Oj! sov visst lite länge =)

Oj sov visst länge på morron. Lars steg upp och tog Doris med till skogen. Jag vaknade av att Doris satt och gnälde vid sovrummsdörren. Jag slängde då ett öga på klockan å f..n klockan var 10.50. Jag studdsade upp ur sängen. Men man får väl se det från en annan sida, jag behövde sova =)

Har trotts den sena uppstigningen hunnit en hel del.

* Varit och kompliterat handlingen
* Vikt bort tvätt
* Manglat sängkläder
* Varit ut en promendag i skogen (även jag)
* Steken står på spisen och småputtrar

Oj had jag hunnit mycket och klockan är bara 15,00.



Bus eller godis!

I kväll, fredag, när jag och Lars satt i soffan efter middagen hörde vi att det knackade någonstanns. Lars gick och öppnade dörren, nä ingen där. Tillbaka till soffan igen, men hörde knackning igen. Då tittade han ut genom altandörren. Jo och där stod han med mask och stor kniv! Grannen, Björn, utklädd fram kom Anna och de tre barnen bus eller godis!

Det blev så att de kom in och slog sig ner i soffan. Vi bjöd barnen på glass och saft, Björn fick starkare dryck och Anna en kopp kaffe. Anna och Björn har så otrolift fina flickor! Ja så i Burträsk på sobacksgatan 9 och 11 behöver inte grann fejden komma och städa upp =)).


Ont i armen.

I onsdags var jag inte riktigt snäll men det var med all välmening. Emma tillhör riskgruppen när det gäller att få svininfluensavacinet eftesom hon har astma. Hon ville absolut inte ta sprutan för hon hade sett en film på you toube om en tjej som hade måsa börja gå baklänges. Vi blev smått ovänner och tillslut tvingade jag och Lars henne. Vi förklarade att för henne kunde det bli allvarligt ifall hon skulle få flunsan.

När vi kom till hälsocentralen i Burträsk ska hon.
- Men Mamma kan vi inte bara åka här ifrån och tittade på mig med sina bruna ögon. Men Nej det gjord vi inte. När hon fick komma för berättade jag om det hon hade sett å det är klart att sköterskan var tvungen att le =)

Det erbjöd även mig att ta den. Å ska sanningen fram hade jag inte tänkt att ta den. Men vad skulle jag göra tvingat dit Emma och i samma rum säga.
- Nä jag har inte tänkt att ta den. Jag kan säga Emma hade slagit i gäl mig =)). Så poff var jag ochså vacinerad.

Både jag och Emma är väligt ömma där de stack. Det känns som någon har slagit där och man är alldeles blå.


I dag jobbade jag bara till klockan 11,30. Jag och Linnea åkte till tygaffären här i Burträsk. Vet ni som läser vad vi handlade? Jo julgardiner till Linnea och Marcus kök. Ja å mamma betalade =).

Alla ungdomar har lämnat huset så nu är endast jag, Lars och Doris hemma. I kväll blir det att se Dobido och Idol.

Ja det är tur Ida att jag har dej och Emma kvar hemma :).


Sorg och Glädje

Nu är det så definitivt. Linnea kommer att flytta hemifrån. Hon och Markus var igår och tittade på en tvåa här i Burträsk. Tänk att hon blivit så stor. Vart har alla åren farit? Hon kommer att ev flytta i mitten av november. Glädjas får jag väl åt att jag får hjälpa henne att julpynta å jag har lovat att hugga henne en julgran =).

Jag minns själv när jag flyttade hemifrån, förväntningarna, att få ställa iordning ett egte hem och att ta eget ansvar. Nu är det hennes tur att få ha förväntningar och att få ställa iordning sitt hem och börja ta ett större eget ansvar. 

Det som glädjer en är ju att ens barn har mognat så pass och vill stå på egna ben. Men jag tror inte att de riktigt har förstått hur mycket det koster utöver hyran. Men det är väl också något att lära. 

I dag är Linnea och Markus på IKEA i Happaranda tillsammans med Simone, Linneas kusin, och hennes kille Andreas. Lite små saker har det inhandlat, får se när det kommer hem vad det har shoppat för något?

Det kommer då inte att blir svårt att i år köpa julklappar till Linnea, vilket kan liknas med ett stort pluss.

Hon frågade även igår om det här med gardiner. Så lite hjälp vill hon nog ha av mamma ändå =)).


Söndagsbestyr

Veckan har rusat iväg, var på jag inte hunnit in och skrivit något på min blogg. Men nu ska jag ge en återblick av veckan.

Tisdagen bestod av fullmäktige och när det var slut 18,30 bar de av på budgetgenomgång med folkparitet. Jag var inte hemma förrän vid 22,30.

Emma har en längre tid haft problem med ett knä så i torsdags ringde jag till hälsocentralen i Burträsk och bad om en läkartid för att få en remiss till idrottsmedicin. Hut sa rut men vi fick en tid redan på måndag. Jag kommer att följa henne för att strida om remiss till Umeå till Ske-å las ska vi inte med någora knän. Tjurig morssa det har hon!!

I fredags åkte jag och handlade efter jag jobbat klart. Åkte hem och gjorde em god middag. Kyckling fyld med
ädelost. Det blev otroligt gott. Till detta delade vi en flaska vin. Efter middagen damp vi ner i soffan och skulle titta på dobido. Men vad tror ni hände? Jo jag somnade och sovbort hela dobido =(. Piggnade sedan till och orkade faktiskt titta på filmen "en värsting till svärmor. Så jag intog ändå inte sängen förrän vid 24,00.

I går var det stora röjar dagen här hemma. Vi tog ner vinterkläder och tröjer från vindan och sommarjackorna fick gå en stege upp till vindan. Det tog nästan hela dagen. Lars städade toaletterna och damsög golven. Kl 15 tog vi hockeybussen in till stan för att titta på hockey, AIK- Modo. AIK vann med 3-0.

I dag är det ett riktigt surväder ute. Men vi tog en långprmenad med Doris på morgonen ändå. Sedan har jag vikt undan massor med tvätt och även stått vid strybrädan. Ida och Emma åkte i morse med bussen till Skellefteå för att ta sig vidare till Piteå för att bada. En mycket bra ide av dem.







Helgens trevligheter!

I går lördag kom mamma vid 9.30. Vi gjorde vår årliga rödbetsinläggning. Det var ju ett otrolig fint väder så vi passade på att gå en lång promenad i skogen. Det blev så mycket som 1½ tim. När vi kom hem drack vi kaffe ute i glasaltanen. En riktigt härlig lördags dag. Trevligheterna fortsatte på lördagkväll när vi åkte till Skellefteå. Vi var bjudna till Therese, Patrik och lille Jacob. Där blev vi bjuden på en god förrätt med lax och räkor på toast och till varmrätt fläskfilegryta med rotsaker i ugn. Till efterrätt blev det glass. Å vad gott det var. Vi planerade lite för deras kommande bröllop där jag och Lars har fått äran att vara värdpar. Nu blir det att smida lite planer så Therese och Patrik får en minesrik dag! Dagen började med en härlig morgon promenad i skogen tillsammans med Lars och Doris. I dag har vi varit i Norsjö och gratulerat Mona som fyllt 50 år. Där var det ett gott buffébord som var uppdukat. Nu blir det att se ensam mamma söker tillsammans med Linnea.

Jag vill passa på att tacka Theres och Ewa som alltid komenterar min blogg. Önskar att fler gjorde det.

Fredag

också var det fredag igen. Veckan har bara rusat iväg! I dag slutade jag kl 14,30. Detta för att jag begav mig in till stan för att skriva på protokollet från barn och grundsskole nämnden vi hade i tisdags. Linnea följde med och hon fick köra bil till och från stan jag fick äran att vara passagerare =). Jätte skönt att i bland bara få åka med. Trotts att jag älskar att köra bil.

Vi passade på att åka och handla på Ica Maxi. På vägen hem körde vi förbi Tjärn. Linnea skulle hämta kläder till Marcus. Linne är i stan med några tjeje kompisar och befinner sig nog på Kalles.

Här har vi suttit och tittat på Idol. Ska man avslöja två av sina favoriter eller? Ja ockey då. Reza och Rabih är två av mina favoriter. Jag gillar Rabihs röst.

Linnea var snäll och städade idag. Damsugade golven och torkade köksgolvet. Ja tack säger mamma till Linnea, detta är guld värt!

I morgon ska jag och Mamma lägga in rödbetor och på kvällen ska vi åka till Therese, Patrik och lille Jacob och hälsa på. Lite planer ska väl smidas för det stundande bröllop, där jag och Lars har fått äran att vara värdfolk.


Vad man blir rädd

I dag när jag satt på jobbet ringde mamma på min mobil. Hon började med att säga det har gott bra det jag nu ska berätta men pappa är på sjukhuset. Jag blir direkt svag ibenen fastän hon sagt att det inte är någon fara.

Pappa hade varit ute i skogen för att jaga. När han varit ute i tre timmar kännera han att han fryser så förbaskat mycket om händerna så han bestämmer sig för att åka hem. När han kommer hem går han för att spola vatten på händerna. Mamma tycker att han blir förlänge på toan och hittar honom helt borta iblicken och inte kontaktbar. Hon ringer ambulans och det visar sig att han fått et blodtrycksfall av bla att han är nerkyld.

Ringde honom på las i kväll i morgon får han komma hem =).

Ja vi har tre tjejer men i kväll satt vi här hemma själva. Linnea hos Marcus, Ida hos Aron och Emma hos Dante.

Ja jag har även varit coh klippt mig i kväll och även färgat hårte, det blev svart denna gången. Blev riktigt snyggt! Jag kom på att jag gått hos min frisör sedan jag var 18 år. Jag sa att hon absolut inte fick sluta ännu för nästa år blir hon 64 år. Jag skojade med henne och sa att jag måsta få stå kvar som kund hos henne efter pensionen. =)

Grattis Mamma!

I dag har vi varit och grattulerat min mamma på sin 65 års dag. Hon blev jätte glad över presenten hon fick. En Weekend i Stockholm med teater och hotell och flyget förståss. Mamma hade gjort smörgåstårta som hon bjöd på och tårta.

När vi kom hem gick jag, Lars och Doris en lång skogspromenad. Det var otroligt härligt ute! Sedan var det att lösa middagsproblemet brukar inte vara det på söndagar men idag blev det så. Men med GI metoden hittar jag massa goda recept. Det blev en kassler och kyckliggratäng med WB-ost och vinsås. Till det blev det grekisksallad. Jätte gott var det.

I kväll har det vikts tvätt i Gustafssons hus. Det ekade tomt i garderoberna. Men nu är det påfylda igen. Ska nu sätta mig ner i soffan och se på "haga mannen"

Sport Lördag

Dagen började med att göra momsen klar till företagen här hemma. Sedan blev det även löner gjorda. Medans jag gjord det städade Lars. Tvättstugan höll på svämmaöver så det blev även tvättat lite.

På eftermiddagen blev det att ta hockey bussen till Skellefteå för att se AIK-HV. Det blev en otroligt spännande match. AIK vann i slutet med 3-2. Åkte hem och gjord en god GI middag med kyckling med apelsinsås och rostade grönsaker i ugn samt en god grekisksallad.

Har just sett Danmark-Sveriges fotbollsmatc där gick det sämre än hockeyn. Sverige förlorade med 1-0. Så chansen att komma till fotbolls VM kan vara körd, tyvärr.

Tjejerna är ikäll på fotbollsavslutning i vinkällaren under mejeriet i Burträsk. Spännande och se om någon av dem kommer hem med något fotbollspris?

Nu ska jag se Indiana Jons film på canal+.


Hockey och TV

I går var det hockey derby mellan Modo och AIK.  Det var en bredrövlig match som AIK gjorde! Förlorade med
6-2. Jag åkte hem till Mjödvattnet och såg matchen med mor och far. Kan tala om att de ord som pappa öste ur sig i soffan skriver jag inte här.

I går var TV 4 från Skellefteå här och gjord ett typ av "hemma hos" repotage ang öppnanomineringar. Det var jätte kul! Svårast är att veta vad de kommer att sända ut av allt man säger. Själv blev jag nöjd med det som visadese. Ni som vill kan se det på denna länk.

http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/skelleftea?videoId=1.1253912


I kväll har jag och Ida varit ute en långpromenad. Det var jätte härligt ute, frisk luft och lagom kallt. I morse när jag tog min morgon promenad med Doris var de inte allt för bra väder. Spöregn men det var bara att ta på sig regnkläderna och traska ut våra morgonpromenad på 20 minuter.

I kväll blir det att se Bonde söker fru. Ett program som jag försöker hänga med i. Annars har jag svårt att följa med i serier som går på veckorna. Jag hinner inte följa med.


Helgen

Oj då var det söndag kväll och helgen snart slut. I lördags tvättade jag massa tvätt som tyvärr fortfarande hänger ute och som det nu snöar på. I morse kom det regn på den. Men den får hänga ute och jag hoppas på vädergudarna att det blir bättre väder. Annars får det tas in blött och hängas inne för torkning.

I går var vi på fest på Burträskarnas hus tillsammans med Camilla och Tomas. Det var en fest arrangerad av Företagarna Burträsk Lövånger. Det var underhållning av Lövångarsrevyn och dans till capten crow. Det  var väldigt trevligt. Mes impad är jag av mig själv som avstod potatisgatängen.

I dag tog vi en morgon promenad med Doris. Ja morgon å morgon klockan var inte förrän vid 10,30. Vi som länge i morse, det var skönt. Vi gick ut i ett spöregn i ca 40 minunter. Sedan satte sig jag och Lars och tittade på "män som hatar kvinnor" en sevärd film.

I afton blev det lax till middag de övriga i familjen åt potatis till och jag åt grönsaker i ugn.

Å vad det snöar ute. Lars åkte iväg för att sätta vinterdäck på bilen. Ja det kan behövas om det börjar vara kallt på morgonen. Första halkan kan ju var väldigt lömsk.

Therse ser framemot den 17 när vi ska träffas och PLANERA!!! KUL, KUL, KUL!!!!

GI

Nu ska kilorna bort! Jag blev inspererad av en arbetskompís och hoppas verkligen att jag lyckas med detta. Jag har nu ätit enligt GI metoden i två dagar. Å jag kan säga jag har aldrig handlat så mycket grönsaker någonsin som jag gjorde idag. Korgen bestod av grönsaker, leénde. Det gäller att få bort sötbehovet. I går registrerade jag mid på en GI sida för att få tipps och ideér på bla recept.

Å nu är det helg igen. Vecka gick väldigt fort. Har varit ute på kvällspromenad med Doris å det bet till om kinderna. Nu blir det att börja sticka en baby tröja till en bekant som fått en lite gosse och samtigt passa på att titta på tv.

RSS 2.0