familj är fylld av sportfånar så har vi ju alltid något nytt att börja följa.

Nu börja ju även fotbolssäsongerna. Nu börjar vi att kuska runt i kommunen och kranskommunerna för att se våra döttrar spela fotboll i div 3. I år blir det fler matcher i skellefteå än det var i fjol, då var det många resor till Umeå. Att se sommarfotboll är inte fyskam om vädret är bra. I fjol minns jag speciellt en match som var i Umeå i Augusti. Det regnade och var svinkallt. Jag frös så jävulst och jag skulle haft vantar på mig. men vem tror att man ska behöva det i Augusti? Hoppas att denna sommar blir varmare än den som var förra året.




Vilken lördag!!

Vilken lördag! Vilket väder! Vi började dagen med en långpromenad runt västomsundet. Det tar 1 tim och kvart att gå runt. Medans vi gick började solen att titta fram på himmlen. När vi kom hem stökade vi i ordning lite lunch som vi spisade i uterummet. Sedan har vi suttit ute hela dagen i solväggen. Det har varit så varmt att jag bara har behövt sitta i T-Shirt! Nu har klockan hunnit att bli 16 och lamsteken är skjutsad in i ugnen för att senare ätas till middag. Snart väntas hockeymatch på tv mellan HV och AIK. Det är bara att hålla tummarna att AIK gör en bra borta match. Det vore sut om de förlorar igen.


Trevligt främmande

Man brukar säga att långfredagen är en av de längsta dagarna på året. Men så var då inte fallet här igår. Vi hade bjudit hem Therese, Patrik och lille Jacob på middag. Även idag blev det en tre rätters middag.

Förrätt: Räkcoctail
Varmrätt: Kyckling lindad med parmaskinka, klyftpotatisk och balsamvinägersås.
Efterrätt: Mjölkchokladmoss med hackad daim.

Vi hade mycket att prata om denna kväll. Det är så könt när människor har små barn att de kan lägga dem borta så de inte behöver fara hem direkt. Jacob han somnade i den resesäng som vi sparat, och som är bra att finna när någon liten kommer på besök. Även matstolen fick komma ner från vindan och känna sig behövd denna kväll.
Kommer att lägga ut recepten på maten jag bjöd på skärtorsdagen och långfredagen senare.

Therese skicka mig din bloggadress så jag kan komma in och läsa den. På någon annan dator än den som krånglar.

Skärtorsdag

Har varit ledig hela dagen, värkligen skönt, men ingen rast och ingen ro här inte. Dagen börjades med en långpromenad med Doris på 1 tim i skog och mark. När jag kom hem åkte damtrasan fram och huset fick sig en omgång. Damsugaren och skurmoppen fick ochså göra sitt.

Sedan började jag förbereda för den trerättersmiddag som skulle bjudas på. Mina två arbetskamrater, Ulla och Camilla med respektive hade vi bjudit hem vid 18.

På menyn denna skärtorsdag stod

Förrätt: Räkrulle
Varmrätt: Lax, potatisrosor med VB-Ost och Räksås smaksatt med sweat chili.
Efterrätt: Zuleikatårta

Det blev en lyckad middag och en trevlig kväll.

Kvällen bjöd ju även på hockeymatch mellan AIK-HV71. Vi kunde ju inte vara i ladan eftersom vi bjudit hem främmande med, vi hejade fram dem via tv. Denna gången lyckades tyvärr inte AIK. I mitten av tredje perioden lyckades HV slå hål på Hadelöv. Men på Lördag då tar vi dem!!

Trevlig Påsk på er alla!!

RSS 2.0