Lika snabbt börjat som den slutar

Måndag igen å den behöver bara börja så är den slut. Måndagar hör till Robertsforsdag. Det är kul att åka dit när man ser att det ger en stor kundnytta. Det händer inte en måndag utan att någon kund kommer in och pratar lite och samtidigt passar de på att lämna papper eller få tipps och råd. Jag älskar värkligen min arbetsplats och dem jag har runt om mig. Tråkigt är att Ulla har sin sista arbetsdag i morgon, hon har redan gått i pension men har valt att jobba lite längre. Jag kommer att ta över ett av hennes företag där jag kommer att ha hela ekonomiansvaret och det är inget litet företag, omsätter några miljoner. Det känns som en utmaning men det ska nog gå bra.

I dag när jag kom hem möttes jag av en gråtande Emma med krokodiltårar rinnande ner för kinderna. Hon hade gått ut för att se till vår kanin, Dumbo, å fann honom död i uteburen. Dumbo blev hela 12 år å det är hög ålder på en kanin. Vi har haft tre kaniner å denna var en otroligt kelsjuk herre. Han kunde skutta fritt på gräsmattan och han for inte långt å det var aldrig några problem att ta fast honom. Det var mer vanligt att han kom och lades sig brevid ens fötter. Nu har han fått en viloplats med de två andra kaninerna, Pyret och Gillter nere på våran gård.

Har även i kväll varit på folkpartistyrelse. Det var ett bra givande möte.

Smått och gott

Vaknade redan 7 i morse, men lyckades somna om till 8. Gick upp och intog lite frukost. Lars tog ut Doris på en promenad. Emma åkte till Leos för arbete. Själv tog jag fram köttben från frysen för att koka. Blev på morron så fruktansvärt sugen på köttsoppa. Sedan torkade jag fönster på insidan, utsidan får jag ta när det är uppehåll, eftersom det regnat idag. Klockan 10,30 åkte jag, Lars, Linnea och Ida till stan. Vi tänkt göra en söndagsutflykt.

Först åkte vi till laakanpää på solbacken. Där åt vi lunch, taimat. Sedan åkte vi till skohuset och blomsterlandet. Linnea köpte två amplar och blommor att ha i dem utan för henne coh Marcus hem. Jag, Linnea och Ida följde Lars till sin favoritaffär, clas olsson =). Lars hade sett en gallerkorg där som han skulle köpa. Den kan man anväda och grilla grönsaker på ovanpå utegrillen. Stadsresan avslutades på coop där vi handlade grönsker till köttsoppan som senare skulle bli söndagsmiddagen.

Å det ska ni veta att köttsoppan blev så otroligt god!. Nu har jag och Doris varit ute och sprungit. Men jäklar så tungt det gick idag. Vaderna blev sten hårda, men jag gav mig inte! Nu väntar en härlig dusch och sedan Mästarnas Mästare på TV. I morgon är det måndag igen. Å denna helgen har varit jättebra trotts regnet. Mys med familjen både lördag och söndag.

Lördag

När man vaknade på morron var det grått och trist ute och endast 7 grader. Humöret blir inte det bästa precis när man vill passa på att vara ute när man endast är ledig på helgen. Jag tog ut Doris på en långpromenad medans Lars var hemma och städade. Efter det gjorde vi ett besök på järnaffärn. Vi har nämligen bestämt oss för att måla lasyr på trallen på utealtanen, det börjar var så grå och ful. Nu är det då inhandlat så nu är det bara vänta på bätter väder. Vi åkte även förbi graven där vi ställde en kruka med en blomma i.

När vi kom hem frös jag något hämskt så jag tog en härlig dusch. Efter det kröp jag ner med Emma i Idas säng och såg en film med henne. En jätte bra film såg vi. Handlade om två flickor som befann sig på barnhem och en dag hittar de en hund valp. Det tar med sig hunden i smyg till barnhemmet. En dag kommer ett par från New York för att adoptera flickorna. Det smyger förståss hunden med sig. Man får följa flickornas dagar med att i smyg ha en hund i en lägenhet där hundar inte får vara. Det var en otroligt bra film där det även föll en liten tår i slutet på filmen.

I dag hade tjejerna bjudit mig på morsdagsmiddag här hemma. Finns det något bättre än att själv få slappa och känna matlukten sprida sig i huset och grilldoften utifrån. Att sedan få sätta sig vid ett dukat bord och njuta av god mat. Maten flickorna bjöd på var, grilladkyckling, klyftpotatis, grekisksallad och två såser. Till efterrrätt hade de gjort pannacotta med hallan. Jag, Linnea, Ida och Lars delade på två flaskor vin. Sedan hamnad vi framför tv och tittade på kvällens fotbollsmatch. Manchester mot Barcelona.

Nu ska jag inta sängen och tänka till baka på den possitiva middagen som jag har haft idag med mina älskade flickor. Tack än en gång för middagen ni bjöd mig på <3 

Fredag kväll och ännu en vecka till ända

Ännu en veka har gått. Å vad har då hänt från måndag. Onsdagen är väl en dag att minnas i positiv bemärkelse. Ida fick en tid hos ortopeden i Skellefteå eftera att ha väntat i två månader på att få komma för. Läkaren i Burträsk nonchade hennes knä problem i början av februari. Läkaren gav henne inflamationshämmande medicin och skickade henne på en vanlig jäkla skelet röntgen. Efter att vi varit på skelet röntgen hörd läkaren aldrig avsig. Efter ett tag ringde jag honom och skälde ut honom efter noter. Å krävde att han skulle skicka en remis till ortopeden. Å i onsdags var det då änligen dax! Jag hade laddat! å bestämt mig för att inte lämna lasarettet förrän vi fått en magnetröntgen eller annat.

In i salen på kirurgmottagningen kom läkaren Janne in. Bad Ida berätta från början. Ida drog den långa berättelsen om hur hon varit hos fyra olika. Jag och Ida såg hur läkaren blev smått irriterad. När Ida berättat frågade han om vad Ida trodde var problemet. Ida svarade att hon trodde det var menisken. Var på läkaren sa:
-Ida det misstänker jag med.

Han bad Ida ta av sig byxerna för att visa knät. Från det hon lade sig på brittsen till de läkaren sa, Ida det är inre menisken som är trasig å den ska vi ta bort, tog inte mer än 30 sek. Min spontana fråga blev å hur länge ska Ida måste vänta på det då. Var på läkaren svarar.
- Ida har väntat länge nog, å detta ska vara prio ETT!!
Jag blev tyst, och min tanke var läkaren här har något innaför pannbenet.

Innan vi lämnade lasarettet hade Ida en operationstid den 15 Juni klockan 7.20.

På kvällen när vi kom hem skrev vi dagens applåd till läkaren, Janne, i Norran från Ida Gustafsson. Det är han värd 100 gånger om!

Tisdga kväll ringde Linnea. Hon berättade att på lördag skulle hon, Ida och Emma laga till en trerätters middag till mig som present på morsdag. Sedan skulle vi spela spel och umgås, tyckte hon. Som mamma blir man så oändligt glad å en sådan grej. =)). Det är guld värd att ens barn vill göra något sådant för sin mamma.


På tisdag han jag torka vårat sovrumsfönster och Idas fönster.

Denna vecka har det blåst var enda jävla dag!! Är så less!!

I går torsdag åkte först jag och Ida upp till min arbetskompis som köpt sig en häst. Jag och Ida är villiga att ställa upp som skötare i bland och rida. Ska bli kul att få prova hoppa upp på hästen och åka iväg i galopp =). Lars han passade på att klipp gräsmattan. När jag kom hem tog jag på mig jogginkläder och begav mig ut i skogen på en runda. Jag spran, å jag sprang, å jag sprang å det var så kul att inte behöva känna att jag orkar inte. Jag behövde aldrig stanna av och vila. I 45 minuter sprang jag utan att vila eller att det kändes som lungorna skulle komma ut ur kroppen.

Fredagen är här å middagen är intagen. Vinflaskan är tömd. Men jäklar vad jag har hicka!!!. Lars tog Doris på en gångtur. Själv blev jag kvar här hemma och hamnad framför bloggskrivandet. Ute regnar det =(. Hoppas att det är uppehåll i morgon. Jag har köpt blommor och skulle vilja plantera ut dem i blommlådor och krukor i morgon. Ja detta får tiden utvisa.

Rensning och tvättning

Ja då var Ida och Emma hemma i huset igen. Jag och Linnea åkte och hämtade dem i Skellefteå. Å det låter som de haft en bra vecka. Efter som jag är i Robertsfors måndagar är Linnea så snäll och åker hem och tar ut Doris de dagar hon inte jobbar. Idag mötte jag dem efter vägen när jag kom tillbaka.

Efter som jag och Linnea hämtade hem trollen så kom jag hem lite tidigare än vanligt. Frågade Ida och Emma vad de längtade efter för mat, men fick inget vettigt ur dem. Så jag gjorde bondsås och potatis.

Efter middagen tog Lars ut Doris på promenad och jag tänkte börja tvätta fönster. Men hamnade framför den gamla datorn för att plocka ut bilder från den som jag ville spara. Den datorn är segare än segast. Det tog en jäkla tid innan jag var klar. Klockan han bli 20 innan jag hamnade i fönstertorkningen. Jag han bara ta sovrumsfönstret och Idas fönster. Hoppas att det går fortsätta i morgon afton när jag kommer hem.

Nya grannar???? Ja kanske kommer vi få nya grannar på vår ena sida. Jag tycker värkligen att det är jätte tråkigt att de har tänkt sälja huset och flytta. Men vi får väl se vad det blir av det. Skulle inte gjort de val de gör men de må ju vara mogna att fatta sina egna kloka beslut.

Helgen

Lördgen började med att vika tvätt, tvätta tvätt och byta i sängarna. På kvällen skulle vi åka på Skellefteå Krafts veteranfest. När man sitter i Fullmäktige blir man i början av en mandatperiod alltid bjuden på denna fest där det bla delas ut bemärkelser efter trogen tjänst i företaget i 25 år. Vi åkte till stan redan vid 13,30 trotts att festen inte började förrän vid 19. Linnea skulle börja jobba vid 15 så vi skjutsade Doris till mamma och pappa i Mjödvattnet där hon skulle få vara tills Linnea hämtade henne vid 22. Linnea började jobba vid 15 så vi följde med henne och hon skjutsade oss till min bror, jens, och hans särbo Mona. För de skulle också på festen. Där blev vi bjudna på tre olika sorters drinkar. Jens han kan verkligen blanda goda drinkar det ska gudarna veta.

Festen hölls på Scandic. Det bjöds på trerättersmiddag. Men fy vad besviken jag blev på maten. Förrätten var nog det som var godast om jag måste välja en av dem. Det var en röra gjord på renkött som låg i en tunnbrödskorg. Varmrätten var hjortstek och stektpotatis å det smakade ingenting. Efterrätten var en halvfrusen moss med nougat smak. Men var var nougaten? å den smakade bara grädde. Jag sa till Lars att de vi åt hemma på fredgakväll var 100 gånger så gott. Cabare kanalen var och underhöll under kvällen. Å jag kan säga att de spritter i kroppen och jag kan inte låta bli att sjunga med. Jag får värkligen ett minne tillbaka när jag själv var med i show companiet. Men tyvärr finns inte tid och ork för att hålla på med musiken. men sådana här gånger längtar man tillbaka när man ser deras glädje på senen. Linnea hämtad oss vi 12,30. Å jag var så trött när vi åkte hem så jag somnade av en stund i bilen. Tack snälla Linnea för att du hämtade mamma och pappa trotts att du skulle upp och jobba på söndagmorgon. 

I dag söndag när vi vaknade sken solen ute på en klarblå himmel och faktiskt var det även varmt. Vi gjorde i ordning frukosten som vi njöt av ute på altanen. Lars han tog ner sommarkläder från vindan som vi lade ut för vädring. Vi passade även på att lägga upp lite vinterkläder på vindan. Lars han började meka med EU mopparna Ida och Emmas. Ja vi tänkte lägga ut dem till försäljning. Själv så passade jag på att rensa ogräs i rabatterna. Så nu har den vita kroppen fått lite färg på ryggen. Till middag blev det grillad lax med rostad potatis i ugn och en sås gjord på creme fraich, räker, rom och riven WB-ost. Lars tog ut Doris på en promenad å själv passade jag på att fara ut och springa. Jag har gjort ett litet uppehåll med joggandet eftersom jag varit så förkyld. Tror inte att det är bra att vara ute och springa förkyld när man är 42 år gammal. 

I morgon kommer Ida och Emma hem från en vecka i Cypern. Ja då får vi höra om deras vecka. Hoppas de haft det bra med sina resesälskap och att solen har lyst på dem samtidigt som de har fått bada. 

Linnea har varit i Umeå och spelat match det förlorade med 2-1. Så nu väntar vi på att hon ska komma hit och lämna bilen som hon lånat pga att det var Emma som egentligen skulle köra på matchen. Då fick stora syster rycka ut, å jag tror inte att hon misströstar =). Nä nu väntar snart sängen och ännu en helg har gått till ända. I morgon är en ny arbetsvecka med nya utmaningar.  

Galna familjen Gustafsson

Oj vad en arbetvecka går fort =). Fredag kvällen är redan här och klockan har hunnit bli 22,15, å jag är fortfarande vaken. Ida och Emma har nu varit i cypern i fyra dagar. Nu börjar längtan efter dem komma. Tur man har mobilen så man kan skicka ett sms för att höra hur de har det. Frågade idag när de skulle på det stora badlandet som finns i cypern, vi har varit där med tjejerna så jag vet att det är enormt stort. Vet ni vad jag fick för svar? Jo: mamma det blir inget badland det blir att i morgon åka ut med en party båt i stället. Ja kanske inte det mamma ville höra, men de är snart 19 år så jag får hoppas att det brukar hovet.

Men vad lite mat det går när man bara är två stycken. Har bara handlat en gång denna vecka i vanliga fall brukar det bli var anna dag. Man äter det som inte tjejerna är så förtjusta i. Men i kväll, fredag, åt jag så jag kännde mig som en stoppad korv. Det var så otroligt gott! Bakadpotatis med en röra av creme fraich, rödlök och riven WB-ost. Till det grillad fläskfile och en flaska gott vin. Efter middagen tog jag en promenad med Doris i skogen på 30 minuter. Klockan 20 bänkade jag och Lars oss framför tv för att se vårat nöjes program på ettan, " så ska det låta".

Jag kände att jag ville ut igen. Jag bad Lars gå upp till skogen och gömma sig och jag skulle komma efter med Doris som skulle finna honom. När Lars gick iväg stod Doris vid ytterdörren och ylade och skälde. Jag var tvungen låsa dörren för att hon inte skulle he sig ut. Å ni skulle se hur GALEN och fokuserad hon blir när hon vet vad som är på gång. Hon drar något enormt så det gäller hänga med efter kopplet. När jag kom upp till skogen släppte jag hennen och gav komandot, SÖK. Plötsligt kommer hon upp på en stig där två tjejer kommer gående. Jäklar vad det blev rädda. Det fattade ju inte vad Doris gjorde, det kanske trodde de skulle bli uppätna =). Jag ropade att hon var ute för att söka folk i skoge. De måste ha trott att jag blivit galen. Å tänk om de sett Lars ligga gömde bakom en sten, de kunde ju tro att det var en våldtecksman som lågg och lurade i buskarna =). När Doris finner någon skäller hon tills jag kommer fram till henne. Tjejerna på stigen vände sig om när det hörde Doris börja skälla. Ja så kan det gå när galna familjen Gustafsson beger sig ut i skogen på kvällarna för att göra personsök. Måste nog ta och köpa Doris en väst som tyder på att hunden jobbar innan vi skrämer fler i skogen =).


Måndag

I dag åkte Ida och Emma till Cypern med två tjej kompisar. Hoppas verkligen att det får en härlig vecka med sol, bad och många härliga skratt.

Lars skjutsade brudarna upp till Luleå på morron vilket gjorde att han har jobbat i kväll i stället. Själv har jag varit ute en promenad med Doris och sedan kom mamma och pappa förbi en sväng. Bjöd dem på en kopp kaffe samtididgt som vi surrade på. Vid 19,30 stälde jag mig framför strykbrädan och började stryka tvätt å herre gud vad jag hade sparat på mig strykning. Å varför gör jag det när jag avskyr att stryka. Det tog 2½ timma innan korgen var tom!! Nä Åsa Gustafsson ta och stryk lite mer ofta istället så kanske det blir lite trevligare.

Nu väntar sängen

Sov Gott!

Helgen i Mosters tecken

Fredagkvällen var en avslappnings kväll med grillat kött, kroketter och en flaska vin. Efter middagen hamnade vi framför tv och tittade på "Så ska det låta". Ida och Emma tyckte att jag och Lars skulle titta på film tillsammans med dem. Men för mig att hålla sig vaken på fredagkvällarna är en omöjlighet. Kl 22 var det bara att krypa ner under täcket.

Lördagmorgon steg vi upp relativt tidigt. Jag och Lars begav oss till Skelleftå och solbackens inter sport butik. Jag var tvungen att köpa mig ett par nya joggingskor mina är helt slut. Å känner att jag vill ha ett par bra nu när det går så bra att vara ute och jogga. I veckan har jag inte varit ute och joggat något pga att jag varit så förbaskat förkyld. Lördag kl 12 åkte vi för att titta på när tjejerna spelade fotbollsmatch i Åbyn, Burträsk. Tyvärr blev det förlust med 2-3, det kunde lika gärna ha slutat 2-2. Men turen var inte på Burträsk sida denna lördagen.

Mosters guldklimp, Tilda, har varit uppe i Norrland sedan tordsdags. Hon har varit i Mjödvattetn hon mamma och pappa och i lördags kom hon för att vara hemma hos oss tills idag, söndag. Hon fick bestämma middagen i går, så det blev grilladkyckling och potatisgratäng. Ida och Emma tog med henne till konsum där det inhandlades godis och chips för myskvällen. På afton tog jag, Lars, Tilda och Doris en promenad upp till skogen där vi gjorde sökövningar med Doris. Å vad Tilda tyckte det var roligt =).

Sedan var det dax för Melodifestivalen kl 21. Erik Saade skulle tävla för sverige å det gick riktigt bra för honom. Han slutade på en tredej plats. Tilda satt uppe till 23,15 då tyckte mostera att det var dax för sängen. Å lyckan var stor när hon kröp ner under täcket i Emmas säng och Doris hoppade upp och låg med henne på huvudkudden.

I dag söndag kom Linnea hem och hon följde mig till baks med Tilda till Mjödvattnet. Sedan bjöd jag hem hon och Marcus på hemgjord pizza. Vilket hon naturligt vis inte tackade nej till.

Ida och Emma är som bäst i packartagen. De reser till Cypern i morgon i en vecka tillsammans med två kompisar. Så jag och Lars blir hemma själva i en vecka. Det känns alltid konstigt men tur är att vi jobbar så veckan går fort och man behöver inte längta igäl sig allt för mycket efter de två trollen.


Förkylning

Nä fy vad förkyld jag blivit. I går onsdag trodde jag att jag skulle hosta ut lungerna samtidigt som huvudet höll på att lämna kroppen. Tur att det finns coceliana ( hur det nu stavas) att ta för natten när hostan är som värst. I morse när jag vaknade och gick ut med Doris hostade jag hela promenade och i bland lät det som jag skulle spy. Hem och ta sig lite frukost och som avslutning på den två alvedon och en hutt hostmedicin innan jag begav mig till jobbet.

I dag har det varit isvindar ute solen har lyst men brrr så kallt det varit. Denna vecka har bestått av mycket bokföring både på jobbet och hemma. 

På jobbet kom det i måndags en ny som ska börja hos oss. En del av arbetstiden går till att lära henne bokföringsprogramet som vi har. Hon tycker själv att det är ett bra och enkelt program =). Det vi har heter Briljant och är ett super bra program.

I kväll torsdag har jag, min syster Ann och min svägerska Marie träffats för att planera den kommande student festen som vi ska ha. Vi kommer att bli sammanlagt 34 stycken som ska träffas och äta en typ ab buffé. Ungdomarna har själva fått önska vilken mat det vill ha den dagen vi ska ha festen. Vi kommer att träffas här hemma hos oss, ja vi har det största utrymmet helt enkelt. Hoppas på bra väder förståss så vi kan var ute.

I kväll har jag även hunnit vika i hop lite tvätt som legat i tvättstugan och väntat på att få läggas in i garderoben. Nä nu börjar klockan närma sig 22,30 å det är länge för mig att vara uppe en veckodag när arbetet väntas i morgon. Så sov gott alla mina vänner.

Vad irriterad jag blir!!

Hadde skrivit ett inlägg om det jag gjort i helgen i Stockholm tillsamman med Tnerese å hela jävla inlägget jag skrivit finns inte!!!!! Å vad jag blir irriterad!!!! Skriver ett förkortat av allt det jag hade skrivit.

Torsdagkväll åkte jag, Therese och hennes treårige son Jacob ner till Stockholm vi skulle bo hos Therese mamma och pappa i Odensala som ligger vid Märsta. Therese mamma Ewa bjöd på gott kvällsfika när vi kom fram.

Fredagen bestod av shopping i Stockholm men vi hittade inte så mycket som vi kanske hade velat. Men vi var ändå i Stockholm mellan 11 till 18. Lunchen intog vi gamlastan med ett dyrt vin, ett glas vin kostade 120 kronor. När vi återvände till tågstationen i Märsta styrde vi kosan till Therese syster Mari med familj för att bla titta på det nya underverket endast tre dagar gammal liten Axel. Där blev vi bjudna på middag.

Lördagen började med att vi åkte till Therese moster Eivor. Men det blev bara en liten stund sedan åkte jag och Therese till ett choppingcentrum. Där var vi några timmar och strosade runt. På kvällen åkte vi in till Stockholm igen där vi åt en tre rätters middag. Sedan gick vi till gammla stan och släppte loss på Ängeln.

Söndag morgon åkte vi mot Arlanda för att ta oss hem till Skellefteå igen.



Livet som ett ävetyr

Tisdagen tillbringade jag på jobbet från 6,30 - 19,30. Ville jobba över lite eftersom att jag ska åka i kväll, torsdag, till stockholm med Therese.

Tiden på tisdagens övetids arbete började att gå åt skogen! Datorn ville inte vara med. Den låste sig hela förbaskade tiden mellan 15 - 17,30. Men efter det började datorn att vara med mig. Det man hinner efter kontorstidens slut är ofta mycket. Inga kunder kommer, telefonen ringer inte. Några deklarationer han jag med och började på ett årsbokslut.

I går Onsdag slutade jag jobbet vid 11. Jag och Linnea skulle ta oss upp till Luleå med Doris och besöka djursjukhuset för att någon skulle få titta på hennes sönderkliade hud. Men vi vart nog inget kokare av det besöket. Vi får väl följa de råd vi fick. Kortison tabletter i 20 dagar, strikt med fodret hon äter ( inga grisöron Doris =(), schamponeras två gånger i veckan med bakteriedödande schampo. Själv har jag en teori om att hon har hormonförändringar eftersom hon är jävulst skendräktig. Men veterinären vill inte lyssna på det örat, kanske man är och tassar på deras tassemarker? Kom inte här och tro en massa. Men samtidig är det ju jag som känner Doris bäst och jag ser symtomen komma tillbaka efter tiden på löp ca 8 veckor.

Efter att vi varit till Luleå och blivit 940 kronor fattigare släppte Linnea av mig i Skellefteå. Jag skulle nämligen på stor seans med Terry Owens, känd från "det okända". Anderstoprs aulan var nästan fylld. Morfar Lage komme fram på ett litet besök. Mamma fick ha lite kontakt med honom.

När jag kom hem var jag helt slut i skallen. Att vara på seans är jätte spännande! kroppen är på helspänn hela tiden. Att somna var inte svårt, men jag vaknade flera gånger. Kändes som mormor var på besök i natt, kände en viss närvaro.

I dag Torsdag har dagen bestått av arbetet. Paniken har funnits över att resveskan inte har varit packad inför stockholmsresan. Tur är att Åsa Gustafsson är en hejare på att packa snabbt =). Ida lagade till middagen. Det blev laxsås och pasta, mycket gott. Nä nu ska jag ta på mig ytterkläderna och bege mig till flygplatsen för att möta upp Therese. Jag skriver efter helgens Stockholms bravader.

Jag tänk vad man hinner mycket på några dagar. Livet är värkligen som ett äventyr


Strul dag

Måndagar beger jag mig alltid till Robertsfors och jobbar fram till 13.00. Men idag var det inte min dag. När jag kom till Robertsfors och skulle starta datorn var den död. Gick förbaske mig inte få liv i den. I det jobb man har finns det inga planer på att överhuvudtaget försöka jobba, nä för det går inte!. Jag sorterade lite papper och sedan fick jag bege mig tillbaka till Burträsk. Det är alldrig bra när dagen börjar med strul för att det man hinner på morron hinner man inte ta igen på dagen. Hade tänkt att jobba över men när kl var 16 gick jag hem. Hade nog inte fått så mycke gjort är jag rädd. Jag provar att ta några timmar extra i morgon i stället.

Men FY vad kallt det varit idag!!! Det t.o.m haglade stora kulor ner från skyn. Bilen varnade för halka i morrse när jag åkte. Efter middagen tog jag en promenad med Doris i skogen. På med massa kläder t.o.m vinterhandskarna åkte på. Hade önskat täckjaka också men den är tvättad och borthängd. Tur det finns ylletröja.

Kl 18.30 var vi bjudna till Lars-Olov och Ann på födelsedagsfika, Lars-Olov har fyllt år. Men vi var hemma till 19,45 igen för att titta på lite hockey. Sverige leder för tillfället med 2-0 över österrike, men nu intar jag sängen för ännu en arbetsdag i morgon.

Tankarna har börjat att finnas inför helgen när jag drar till Stockholm med Therese. Vad ska man ta för jacka?? tjockare jacka eller tunnare jacka? vad ska man ta för skor??? Kommer ju att bli mycket gång. Ja jag har några dagar på mig att tänka vidare. Jäklar vad vi kommer att njuta av denna resa. Mysa, shoppa, äta gott, surra och hoppas även att jag får lukta på en riktigt ny född bäbbe. Therese syster Marie väntar nämligen barn och hon skulle ha haft för snart två veckor sedan. Men ännu ingen bäbbe.

Tupplur

Varför har man så svårt för att sova på morron. Det blev ju inte så särskilt sent i går men ändå vaknar man 8,15 i morse och jag kunde inte somna om. Gick upp och tog mig en härlig dusch. Stökade lite i köket och kl 10 väkte jag våra övernattningsgäster med en klocka och sa:
- Välkommen till ett dukat frukostbord.

Efter frukosten tog vi på oss kläder alla fyra och gick ut en härligt morgon promenad. Men gisses så kallt det var vi behövde t.o.m vantar.

Vid 12 åkte vi till stan för att hämta hem Ida och Emma. Sedan hem kokade en härlig kopp kaffe och drack den ute i glasrummet. Sedan lutade jag bak stolen och solade genom den öppna dörren i glasrummet. Durade bort några gånger, men man kan inte riktigt somna av. Vid 15 gick jag in å tog en härligt tupplur på 45 min i sängen i stället. Jäklar så skönt det var!

Middagen blev pommes med entrecot idag. Efter vi ätit kände jag att jag ville ut och röra på mig. Jag tog Doris med mig och vi begav oss ut i skogen på en joggingrunda.

I kväll har jag sett "Värdens bästa hotell"? Någon som sett det? Man får följa förståndshandikappade som praktiserar på ett hotell. Otorlig roligt att se. Sedan på söndagkvällar är det ju " Mästarnas Mästare" kl 20 som man inte får missa.

Nu väntar en renbäddad säng på mig. Sov gott!

Valborgsmässoafton

För exat ett år sedan befann jag och Lars oss i Paris. I år på valborgs befann vi oss hemma på vår egen täppa. Dagen började med lite tvättning och stök. Två samtal med min syster Lina och ett med min kompis Therese i Skellefteå. Vi han även slå ner våra rumpor i stolarna på altanen en stund. 

På kvällen hade vi bjudit hem min bror, Jens, och hans särbo Mona. Vi startade förstås grillen där det sedan lades ett knyte med vitlöksklyftor med lite smör och salt. Köttet som grillades var oxfilé. Å jag gjorde en sådan smarrig potaitsgratäng till med massa WB-ost. En sås med mangobitar blandat med sweat chili sås. Som krydda på moset en härligt grekisk sallad. Till efterrätt var det en chokladmoss.

Det var så skönt för vi kunde sitta ute i glasrummet hela kvällen å där blev vi kvar hela kvällen ända till 23.30. Då gjorde vi upp en brasa i vår grillring på gården där vi grillade korv. Jäklar så gott det var!!! vi åt nästan upp en hel korvring. Denna tid var det endast 0 grader ute. Så efter grillningen bestämde vi oss för att förflytta oss i i vardagsrummet. Där blev vi inte kvar så länge för alla började känna sig trötta. vid 1.30 intog vi alla kudden.


RSS 2.0