Mallorca

I går kom jag hem från Mallorca efter att ha varit där i tre dagar med jobbet. Vi har värkligen lärt känna varandra. Innan vi åkte kännde man bara ett par ensaka av de 22 som åkte. Nu har man mycket bättre koll. Det var värkligen en lärakännaresa, teamwork. Ja bara helt otroligt bra!

Vi bodde på ett fyrstjärnit hotell där frukost ingick. Frukosten var si så där. Det är konstigt att i ett sådant land finns inte gurka, paprika eller tomater till frukost. Tycker att de inte ska vara brist på sådant. Nä jag föredrar nog lägenhetshotell där jag själv får förbereda min frukost och in ta den på balkongen. Å allt detta mjukbröd, inte något som jag är så förtjust i jag föredrar hårdbröd.

Vi var sent hem i går. Jag kom inte in genom dörren förrän 23.00. Jag kan säga det var tröttsamt i morse när jag skulle stiga upp ur sänge. Men var ändå på jobbet 7,15.

Känner en sorg men min syster Ann med familj som idag förlorade deras hund Sindy. Efter att eventuelt ha lekt med ett löv och sprungit ut på kamvägen å det kom en bil. Sov gott lilla Sindy =(.

Vad ska man packa???

Oj om två dagar åker jag iväg till Mallorca. Där ser det ut att vara skit väder, regn och åter regn! Har börjat packa resväskan och vad gör man när det ser ut som regnet fortsätter. Ja i väskan ligger shorts, linnen, byxor, t-shirtar, kjol. Har aldrig pakat byxor när jag åkt till utlandet. Yr.no brukar ju vara en säker vädersida och ska vi tro den blir det 17mm regn på måndagen =). Ja tur att jag varit till utlandet redan och fått en solvecka synd är det om de som längar efter sol när vi åker.

Har haft en dispyt med en av döttrarna. Det är aldrig kul, men nu har vi rett ut det och är till freds med varandra igen. Det är inte lätt att vara mamma i alla lägen, jag är ju så förbaskat rädd om dem alla tre och vill ju inte att de ska hända dem något. Ja ibland är jag nog lite överbeskyddande. Bra eller dåligt? Jag vill dem ju bara väl, men ibland blir det fel. Man brukar säga små barn små bekymmer. Jo till viss del stämmer det men inte alltid.

Nä nu väntar sängen och lite bokläsning innan jag ska sova.

Sovgott alla där ute små som stora.

Tur man har hund!

Vad tur att vi har hund. Varför då? Jo man måste ut vilket väder det än är, regn, snö, storm. Eftersom Doris är en labrador behöver hon mycket motion.

I går satt jag vid datorn och bokade Mammas 65 års present från oss alla. Det blir flyg till Stockholm se buddy holly med Brolle och sedan får hon bo på reisen hotell. Vet att hon kommer att gilla detta. Hon ska få åka med en venninna från Skellefteå för pappa var inte sugen.

Fy vad mörkt det börjat bli på kvällarna. Det säger bara pang! så är det svart ute.

I kväll klockan 20 ska jag följa Linnea och Marcus och titta på den tänkta lägenhet de har funderat på att hyra. Linnea bad mig följa med. Ja det tackar jag för skruttan!

Vädert på Mallorca ser inget vidare ut nu när jag åker dit med jobbet. Hörde av en som jobbar på kommun att det har regnat i 1½ vecka på mallorca. Ja det är bara att hålla tummarna och hoppas att det ger med sig innan slutet av veckan. Det blir ju så svårt att veta vad man ska packa, byxor, short, linne, tröjor??????? Ja om någon ändå kund ge svar.


Helgen

Oj vad helgen går fort!!! Tyckte att det nyss var fredagkväll och nu är det söndagkväll.

Fredagen bestod av en god middag. Tipps på ett recept:

Stek kycklingfileér. Lägg i en ungsfast form. Bred över chreme fraich smaksatt med Caminjoner och kantarller. Sätt in i ugnen 175 grader tills kycklingen är klar. Koka ris till och en grönsallad. Jag lovar det är jätte gott!!! Glöm inte ett glas rött till =)

Efter middagen hamnade vi i soffan framför Dobido.


I går lördag var det tvätt och städar dag. Jag vek massor med tvätt och Lars städade. På kvällen var vi bjudna till min bror Jens och Mona i Skellefteå Vi tog faktiskt bussen in till Stan och bad att Linnea skulle hämta oss på natten. Där blev vi bjudna på älgfilé i mögelsås och bakadpotatis. MUMS!! Till efterrätt var det blåbärspaj och vaniljsås. Vi fick även Jens goda Irice coffe. Vi var inte hemma förrän vid 1.30.

Sedan kunde jag inte somna, Jag som inte brukar ha problem med att sova. Jag låg och spärrade till kl 3. Ett tag hade jag tänkt kliva upp och läsa men orkade inte stiga upp. Lars han låg brevid och snusade och sov och så gjorde även Doris.


Ja så var det söndag. Jag och Lars började dagen med att gå och rösta. Sedan gick vi till konsum och köpte ingredienser till köttsoppan som jag kokade till middag idag. Hade tänkt at vi skulle se Män som hatar kvinnor, men vädret blev alldeles för bra för det. Solen sken och vi gick ut och stökade på istället. Jag tog bort lite gamla blomor från blombänkarna, de sista sommarblommorna åkte. Lars har rengjort gräsklipparen och stökat på.

Till middag åt vi en god hemkokt köttsoppa. Efter middagen åte jag, Lars och Emma till skogen med Doris så hon fick spring av sig. Ja å nu sitter vi framför tv där det just nu tittas på en fotolsmatch. Ja å i morgon börjar elitserien Vad Kullll!!!!!


Linnea och Marcus ska i veckan och titta på en lägenhet här i Burträsk en 1½. Det är Nils som har lägenheten som blir ledig i december. Å tänk att snuttan börjar fundera på att flytta hemifrån. Men tur är att hon inte far allt för långt bort, inte än i alla fall.

Skogen

Å vad det har blåst idag och faktiskt även lite kallt. Linnea löste våran middag idag. Hon komme med förslaget Tacos och jag köpte det. Efter middagen åkte jag och Ida till skogen med Doris där hon fick göra lite sök övningar.

Nu sitter jag nersjunken i soffan och titta på idol.

Har idag lämnat in min andra interpellation som lyder så här: 

Interpellation      

Ännu en sommar har gått och ännu en Skellefteå festival är till ända med många besökare, ung som gammal. Vad som slår mig när man själv går omkring på festivalområdet är alla ungdomar som ännu inte uppnått 18 års ålder. De har ingen stans att ta vägen, sitta och snacka med sina polare, ta en Cola och umgås. Dessa ungdomar får sitta på trottoarkanterna och trängas med alla förbipasserande människor, eller bara går runt, runt.

De över 18 år har möjlighet att välja på flera olika tält med olika musikutbud där de kan träffas och umgås vare sig det regnar eller solen skiner. Ungdomarna har ingen möjlighet att gå in någonstans om det regnar.

I kommunen har vi många lokala ungdomsband som våra ungdomar gillar. Skulle vara trevligt med ett eller flera lokala ungdomsband i ungdomstältet. 

Därför är mina frågor

1)   Till nästa år festival kan inte kommunen ställa upp ett ungdomstält för de under 18 år? 

2)   Skulle det vara möjligt att ha fritidsgårdspersonal att arbeta i detta tält?

3)   Kommunen skulle väl kunna se till att ett eller flera ungdomsband fanns på plats i detta tält?

 


Fullmäktige

Har idag varit på hösten första fullmäktige. Det började 9 och höll på till 18. Jag hade bara planerat att gå upp i ett ärende ang vuxensärskolan. Men i slutändan blev det upp i talarstolen flera gånger. Ja det brukar bli så när andra är upp i talarstolen sitter man och reflekterar å då måste jag upp och säga vad jag tycker.

I morgon lämnar jag i en av de två interpellationer som jag skrev i går kväll, och den andra på torsdag. Det är bra att sprida på dagarna eftersom jag skriver ett presmeddelane samtidigt till pressen. Det är så roligt med politik! Fler borde engagera sig. Man lär sig så oerhört mycket på vägen.

Blev idag lite smått irriterad när jag åkte hem. Lars var fortfarande kvar i skogen å han som skulle handla, å han som skulle göra pannkaka till tjejerna. Jag var hungrig när jag åkte hem vilket utmynnade i förbannelse. Typiskt Åsa när hon blir hungrig. Han rår ju egentligen inte för att maskinen går sönder just den dag jag har fullmäktige. Men nu mätt och glad igen =)

Blev det vika tvätt?

Nej inte blev det någon tvätt viken i kväll inte. Jag satte mig vid datorn och skrev två interpellationer att lämna in till fullmäktige. En om den olycksdrabbade korsningen gammal Burträskvägen - Tjärnvägen. Ja där Linnea krockade. Den andra handlar om festivalen och att kommunen ska ett tält för ungdomar under 18 år

Måndagsbestyr

Åkte in till stan på morron. Hade nämligen personalnämd. Det var ett bra möte första två timmarna hade vi kommunhälsan på besök. De berättade om sin verksamhet och spelade upp en liten teater typisk för kommunhälsan. Delades sedan in i grupper där vi pratade utifrån teatern. Mycket intressant. Vi var klara med ärendena vid kl 12. Åkte då förbi obs och handlade lite. Kom då på middagen för dagen. Palt!

Jag var hemma vid 14. Åke inte till jobbet för två timmar. Man hinner bara dit och ta fram jobb så ska det stökas bort. Åkte hem och torkade rumsfönstert på insidan och sydde klart gardinerna och satte upp dem.

Sedan gjord jag palt. Kan tala om att de var tre glada brudar vid matbordet idag! Emma den rackaren åt 4½ palt! Jag fattar inte vart hon rymmer dem???

Nu har jag lästa klart Fullmäktige handligarna för morgondagen. I kväll blir det att se färjan.

Sitter och undrar om jag skulle ta itu med tvätten jo, nä, jo, nä jo, men herre gud sluta vela, gör det!!




Arbetsdag hemma

I dag har jag känt mig duktig! Åkte först till tygaffären och köpte tyg till nya gardiner i köket och rumet. När jag kom hem från samhället började jag att torka fönstren å vipps så var alla fönster torkade. Köksgardinerna blev också sydda och upphängda. Jag påbörjade att sy rumsgarndinerna men han inter riktigt klart för hungern började knacka på.

Lars har tagit upp potatis. Vi satte även tjejerna i arbete idag. Ida gjorde lunch och rensade Dumbos, vår kanin, bur. Emma tog bort döda blommor ute och rensade ur växthuset. Linnea städade bilen ut och invändigt. Ja fam Gustafssons har haft en familjearbetsdag.

I dag blev det lax och potatis till middag. Linnea åkte efter middagen till Marcus. Jag, Lars, Ida och Doris åkte ut till skogen för att se om vi kund hitta kantareller. Jag kan säga att jag förr aldrig hittat kantareller men Hut sa Rut, Vi hittad kantareller =). Det blev en lite korg som fylldes. Nu är det förvälda och stoppade i frysen.

Har sett premiären av "Här är ditt liv" Jag mins när det gick med Lasse Holm och att jag tyckte det var bra. I kväll var det Mikael Persbrant som blev kidnappad. Ja 1½ tim bara sprang iväg.

Hej Svejs

Kreta en vecka

Hem kommen från en vecka på Kreta. Vi har haft sol varenda dag föruto på Tisdagen då det blåste regält. Den dagen var det röda flaggor utsatta efter staranden. Ine så man ville hoppa ner i havet precis. Vi gick den dagen en lång promenad efter stranden och på efermiddagen åkte vi in till Chania.


Vi har solat och badat varenda dag. På måndagen åkte vi till Elafonis strand. Otroligt vackert! Vi åkte över bergen och bar 460 meter över havet som högst. Ja man ska inte ha höjdskräck eller svinedel. Stranden hade vit strand med instänk av rosa. Det rosa hade blivit av snäckskal som slagits sönder. Grekerna själva hade en teori om från 1800 talet när turkarna okuperade Kreta. Kretenserna gömde kvinnor och barn på elafonis. Turkarna fann dem och dödade ca 8000 barn och kvinnor på påsken. Det påstås att den rosa färgade sanden är blode från de kvinnor och barn som blev dödade.

Jypiskt Åsa efter 4 dagar gjorde hemlängtan sig påmind. Fick en plötsligt akut hemlängtan och sms:en böjade hagla till Barnen. Då tänkte jag på våra kompisar som miste dottern. De får längta och längta men får aldrig de det längtar efter =(.

Det är kul att komma hem och tjejerna har skött sig exemplariskt. För de kommer de att få en slant var av sin mamma. De måste uppmuntras!

Borta bar men hemma bäst!




Packat?

Oj vad dagarna går och tiden. Nu är klockan redan 22,30 å resväskan är fortfarande opackad. Det får bli i morgon. Jag har skrivit en lista på vad som ska packas. så det borde inte ta så lång tid. 

I kväll klockan 18 åkte jag, Ida och Linnea på hundkurs med Doris å vi var inte hemma förrän 20,30. Ja och tiden där i mellan och nu försvann bara bort.

Tjejerna har suttit och gjort upp ett chema om vad som gäller nu när vi är borta. De kommer nog att fixa detta å mormor finns ju till hands om det skulle bli något.

MP3 är laddad med låtar inför resan och stranden.

Kommer inte att bli bloggat något förrän nästa torsdag.

Ha de så bara alla.

RSS 2.0