Arg så det ryker ur öronen!!!

Jävlar så förbannad jag varit i går och idag!!. Att begära hjälp inom sjukvården idag och komma till en läkare med respekt för patienten ger inte många procent. Började med att Ida på måndagen skulle tillbaka till ortopeden med sitt knä som hon fått ännu en smäll på och som man i sommras opereade och plockade ut en lös benbit från. Jag kunde tyvärr inte följa henne eftersom jag hade två kundbesök inbokade. Men hon åkte själv iväg och mötte värdens stolp skott! När hon sa - du måste hjälpa mig. Skrek han åt henne - hur ska jag kunna veta vad det är för fel på ditt knä!. Ida gick ledsen och besviken därifrån. Besöket resulterade i en magnetröntgen med 12 veckors väntetid!!!. fan ska det måsta ta 25 månader igen!!!!!

När hon berättade för mig att läkaren skrikt åt henne blev hennes mor mycket förbannad och på tisdagen ringde jag till ortopeden och bad att få höra vad som stod skrivet i journalen. Jag sade uttryckligen att denna läkare ville vi inte se och träffa någon fler gång, vilket de också försod.

I dag kom nästa jävla helvete. Ida ringer och säger att de hört av sig från röngten och att hon skulle få komma på fredag och göra en vanlig jävla skelett röntgen! Spontat säger jag vad fan säger du?? visst var det en magnetröntgens som skulle göras?

Bara lyfta luren och ringa röntgen, då var jag inte glad!!! Jag undara varför det ska göra en vanlig röntgen och ifråga sätter att de inte sett att det gjorts en gång i mars utan resultat?? Jag var inte glad. Jag sa att här blir det inte någon vanlig röntgen! Ja jag höjde nog rösten. När hon säger ett ögonblick, ( jag hör hur hon säger till någon annan att jag är upprörd) tror väl fan det! När hon kommer tillbaka säger hon att röntgenläkaren har beslutat detta. Hur fan kan man göra om en remiss som en annan läkare gjort utifårn ett patient besök?

Jag ringer tillbaka till ortopeden för att höra så jag inte missuppfattat att det stod magnetröntgen? Nä det stod magnetröntgen. Ja sa jag det kommer inte på fråga det kommer vi inte att göra vi ska ha en magnetröntgen som det var sagt!. Hon tyckte jag skulle ta den tid vi fått på fredag för att sedan få magnetröntgen. Hur fan tänker man!!! Hur ser läkaren på andra läkares kompetens? Hur kan en röntgenläkare bara sitta vid sitt bord och bestämma att Nä vi ska göra en vanlig röntgen. Är det som att bara sätta upp fingret och känna åt vilket håll det blåser?

Att en läkare skriker åt en patient det är fan illa!! Nä det kommer en saftig insändare i norran inom kort å ett brev till ortoped och till patientnämnden i umeå.


RSS 2.0