Blev en lyckad fest!

Klockan 12 på lördagförmiddag träffades vi som ställt till i BFF.s lokal för att ställa i ordning för den heliga fest vi planerat för de som gift sig i hemlighet. Lokalen ställdes om till ett flygplats med incheckning, säkerhetskontroll och slutligen in i planet. Vi var 7 par + brudparet. Alla hade vi gjort någon mat att ta med oss. Å vilket bufé bord det blev.

Nubbesallad
Kycklingspett
Laxjanssons
Pestosallad
Sinkpaj
Räkpaj
Pankaksrullar med bacon och kassler
Och som slutklämm hade vi beställt en bröllopstårta.

De som gift sig i hemlighet blev jätteöveraskade! Ja de blev tagna på sängen. Vi hade så tervligt som man kan ha i nära vänners sällskap. Jag och Lars kom hem vid 2 på natten.


Dagen har varit seg. Jag som väldigt länge idag, vilket var skönt. I eftermiddag hade vi der riktigt mysigt. Linnea och Marcus kom hem på middag. Det fick välja vad vi skulle äta. Det blev kyckling fahita. Till efterrätt hade jag köpt glass. Vi åt middagen i rummet framför tv. Ja inget TV program som hälst utan, HOCKEY! Färjestad - AIK. Men tyvärr gick inte matchen som vi hade önskat. Förlust med 2-1. Nu gäller det att vinna hemma på tisdag för att kunna gå vidare.


Ungdomsfullmäktige

I dag har jag varit på ungdomsfullmäktige i Anderstorpsaulan. Detta är en tillställning som sker en gång/år. Ett forum där ungdomar i åldrarna 10-19 får ställa frågor till politiker och även få svar på några av de motioner som de skrivit till olika nämnder. Underhållningen under förmiddagen stod Estet ettorna för med en Mickel Jackson dans. Even musikelever underhöll. Jag fick äran att skryta över min brorsson som spelade bas under ett av uppträdanderna =). Ja stållt faster!!.

Klockan 12 var detta klart. Mötte då upp Ida i korridorerna, hon ville att jag skulle ta hem hennes tunga väska. Glad blev jag när Ida frågade om jag inte ville äta lunch på skolan med henne. Så otroligt gulligt av henne, å som mamma tackade jag inte nej till detta erbjudande. Tillsammans traskade vi till A-torps matsal där vi tillsammans satt och åt, pratade och skrattade. Tack Ida för en jättetrevlig lunch med dig, å att du inte skäms över din mamma, puss, puss!!.

Efter Jag och Idas trevliga lunch begav jag mig till coop och handlade. I Påsk kommer vi att ha främmande både torsdag och fredag. Handlade hem lite ingredienser till den mat som jag då tänkt att göra.

Är nu hemma och sitter och laddar för den stundande hockeymatch som kommer att gå av stapeln i kväll klockan 19. AIK möter Färjestad i Skellefte Kraft Arena.


Skak i kroppen

I går var det dax för hockey igen. För denna gånge var det hemma match för AIK. Jag hade bjudit med mig min vän och kompis Therese. Dommare Andersson blev välkomnad med ett riktigt bunade. Ja så går det när man skämmer ut sig på AIK.s borta plan. En kvinna som satt brevid mig tyckte synd om honom. Jag kunde inte vara tyst. Spontant sa jag:
- Det är inte synd om honom!
Till baks fick jag:
-men varför då?
Tillsvar fick hon:
-Såg du inte matchen i måndags? Hon tror nog att jag inte var klok.

Jag skakade i benen och var jätte nervös. Jag skrek, klappade händerna och många ord kom från min mun. Therese fick nog vara med om något i hästväg gällande sin vän. Det slutad i min kropp med en otrolig huvudvärk. Vi fick gå hem glada denna kväll. AIK tog hem vinsten i förlängningen. Det tackar jag för!

Nu är det match i morgon, fredag, igen. Nu får någon i AIK se till att sätta till Kåberg. Ja med andra ord visa vart skåpet ska stå!


FÖRBANNAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kan man säga annat. Vilka jävla dommare. Ja ni kan förstå att hemma hos Gustafssons är frun mest galen!!!

Dagens hockeydomare är ju VÄRDELÖSA!!! Att missa två solklara fel. Först dömma straff!!! och sedan dömma mål när Rundblad blir slagen i ansiktet med klubban. Å domar fan dömmer mål!!!!!!!!!!!!!!!! å står brevid och ser alltihopa! Nä du Tomas Andersson kom inte till Skellefteå för då lär du bli utbuad som din korlega blev!

Nu gäller det att AIK gör mål och tar hem denna match! Sätt nu ditt Färjestad och när de kommer till Skellefteå på onsdag ska vi vinna över dem. Å samtidigt krossa Kåberg, ordentligt!!!

Fyrdomar system är inget för sverige när man inte vågar ta sitt ansvar!!


Längre dag än tänkt!

I går kväll kom beskedet om att min arbetskompis man hade drabbats av en hjärtingfarkt och åkt in med ambulans till akuten i Skellefteå. Nu gick det ju bra tillslut i alla fall. Men det blir ändå oroligt runt om.

I dag hade jag klipptid klockan 16. Alltid lika skönt att få av sig lite hår.

Lönerna skulle göras idag och Ulla som hade varit på akuten hela natten kom rusandes in på jobbet vid 15,15. Jag lugnade ner henne och sa.
- Jag tar lönerna och du åker hem och vilar, det behöver du.

Hon tackade så mycket. Man måste ställa upp för sina arbetskamrater när det behövs. Nästa gång kan det vara jag som behöver hjälp. Jag åke och klippte mig och åkte sedan tillbaka till jobbet och gjorde lönerna som jag hade lovat. Jag hade egentligen årsmöte i stan kl 19. Men jag prioriterade jobbet. Å jag skulle inte ha hunnit ner till stan.

Nu sitter jag och har just sett Färjestad-AIK.s försa period. Men nu får AIK rycka upp sig, det ser inte bra ut.
KOM IGEN NU!!! Nu är det dax för period nummer 2.

Jag ser solen!!!

Då har vi kommit till veckans sista dag, söndag. Jag vaknade redan vid 8 utav SOLEN!! Det var så otroligt skönt, nästa så man kan tro man drömmer. Tjejerna hade fotbollsmatch på konstgräset i Skellefteå kl 10. I går kväll kände jag inte för att åka med på träningsmatchen. Men på morron när solen skiner och det endast är några minus grader ändrade jag mig.

Vi tog Doris med oss och åkte till stan. Solen sken och det droppade från taken. Kan man bli annat än glad! Matchen slutade 4-2 till Sunnanå men vad gör det, det är bara en träningsmatch. Jag satt på konstgräsets kortsida där det varm och skönt. Innan resan gick hemåt åkte vi förbi Krysset och käkade lunch. När vi kom hem parkerade vi oss i varsin stol ute i solväggen. Solen riktigt värmde gott. Klockan 15 känner man att solen börjar svalna och vi gick in.

Nu är tvätten bortvikt. Men jag tror att strykbrädan åker fram efter middagen som finns i ugnen. I dag blir det revbensspjäll på mangchatney bädd. Jag hittade receptet på konsum när jag handlade i fredags. Det är något som konsum börjat med nu att lägga ut tipps på matrecept.

Ja Lina jag önskar också att få äta middag och skratta med dig. Du bor aldeles för långt bort =(. Å du Therese vi får snart äta tillsammans och skratta =)).

Trevlig fredag!

Efter jobbet åkte jag och handlade, kylskåpet började eka tomt. Ett besök på blomsteraffären gjordes också. Inhandlade en bukett med tulpaner till kvällens veninna. Emma och Lars beställde pizza.

En härlig dusch och sedan fixa till sig inför att gå bort. Klockan 18 var jag bjuden till Ulla tillsammans med två till partikamrater. Kvällen började med en god martini och till det snittar med vb-ost och flingsalt. Till förrätt hade hon gjort en god toast med lax, räkor och avokado. Varmrätten var gratäng, rådjur och älg kött, kantarellsås grönsallad och vin. Det var så otroligt gott!!! Vi hade jätte tervligt skrattade så tårarna rann i vissa lägen särskilt när vi hamnade i samtalet om drömmar. När det fick höra om mina nattbravader så vred sig Ulla, Stina och Ann-Sofie i skratt.

Det är jätte trevligt att träffa människor som man inte så ofta umgås med. Det finns då så mycket att prata om det blir aldrig tyst runt bordet. Jag kom inte hem förrän klockan 1,30 på natten. Det är väl ännu ett bevis på att vi hade trevligt!!


Morgon Rutiner

På morron när jag stiger upp får inte mina rutiner ruckas, då blir det snabbt irritation. Deta just under veckodagarna under helgen spelar det inte så stor roll.

Jag vill stiga upp själv, sätta mig vid bordet med norran och en filtaldrik med nötter och cocos. Jag vill inte att någon ska störa mig med massa frågor. Just på morron händer detta, grrrrrr. När gubben i huset börjar fråga om en "jävla" kuvert, då blev det utbrott! Säkerligen fjantigt men jag måste få vara ifred på morron! Ida och jag sitter ofta och äter frukost tillsammans med varsin norran del. Det är tyst och lungt, ingen stör den andra. Men detta har Lars ännu inte lärt sig. Eller han tycker säkert inte som jag. Vi män och kvinner tänker ju ofta olika.

För er som inte läst "mäns kommer från mars och kvinner kommer från venus" borde läsa den. Ni kommer att få många goda skratt och i många situationer kommer ni att känna igen er själva och ert motsatta kön.


Första omgången i kvartsfinal

Ja då har kvartsfinalen i elitseriehockeyn börjat. Eftersom vi inte har kanalerna där vi kunnat se AIK i kväll åkte vi till Mamma och Pappa i Mjödvattnet. Färjestad hade äran att ha hemmaplan, men i kväll hjälpte det inte. AIK gick och tog hem segern med2-3. Nu får AIK pusta ut tills på lördag då det är dax för match nr:2 på hemma plan.

Kul att Timrå kunde ge HV en match t.o.m i förlängning. Men i sadden åkte de dit.

Men vet ni nu är jag smått irriterad och det är inte på vad som hälst! Det är denna för bannade snö som inte ger sig! Nu har det snöat hela dagen och det har väl kommit ner ca 5cm snö till, nä nu får det räcka!!

I morgon är det fredag och jag är bortbjuden på middag med två kvinnor till. Men först är det arbetsdag.

Åsas Kyckligsoppa

7 dl vatten
2 hönsbuljong tärningar
3 st kycklingfileér går även bra med grillad kyckling
2 morötter
blomkål
1 vitlök
1 gullök
1 röd chili
färska champinjoner
1 burk cocosmjölk
samboalek
ev salt


Så här gör jag:

koka upp vatten och buljong. Skiva ner morötterna och den tärnade kycklingfilen (tar du grillad kyckling kan den läggas ner i soppan strax före servering) Under tiden de kokar steker man ihop lök, chili och svamp. Efter ca 5 minuters kokning tillsätts den stekat löken, chilin och svampen, färsk blomkål, samboalek och cocosmjölk. Låt allt koka upp och servera sedan med ett gott bröd.

Smaklig måltid!

Redan Onsdag!

Oj Oj Oj!!! Veckan har redan kommit till Onsdag å själv tycker jag veckan just har börjat. Kan det bero på att dagarna varit fullspäckade??

På Måndag hade jag först BgN åkte hem ifrån kl 7,15 och var inte hemma förrän 22.00. Nä tro nu inte att vi hade BgN så länge men dock till kl 16.30. Något som jag undrade på från detta möte var följade.

Ungdomar hade skrivit motioner till nämnden och alla avslogs. Väldigt tråkigt tycker jag när ungdomar vill engagera sig och försöka påverka. Vi i Alliansen ställde oss bakom två av dessa motioner. En handlade om böckers kvalitet och att man i bland inte ens hade läroböcker. Visst handlar detta ändå om undervisningskvaliten? Därför biföll vi motionen som vi även kom att votera på, men tyvärr förlorade vi som vanligt =(. Den andra handlade om en labyrint som finns på Bureskolan. Det var en motion som skrivit av två ungdomar till hänsyn för en rullstolsburen ungdom som inte kunde vistas i denna labyrint pga att den var för trång. Den rulstorburne tycket dom också skulle kunna leka med de andra och ha samma förutsättningar. Viss är det god omtanke från kamraterna? Men sossarna ville inte bifalla motionen och det slutade även här med votering. Det chockade var att vi fick vänsterparitet med oss här.

Direkt när nämnden var slut 17,10 var det bara att bege sig till nästa möte som folkpartiet hade. Det slutade
kl 21.

I går, tisdag, var det arbetsdag på jobbet. Han göra klart två bokslut, känndes väldigt bra! Kl 16 åkte jag in till stan för att bege mig till ett möte i Ostvik. Ostiks byaförening hade kallat till möte ang flytt av 6:orna till Byske. Här har Alliansen tagit ställning redan i BgN. Styret i denna kommun håller på att utarma glesbyggden och samhällena runt om. Måsta allt i denna kommun centraliseras? Ska inte människor själva få bestämma om sitt liv? Ska olitiker var inne och peta i vem ditt barn ska leka med och inte? Ska politiker tycka att ditt barn är tvunget att i skolan ha jämnåldriga kompisar för att få 100% socialt umgänge? Det blev en sen kväll kom inte hem förrän kl 23. Då kan jag säga att jag var trött! Tur var väl att jag inte skulle vara inne i stan förrän kl 10 i dag, onsdag.

Ja jag har varit in till stan idag, onsdag, också. I dag var det träff på Nordanåteatern tillsammans med andra politiker och tjänstemän. Dagen var information om kommunens ekonomi. Dagen slutade med en föreläsning med Klas Hellberg. VILKEN KILLE!! Så otroligt rolig att lyssna på! Hans föreläsning handlade mycket om att tänka med hjärtat och att lyssna av och ta till sig av vad medborgarna vill och att göra något av det. Gör man inget av det har man inte tänkt med magkänslan. Att möta medborgarna på central mark och inte sitta inne vid skrivbordet och tro en massa. Att komma förbi hindrena genom att se möjligheterna.

När jag kom hem kokade jag en god kyckling soppa som jag hittat på själv. Ida och Emma tycker att den är jätte god! Efter middagen längtade jag ut! Jag och Lars tog vår fyrfota vän med oss och gick ut en lång promenad, härligt var det! Nu sitter jag framför tv och känner att veckan börjat bra och förhoppningsvis slutar den också bar.

Söndagsbestyr

I dag gick vi morgonpromenad efter den uppskottade skogsbilväg som jag föreslog redan igår. Det var riktigt skönt ute på morron. -8 grader och solen sken. I skogen var det vindstilla. Men jag tror det bara var jag, Lars och Doris ute. Vi mötte inte en enda bil och inte häller en enda människa innan vi vek av på skogsbilvägen. För efter den hadde jag då inte förväntat mig att möta någon. Promenaden blev på 1½ timma idag. Det är en stor fördel att ha hund, man kommer värkligen ut på härliga, långa promenader. På Helgen är det extra skönt att man kan gå medans det är ljust ute.  

När vi kom tillbaka ringde Ulla, min arbetskamrat, de vill komma förbi och titta på badrummet. Ja det blev ju självklart kvar en stund på en kaffekopp och lite små prat. Efter att de gått hamnade jag i det ständiga söndagsbestyret. Vika tvätt. Men nu är det gjort och klockan är inte mer än 14,30.

Nu blir det att slappa en stund framför tv och sedan göra middag. Idag blir det lax med potatisrosor och räksås. Ett nytt recept jag funnit. Är det gott hamnar det under mina recept senare.




Lördags promenad och främmande

Solen har lyst både Lördag och Söndag men någon riktig värme har det inte varit.

Lördagmorgon städade jag huset medans lars tog en första morgonpromenad med Doris. Vid Luch komme Linnea hem. Luchen åt vi ute i glasaltanen, för där inne var det riktigt varm och skönt. Jag och Linnea provade att sätta oss ute i solväggen, men tyvärr där var det inte skönt. Det drog faktiskt riktigt kallt. Vi bestämmde oss för att i stället ta med Doris ut på en promenad som även Lars hakade på. Jag skulle ta Linnea och Lars med på en skogsbilväg som jag hittat som även är uppskottad. När vi kom dit sa Lars och Linnea.
- Nä vi tar det här skoterspåret i stället, vilket vi även gjorde.

Det kom att bli en promenad på 1 tim och 45 minuter. Ja jag kan säga att vi hade en hund som var regält slut efter denna sväng. På vissa ställen sjönk man ned med hälarna å då blir det tungt att gå.

På kvällen hade vi bjudit hem mamma och pappa på middag. Det blev grilladfläskfilé med klyftpotatis, stekat grönsaker, grekisk sallad och zatsiki. Till efterätt hade jag gjort Pannacotta med rårörda blåbär.



Nackproblem skapar trötthet

Har haft ont i nacken i några dagar. På onsdagmorgon när jag vaknade var min nacke inte vad den borde vara. Nackspärra och stelhet ända ut i armarna. Åkte till jobbet med varm vetesäck runt nacke och axlar. Fanns inget val från att ta kontakt med en massör.

Hade en otrolig tur. Ringde Per "kroppen" Normark och fick en tid samma dag kl 13,45. När jag kom dit berättade han att tiden hade blivit avbokad på morron strax före det att jag ringde. Ja ibland ska man ha tur. Hade inte denna tid funnits hade det blivit problem eftersom Per idag åkte på sportlovsresa. När man har en massör man gillar och som alltid ger bra resultat vill man inte så gärna gå till någon annan.

I går kväll var jag så otroligt trött somnade i soffan redan vid 20. Före kl 21 hade jag intagit sängen och somnade direkt. Kan det bero på att hjärnan inte fått det syresattablod som den behöver när jag haft så ont i nacken? Ja kanske det kan vara så?

När jag åkte till stan fick Doris åka med. Medans jag var hos Per gick Emma en promenad med henne i stan. Det är nyttigt för Doris att få gå i stan och möta nya utmaningar samtidigt som man ska sköta sig snyggt =)

Stockholm

Måndagmorgon stek jag upp kl 5. Å jag kan säga jag fattar inte hur Lars orkar kliva upp vid 4.15 varje morgon? Själv skulle jag vara död. Varför jag steg upp redan då var för att jag skulle ta flyget vid 7 från Falmark för att flyga till Stockholm.

Jag skulle ner för att lyssna på jämnstäldhetsfrågor som var arrangerat genom sveriges kommuner och landsting. Den som gjorde ett gott intryck och det som jag riktigt minns var redaktören för Amelia, Anna. Hon visade filmklipp från "män som hatar kvinnor". Hon ville visa på att det finns kvinnor som kan hämnas på män som gjort henne illa.

Själv tror jag att det är svårt att få ett 100% jämnställt samhälle. Om en man delar många sysslor hemma så finns det nog saker i alla familjer som är könsrellaterade. Vad jag tycker är viktig att få stopp på, är i hem/samhälle där män begår våld mot kvinnor.


Helgen

På fredag kväll kom min Kusin Annica från Piteå hit på besök. Lars åkte denna helg till fjällen med de anställda. Jag gjorde en god middag till Jag och Annica. Ugnsgrönsaker och ryggbiff, riktigt gott blev det. Ida och Emma åkte på bio tillsammans med sina pojkvänner och kom hem senare på kvällen. Jag och Annica satt och surrade i soffan tills midnatt. Ja att surra över några glas vin och likör är väl aldrig svårt.

På lördagmorgon gick vi en sväng till samhället. Annica köpte garn på konsum. Det var skönt ute och solen visade sig ochspå. När vi kom hem satte vi oss i solväggen på altanen. Å det var så otroligt skönt!!! Tänk att få sitta i solväggen med endast en tröja på sig. Vi åt korv med bröd ute och drack kaffe, utan att frysa. Vi satt ute i 2½ timma och bara njöt!

Till middag passade jag på att grilla fläsfile och till det serverade jag en god potatisgratäng och grekisksallad. Man kan ju inte låtabli att ta fram grillen när det är sådan väder ute.

Tomas Ledin

Äntligen har vi fått igång datorn igen efter att ha haft dator strul.

Hade ju i mitt senaste inlägg lovat berätta om den konsert som jag och Emma var på.

Det började med att Tomas kom in på senen tillsammans med fyra akustiskagitarrer. Min tanke blev. Ja det blir nog en annorlunda konset där Tomas kommer att byta mellan de olika gitarrerna likt ett trubadurframträdande. När han uppträtt i ca 30 minuter då jävlar åkte ridån upp och fram kom orkestern! Han spelade i sammanlagt 2 timmar. Mellan låtarna berättade han om hur de kom till, ja lite historia bakom låtarna.                                                                                                                                    

Jag  och Emma satt på första raden på plats tre och fyra =). Våra platser var enormt bra. Emma hade med sig sin system kamera och tog sammanlagt 170 bilder. På emmas blogg www.emmagu.blogg.se kan ni gå in och titta på en del av de bilder som togs.

Efter konserten väntade vi på Tomas för autografskrivande. Å tillslut kom han =)). Emma fick autografen på sitt vita linne och på en tapetbit som jag hade i min handväska. Emma köpte även en t-shirt där det står "vägra vinter". Själv köpte jag en  tavla som var signerad och numrerad. Tavla nummer 8 av 30 finns nu hemma hos mig. Jag fick autograf på min högra tröjarm. Jag och Emma åkte nöjda och belåta tillbaka till hotellet med en kväll som var 100% lyckad =)))


Mot Sundsvall

Torsdag morgon kl 7 startade jag och Emma vår färd mot Sundsvall för att på kvällen se Tomas Ledin, gå på Ikea och övernatta på hotell. Vi kom ner till Sundavall vid 11. Det gick så himmla bra att köra, lite bilar vilket gjorde att hasighetsbegränsningen gick konstant att hålla. Inte allt för mycket långtradare häller.

På Ikea handlades det prylar för en del pengar, ja.

* Hyllor till Ida och Emma
* Taklampa till Ida
* Tavelram till Toan vilket jag ska sätta krokar under till handdukarna
* 2 Vita korgar för mössor och vantar
* Bordslampa
* Skrivbordshurts
* Stekspade
* En fin tavla att plasera ovanför svarta soffan

Efter Ikea gick vi i köpcentrat. Emma fick en klippning. Sedan handlade vi lite smått och gott innan vi begav oss till Scandic city hotell.

Hur Ledin koseren var kommer i ett särskilt inlägg.

HJÄLP TAKDROPP!!

Tisdag kväll kunde ha börja bättre. Lars upptäckte att det droppade vatten från tvättstugedörren i till garaget. Det blev gärnet upp på vindsutrymmet. Jo visst fan droppade det vatten och inte nog med det det hängde stora istappar ner från ventelationstrumman som går ut på garage taket. Det var droppet från istapparna som börjat leta sig ner genom taket. HELVETE!! jag som har en skräck för vatten i väggar och tak. I skallen börjar det klinga mögel!!

Onsdag ringde vi genast en byggfirma som kom förbi och tittade. Han trodde inte att det var någon fara på "taket". Jag ringde Linneas, Marcus som kom under dagen och skottade av garagetaket. När vi kom hem från jobbet var det bara att bege sig upp på taket för att lossa takpannorna. NI skulle se den is som hade bildats där under vilket ochså gjorde att det började tina från värmen i trumman. Kanten som är böjd upp mot trumman är för låg och detta bidrog till att det svämmade helt enkelt över.

Sedan plumsade jag och Lars efter nya takpannor som ligger en bit ner på gården. Jag sägger bara OJ vad det har kommit snö!!! Snön gick upp till midjan, det vill inte säga lite.

Vi avslutade vår onsdagkväll med att gå till Marcus och fira hans 20 årsdag. Där blev vi bjudna på kaffe, kakor och tårta. Mycket gott efter ett mastodont plumsande i snö och takpanne läggning.

RSS 2.0