Nu är det klart!

Ja då var alla tomtarna framme! Det tar tid men det blir så fint när det är klart. Jag och Lars har även varit ute och hängt upp ljusen i trädgården.

Jag och Lars har även varit ut en sväng på skyltsöndag på byn. Men det är något som jag inte tycker om med dagens skyltsöndag och det är att affärena har öppet. Jag vill att de ska vara som när man var liten. Affärena stängda och jag vill se  tomtar som leker i skyltfönstren. Å i år fanns ingen snö men man får tänka lite positivt, det regnade då i alla fall inte.

Så nu sitter jag och tittar på vårt smyckade hem och tänker faktiskt slå mig ner i soffan och brodera lite. Lägger in lite bilder på mina tomte landsskap.



Dessa tomtar står fint vid vår tv i rummet.




Tomtar som ser om mina tjejer och Doris.



Dessa är nog de finaste tomtar jag har, nämlingen Gnomi tomtar. Tavlorna med röda ramar har jag broderat själv =)



Dessa står på byrån i hallen. Bonade är gammal och kommer från Lars mamma.

Ja det var några av mina tomatar som jag har!

Tomtar fram

Vaknade kl 9 jag och Doris gick och hämtade Norran för att få en härlig lässtund i sängen. I dag var insändaren inne i Norran som jag skrev "Är det verkligen så illa?" tycker att polisen inte ett dugg svarade på frågorna jag hade i insändaren. Men det är väl väldigt känsligt att erkänna de brister som finns. Men på måndag ska de få sina fiskar varma när det är möte på ostenshus här i Burträsk. Då ska det baskemig svara på frågorna!

Började idag att dammtorka och ta fram tomtar. Han inte ta fram många tomtar för kl 15 drog vi på hockey. AIK mötte idag HV71. Det blev förlängning efter att det stod 2-2 vid tredjeperiodens slutsignal. Ska klaga lite grann, men dommaren var inte bra i dagens match.

Linnea var hem en sväng och hämtade sina tomtar.

Nu ska jag titta på Robinson hoppas att Hans från Skellefteå håller sig kvar.

Fredag

I dag direkt efter jobbet åkte jag hem coh duschade för kl 17 skulle jag vara hos Ulla. Vi skulle åka ner till stan och träffa våra arbetskompisar på revisionsteamet. Där blev det välkomst drink, bufé. Vi löste även frågor om julen och tittade på kort från Mallorca resan. Kl 23,45 hämtade Linnea oss för hon hämtade även Ida och Aron från biografen.

Att man kan förändras så

De som känner mig väldigt väl kommer inte att tro det är sant det jag kommer att skriva nu. Jag har börjat simma på torsdagmornar mellan 6,50 - 7,30 i Burträsk Badhus. Att jag skulle motionera på morron nä det trodde jag nog inte själv. Men det är otoligt skönt. Detta var andar gången men kommer absolut att fortsätta. I dag hade hon som jobbar tänt ljus runt basängen det var så mysigt =)

I dag blev det köttbullar till middag. Efter middagen åkte jag och handlade seda har jag satt upp adventsstakarna.



Stämningsfull julmusik =)

I dag började dagen med uppdrag. Ordf och jag viceord i personalnämnden träffade revisorerna i kommunen. Det gick jätte bra. Sedan gick jag en stund på stan till strax före 10,30. Då var det dax att ge sig iväg till Anderstorpskolan för att ha utvecklingssamtal med Ida och hennes metor. Det var jätte kul för det går bra för Ida i skolan, så jag får känna mig stolt som mor =). Jag och Ida åkte och åt lunch på coop. Efter det åkte jag tillbaka till city för att kl 14 vara på Emmas skola för utvecklingssamtal. Även detta var positivt =).

Åkte sedan till solbackensköpcentrum och inhadlade några julklappar till. Det var så otroligt skönt att köpa julklappar idag. Det var nästan inget folk och framför allt inga köer.

Vid kl 17 begav jag mig till Theres och Patrik ja och deras lilla gullegris Jacob. Där blev jag bjuden på en god Kycklingsallad. Sesan begav jag och Therese oss till Bureå Kyrka där vi hade köpt biljetter för att se Magnus Carlssons julchow. Den var JÄTTE Bra! Sedan får man en värme i kroppen och en inre julefrid. Jag älskar alla dessa vackra julsånger.

Ja Ulrika här finns det många Tomtar och dej är spridda i hela huset även i badrumet=)!! Å fler blir det varje år.


Julgardiner upp

Efter middagen idag började jag stryka julgardinerna och vipps så hjälpte Ida mig hon strök och jag hängde. Ja och ut i mellan hjälptes vi åt och hänga gardinerna. Ida strök också upp alla juldukar. Emma satt i rummet och spelade julmusik för oss. Jag och Ida tog även ner några lådor tomtar från vindan, tomtarna som ligger i kökssoffan får sova tills på torsdag då ska jag börja väcka upp dem =). Tack snälla Ida för hjälpen det var jätte roligt!

Jag har även satt upp lite ljus ute i trädgården men det återstår lite gran som vi får ta till helgen.




Ida när hon stryker Julgardiner




Några lådor med Tomtar. De andra sover i kökssoffan ännu


Kalas!

I dag väntades det kalas i Gustafssons hus. Det är ju 19 år sedan Linnea föddes. Jag minns att det var en jätte kall dag -22 grader. Ja oj vad tiden springer iväg! Å nu har hon flyttat hem ifrån. Ja och mormor har man också blivit till två katter, GB och Baltasar =).

Hon hade ju fått sängen av oss i förskott till sin och Marcus lägenhet. Men vi tycket att hon skulle få en present på självaste födelsdagen också så vi köpte henne en microvågsugn. Hon blev väldigt förvånad för hon hade inte väntat sig något. Vi hade kalas här hemma och mormor och morfar var inbjudan.

Till middag hade hon önskat kycklingspett, gratäng och zatsiki. Mormor och morfar stannade också på middag. I stället för tårta ville hon ha glass i ugn.

Nu ska jag slå mig ner i soffan en stund innan sägen väntar för i morgon är det arbetsdag igen.

Lördag

Lars tog Doris med sig till skogen tillsammans med Martin. Det åkte kl 9 och kom inte hem förrän vid 1 tiden. Jag ha med lite sysslor här hemma.


      * Vika bort tvätt
      * Tvätta tre maskiner
      * Mangla bort lakanen
      * Baka en långpannekaka

Emma och Ida var i stan så jag var hemma helt själv. Tycker att de i bland faktiskt kan vara skönt att få vara själv och göra hushållssysslor. Å nästa helg får jag börja ta fram alla tomtar, längta så!!!!

Tillmiddagen hade Emma kommit hem vi åt fläskfilé med sås gjort på chili och honung riktigt gott faktiskt.

Sedan sjönk vi ner i soffan tittade på HV - AIK. Å vi gick nog på moln efter det för AIK vann med 2-3. Efter matche tittade vi klart på det som var kvar av robinsson, måste se hur det går för killen från skellefteå, Hans.


Fredga kväll

Annica farmor????? Vem är det som ska ham bäbbe, Ulf? Då får stickmaskinen Åsa ta fart igen.

Måste passa på att tacka våra fantastiska grannar, Björn och Anna. I dag när jag kom hem på lunch kom Björn in och frågade om han och Anna fick ta med Doris ut på skogpromenad. Vet ni hur glad jag blev jag ber tusen och tusen gånger om ett stort TACK!! Doris fick gå till skogen och leka med sin hundkompis Buster.

I afton var det bara jag och Lars hemma. Middagen blev grönsaker i ugn, entrecot och grönsallad och ej att förglömma vinet.

Efter middagen gick vi en promenad med Doris. Vi gick förbi kyrkogården och tände ljus på Lars mamma och pappas grav. Men vilket skitväder det är ute. Det är så hög luftfuktighet så det som regnar hela tiden samtidigt som det är grått och trist ute, fy!

Sedan 20.00 har vi ugglat framför tv. Ja doobidoo förstås och sedan lite Idol. Samtidig som jag sneglat på tv rutan har jag borderat på den julduk jag syr till Linnea. Ska passa på att skryta lite om mig själv. Min mor har fållat upp en julduk som jag syt. Detta gjorde hon på symötet, då en tant frågade vem som sytt duken. Mamma svarade att det var jag. Vet ni vad tanten sade?

Men så otroligt snygg gjort man kan ju vända duken bak å fram och tro att det är rätan. Ja då blir man mallig. Jag är otroligt noga på hur baksidan ser ut när jag broderar.

Polis!!!

På onsdagen när jag kom tillbaka till jobbet efter lunch möttes mina ögon av två "fyllon" som satt och drack öl och rökte, ja vad de nu rökte, på gamla bron till färgaffären vid stilkläder. Det förde ett oväsen om sig det spran även titt som tätt och hände ut slangen för att göra sina behov bakom husknuten.

Jag blev inte glad av synen. Jag och arbetskompisarna bestämde oss föra att ringa polisens nummer 11414. Man blir ju inte gladare efter det samtalet!

Vet ni vad mannen i andra ändan säger?? JO

- Vi har bara två bliar i Skellefteå och en är upptagen så vi får se om de kan skicka den andra. Kan de ta vara på sig själva frågar han mig.

Jo sa jag för tillfället. Men int i fa.... kom det någon polis inte!!!!

Detta ledde till en insändare i norran som ni säkerligen kan läsa om några dagar. Vi måsta göra något åt den situation som råder i Burträsk för tillfället. Inbrott i hus och dricka på öppen gata, mitt på blanka dan! Nä nu är måttet rågat!

Fullmäktige

I Tisdags hade vi fullmäktige möte och det årliga återkommande, budgeten. Jag hade förberett ett debattinlägg som jag skulle framföra i talarstolen. Jag det blev tillslut, om jag inte minns fel, fyra gånger jag var upp och debaterade.

Tyvärr så röstades Alliansens förslag ner =(. Vad kommer detta att innebära för kommunen. Jo mindra pengar till nämnderna och mer nerdragningar för de panik åtgärder som sossarna tvingar tjänstemännen att göra.

      * vägarna kommer att plogas mer sällan
      * skolor kommer att läggas ner
      * Bygdsiljums räddningstjänst är hotad
      * Badhuset i Jörn hotas av stängning
      * Idrottföreningar tvingas driva idrottsplatser själva

Ja listan kan göras lång.


Andra Namn

På måndag afton var jag på nomineringsmöte inför vilka som ska stå på folkpartiets listor till fullmäktige och landsting för valte 2010.

Jag kommer att stå som andra namn på listan till fullmäktige! Något som jag inte hade förväntat mig. Men ni ska veta att jag är glad och stålt över det!. Jag gick ju med i folkpartiet under valtet 2002 och satt du första året som ersättare i fullmäktige och ersättare i barn och grund skole nämnden. De fyra åren som skulle komma skulle jag ge en chans till politiken för att se om det var något.

Så kom valet 2006 och jag valde att stanna kvar i politiken. Denna gången kom jag in som ordinarie i fullmäktige, ordinarie i Barn och grundskolen nämnden och som vice ordf i personalnämnden.

Jag har nog tillfört partiet en hel, och jag hoppas att även kommunens befolkning tror på mig, (Om man nu röstar på folkparitet =)) del eftersom jag nu har kommit upp eftersom jag står som andra namn på listan för valet 2010. Politiken ÄR roligt!! Man lär sig så otroligt mycket. Ja så jag blir kvar en mandat period till efter valet 2010 från att jag bara skulle prova =)).

Tack

Vad roligt att fler har börjat läsa min blogg och ge komentarer.

Det tackar jag värkligen för =))

Gammal vänskap kan rosta

I många år hade jag en vän som jag delade vått och tort med. Tyvärr skar det sig för ca ett år sedan =(. Man brukar säga att gammal kärlek rostar aldrig, men det stämmer inte. I bland kan jag tänka tillbaka på denna tid på allt vi gjort tillsammans enskilt och med familjen. Plötsligt har man ingen att dela sina hemligheter med, vilket jag gjorde med denna person. Jag undrar ibland om denna känner lika dant? Tycker faktiskt att det vore konstigt om hon inte kände samma sak som jag.

Jag är en person som står med båda fötterna på jorden samtidigt som jag är stark. Men även jag behöver någon att dela heligheter med. Missförstå mig inte men Lars är ju en ventil. Men vi tjejer emellan behöver också varandra ibland.

Jag har många vänner som jag gillar att umgås med och prata med, men inte på samma sätt som jag gjorde med denna. Har med tiden efter detta uppmärksammat gliringar som hon iblan ger mig särskilt i onyktert tillsstånd. Tur jag inte är den personen som hakar upp mig för då skulle vi riktigt kunna ryka ihop.

Skogen, Stan och städning

Lördagen började med en härlig promenda ute i skogen med Doris. Sedan åkte vi hockey bussen till Skellefteå för att se AIK-Brynäs matchen slutade 2-2. Efter matchen gick vi till Monica och Hans dit vi var bjudna på middag. Där var även Susanne, Sören och Annso. Monica och Hans har flyttat till ett hus på Alhem. Å det var så fint. Många ideér fick vi som var där. Tackar monica och Hans för den jättegoda maten som bjöds. Vi han även med att spela ett spel som absolut gick i min smak. Musik texter som man skulle fylla på med följad rad, super kul!

Idag åkte jag, Lars och Doris också till skogen på en härlig promenad. Man måste passa på när man är ledig och hinner ut i ljuset. Vi hittade en utegran som vi ska ha på altanen. Inte den finaste vi haft men det får duga. Inne granen få vi söka en annan helg. Linnea vill också ha en gran i sin lägenhet så det blir att även hugga en till henne.

När vi kom hem från skogen satte jag mig ner vid datorn och började skriva på mitt plederande för budgeten som ska tas i fullmäktige på tisdag. Hoppas att det blir bra. Jag gillar egenligen inte att läsa från ett papper men när det är budget känner jag att jag vill ha något att förhålla mig till.

Till middag stekte jag kotletter med apelsinsås det blev väldigt gott. Linnea och Marcus komme och åt middag med oss. Sedan rensade vi Linneas rum på allt skort som har blivit samlat under massa år. Linnea har sedan hon varit liten samlat på kapsyler hon hade fylda konsumkassar =) Ja det var några tusen. Nu vid 19 års ålder åkte dem men det syntes att det bjöd emot för henne. Något annat vi fann var hennes skyttetavlor som hon hade sparat. Ja snacka om att vara en hamster.


Linneas flytt

Ja så har Linnea nu flyttat och sover i den nya lägenheten för första gången i natt.

På onsdag kväll åke jag dit och tittade. Det var en jättefin lägenhet, ända som det behöver säga åt skebo att göra är badrumet. Hur kan man som ett så stort bolag endast ha vanliga vinyltapeter i ett badrum med dusch. Där måste man åtminstode ha stettsade skarvar och våtrumsvägg tycker jag. Eller vad tycker ni?


Jag är glad för Linneas skull och hoppas att det kommer att gå bra. Jag har köpt henne en heldel saker. Adent stake i köket, blommor och krukor och en säng som hon fått i förskott på sin födelsedag som är den 22 november.

Hon och Marcus är jätteglada och i kväll var det diskning på högnivå som gällde. Ja allt måste ju diskas innan de ställer in det i skåparna. Linnea har alltid haft svårt för det här med diskning men nu får hon lov att lära sig.

Linnea vill att jag hjälper henne med gardinderna så i afton efter vi hade ätit middag beställde vi gardiner till rummet och toan på jotex.

Ja det kommer inte att bli svårt att köpa Linnea julklappar i år.

Hektisk vecka

I veckan har det varit mycket, men ändå roligt.

Måndagen började med möte i Kusmark ang den skolnedläggninge som skol och kulturkontoret lagt fram som ett förslag till oss politiker. Jag har många åskter om det som nu händer i vår kommun sammanlagt handlar det om 5 skolor. Detta pga av att elevunderlaget minskar. Men varför bara skolnedläggningar byarna och INTE i centralastan. Detta började med att man flyttade 6.orna från skolorna och man sade då att det var för att rädda skolorna. Vilket lureri!. Vi i folkpartiet och övriga i Alliansen får känna oss trygga i att vi aldrig gick med på strukturomvandligen och sade nej till flytten av 6.orna. Detta kommer bara att vara början på alla nedläggningar och övriga besparingar som nu sker i kommunen och som kommer att fortsätta om sossarna får fortsätta styra i denna kommun.

På tisdag efter jobbet satt jag hemma och läste handlingar inför barn och grundskolenämnde. Han ju inte detta under helgen när vi befan oss i Luleå. Det tar tid att läsa in sig på alla ärendea för jag vill verkligen vara uppdaterad på ett så viktigt uppdrag. Direkt efter nämnden åkte jag på styrelse möte för Norran stiftelsen. På vägen hem ringde Linnea och berättade att de fått nyckeln till lägenheten. Läs nästa inlägg om detta.

Efter jobbet på torsdag åkte jag och Emma på hockey. Lars har i veckan jobbat natt så därför följde Emma med. Det är roligt när någon av tjejern vill följa sin mamma på hockey, fast hon gapar och skriker. Matchen i övrigt mot Linköping var inte bar i första men det tog sig i tredjeperioden. Vi får vara glada att det ändå slutade 2-2. För det var på håret att det hade blivit förlust med 1-2. Men Hagos lyckades peta in pucken.

I kväll,fredag har vi sett Dobidoo. Det var ett lite anorlunda upplägg. Denna afton var det med skådesplerare, vilket förr aldrig inträffat. Har varit in på Norrans hemsida och lyssnat igenom årets luciakandidater. Ingen som föll i min smak vid första genom lyssningen. Måste höra dem en gång till. Ja sedan har det ju varit Idol. Erik hänger kvar och Reza. Jag har en förkärlek till Reza, gillar henne. Men får jag göra en förhandsgissning tror jag att det blir Erik som tar hem Idol 2009.

Glädje med resan till Luleå!

I fredags bar det av till Luleå med våra kompisar Susanne och Sören. Vi har legat på Luleå stadshotell i två nätter. På fredag kväll gick vi ut och åt på restaurang. Lördagen gick jag och Susanne på stan från 9,30 till 16,00. Glädjen var total när jag provade en kjol på Åhlens. Vet ni jag kom i en storlek 38!!!! Jag säger bara GI metoden har gett resultat!!=)). Är ni missnöjda med er vikt sattsa på GI metoden!

Jag som skulle shoppa julklappar. Tror ni det blev några julklappar?  Nä det blev kläder åt mig själv.

* Väst
* Rosa Blus
* Rutig Kjol
* Vit tröja
* Brunblommig tunika
* Svart vit blus

På lördagkväll gick vi på en restaurang som heter Bakfickan. Det var så otroligt god mat! Jag åt pepparstek och det var en otroligt god sås till. Å köttbiten bara smälte i munnen.

I dag söndag chekade vi ut från rummet 11,30. Vi åkte förbi strohedens köpcentrum innan vi styrde färden hemåt.
Glad blir man när tjejerna gör plankstek till middag på självaste farsdag. Under tiden de gjorde det gick jag och Lars ut en promenad med Doris.


Tankar om mina skollov som barn

Tjejerna har just avslutat sitt november lov och jag började tänka på vad jag gjorde under mina lov som barn.

Alla mina lov som barn spenderade jag hos min mormor och morfar i Lövånger, Selet. Direkt loven kom packade jag väskan och åkte dit och kom inte hem förrän skolan skulle böja om. Sommarloven kunde jag vara i två till tre veckor hem ett tag och avsluta lovet hos dem. Jag minns särskilt en jul när jag på julaftonskvällen åkte med dem hem efter julfirandet. Mamma tycket jag skulle stanna hemma, men mormor tyckte absolut jag skulle följa dem. Jag minns mormors ord
-Men låt flicka följa med!
Ja jag stannade ända tills trettondagen.

Vad gjord jag då hos mormor och morfar? Vi spelade ofta 500 vid köksbordet med morfar sittandes i kökssoffanshörn. Jag satt ofta och lyssnade på morfars skivor och virkade dukar. Mormor är den som lärde mig att virka vilket jag är evigt tacksam för =). Morfar var murare till yrket och även duktig tapetserare. Det hände även att jag och han tapetserade tillsammans hemma hos dem. Jag fick stryka på lim och torka tapeten när den var uppsatt. Mormor och Morfar hade ladugård. Jag hjälpte morfar att mata grisarn och kalvarna minns även att jag hjälpte mormor att skura ladugården.

Ett tag hade mormor och morfar varubilen som kom till dem på gården. Det var roligt att få följa med ut i varubilen och handla. När varubilen slutade att gå blev det taxi ner till lövånger samhälle, vare sig mormor eller morfar hade körkort, för att handlade på konsum och morfar ville alltid ha korv handlad från Ica. Kryddost var också något som morfar gillade. När jag blev äldre fick jag cykla till ICE, dåvarade OK, för att köpa sigaretter till dem. Mormor var jätte rädd att jag skulle cykla omkul i en stor backe som jag skulle nerför. Mins en gång när hon skurrade upp mig för att jag åkt ner för backen utan lov. Det hände även att jag och morfar tillsammans cyklade ner till kyrkogården där vi vattnade på hans mamma och pappas grav.

Mormors bullar kan jag än idag sakna, så goda bullar som hon bakade har jag aldrig smakat sedan hon dog. Jag har bakat dem med henne ett fler tal gånger men har inte kunnat ta efter. Mormor gjord även risgrynspalt vilket jag inte har ätit sedan hon lämnade detta jorde livet.

Ler när jag tänker på de ord som morfar alltid sade när någon kom för att hälsa på dem.
- Välkommen! stig in i firman. Mammen sätt på kaffepannan =))

Jag var hos dem på loven ända tills jag fyllde 16 år och börjad följa med Lars. Så ni kan förstå att jag ÄLSKADE att var hos min mormor och morfar. Jag minns inte hur gammal jag var när jag började vara där, men är nog inte helt osann om jag säger från 4-5 års ålder.

När man sätter sig ner så här och börjar tänka minns man så otroligt mycket från denna tid. Det är bra att ibland stanna av och tänka tillbaka. I dag finns vare sig mormor eller morfar kvar, sorgligt nog.

                        Mormor och Morfar ♥


RSS 2.0