Heja, Heja AIK!!

I dag har vi inte hunnit så mycket här hemma, lite seg efter gårdagen. En tvättmaskin har startats. Gjort en äppelpaj som vi ska ha till efterrätt efter middagen idag. Ätit lunch och hjälp Ida och Aron med att boka en utlandsresa i augusti. Klockan 14.40 gick vi till hockeybussen, idag skulle vi se derbymatch mellan AIK-Luleå. Å bäst av allt så vann AIK med 4-0. En riktigt skön vinst må jag säga.

När vi kom hem tog Lars ut Doris på en promenad medans jag lagade klar maten som jag förberett på förmiddagen. Fläskfilé med balsamvinäger sås, Rocola sallad med stekta kantareller och sidfläsk. Vi dukade middag i rumet för att sätta oss framför tv och titta på Robinson finalen. Å det blev extra krydda på lördagkvällen. Hans från skellefteå gick och vann!


Gala

I går fredag när jag satt på jobbet omringad av pärmar och papper, ringer mobilen. I andra ändan är Pär Johansson. Pär och jag sitter i styrelsen för Företagarna Burträsk/Lövånger. Tanken var att Pär med fru Ulrika och två andra från styrelsen skulle åka på Alvar Galan i Skellefteå. Pär hade fått meddelande om att den andra styrelsemedelmmen fått njursten och kunde inte åka. Därmed fick jag och Lars frågan om vi ville åka med.

Vi bangar inte ur. Frågan var ju bara klädkoden?? Kostym eller kavaj? Var det kostym var det kört, ja Lars äger inte någon kostym. Nä det räckte med Kavaj, så vi tackade naturligtvis ja till erbjudandet. Vi skulle bli upphämtade vid kl 17.30. När klockan var 15 slutade jag. Ja ni vet kvinnor måste ju ha något nytt på sig =). Jag gick till Stilkläder här i Burträsk för att hitta något att sätt på mig.Det blev svarta blanka byxor, rosa tunika och en svart kort jacka (blank). Till Lars blev det en snygg svart vit rutig skjorta.

Maten på galan var si så där. Förrätten var godast, Röktgravad röding med syrlig grädde och sötsur sås. Varmrätten var Ren innanlår med ugnsgrönsaker. Köttet var så tort, segt och smaklöst. Till efterrätt var det glass och kolasås. Bäst av allt var dansen under kvällen. Jag, Lars, Ulrika och Pär hade jätte trevligt. Vi kom hem vid 1.30.

I dag har det satts matta på väggarna i badrummet. Det blev JÄTTE BRA! å snyggt!!

Chock!

Han inte skriv i går. Börjar därför med att berätta vad tisdagen innehöll. I går var första fullmäktige efter juluppehållet. På dagordningen fanns tre skolor som i barn och grundskolenämnden beslutades av majoriteten att läggas ner. Redan då tyckte vi att underlagen var för dåliga, men sossarna ville absolut inte lyssna på det örat. När skolor läggs ner måste det upp i fullmäktige, å tur är väl det. Alliansen har möjlighet att återremitera ärenden om alla vi 22 är på plats. Vilket alltid är viktigt när vi vill återremitera ärenden.

I går blev det återremiss i alla tre skolärendena. Vi vill att man sak göra en ordentlig utredning där flera bitar skall vägas in bla infrastruktur, miljö, resekostanader, barnkonventionen m.m m.m.  Sossarna ville att Fällfors skulle få finnas kvar ett år till. Men vad spelar det för roll!! Då finns ju beslutete om nedläggning hur som hälst.

Fullmäktige var slut redan vid 15,30. Jag stannade kvar i stan eftersom AIK hade hemma match mot färjestad. Jag åtkte till jäders och tittade på handdukstorkar. Fasen så dyra de är, hade hittat en men den kosade 15 000!!! Jag trodde jag skulle svimma i affären. Slog även av lite tid inte i stan. Gick in på kappahl och hittade ett par jeans. Hade kostat 500 mersatta till 99 å sedan var det ½ priset på det. Jo det är sant byxan slutade på 45 kronor, det var annat än haddukstorken =).

Dagen slutade med dubbel glädje, först återremisserna på skolorna och sedan så vann AIK med 4-1.

Idag har det varit struligt på jobbet. Mycket av tiden går till att flytta runt möbler för att målaren ska kunna göra sitt jobb. men snart är det klart. Får väl ta lite kort även från jobbet och lägga ut när det är klart. Sedan har ju stormen kommit. Linnea och Marcus skulle till stan idag men jag ringde och avrådd dem. Tack Linnea och Marcus för ni lyssnade på mammas råd att ta det en annan dag. Bilen får ni låna vilken dag ni vill. Den är ledig även nästa vecka varje dag.

När jag kom hem från jobbet och stod vid spisen för att laga middag kom Emma och började rör i grytan. Hon vände ryggen mot mig och sa att det var något hon ville berätta. Lars sa att jag skulle sätta mig ner. Nä jag står sa jag. Då säger ungen
-Jag har varit på ultraljud idag.
Jag trodde jag skulle DÖ!!! Vill inte säga vad jag sa, men inga fina ord. Nog vill jag blir mormor men INTE NU!!
Det kommer att heta Lorenz eller kaka.

När hon sagt detta började hon asgarva. Hon hade nämligen varit och fått ultradljud på sitt lår som hon sträckt. Emma hade skadeglädje över att hon hade kunnat lura mig. Ja Emma du kommer att få igen!

Efter middagen tog jag och Emma en promenad med Doris. Jag är väl inte riktigt sanningsenligt om jag sägger att det var skönt med en promenad idag. Det blåste och stack regält av snön i ansiktet idag. I afton har jag och Lars suttit ute på nätet och kollat på handdukstorkar. Hittade en sida där de var 1000 billigare än i affären. Så nu har vi beställt en, ja inte den för 15 000 kr. Här ser ni den som vi beställde.

Förstora bild...


Zonterapi

I dag när jag satt på jobbet kände jag att jag behövde någon slags avslappning. Känner en viss stress. Jag har ju en granne, Anna, som för fullt håller på att utbilda sig till zonterapeft. Jag sms.ade henne och frågade om jag kunde få beställa en tid i veckan. Å jag fick tid redan i afton kl 19. Först satt jag kvar på jobbet till kl 18.

Klockan 19 gick jag för att få min behandling. Ni kan inte föreställa er hur skönt det var! Jo vissa punter gjorde ont, men precis i sin ordning som det ska vara. En punkt som gjord extra ont var magmunnen. Ni som känner mig, är ni förvånade?? Inte jag. Jag som lider av kronisk halsbränna och uppstötningar. Jag fick behandling i 1 tim. Under tiden började det som pirra och krypa i kroppen. Det var skönt att bara få komma bort och bli ompysslad för en timme. Å Anna jag kommer tillbaka!!

Badrummet går framåt. Nya väggar och golv är lagdt. I morgon ska värmeslingan i golvet läggas och det ska flytspacklas. Under ondsagen ska väggar och golv kläs. Ev till helgen kan vi duscha i ett ny renoverat badrum.

Gunnel ring om du blir miljonär då kan du anställa mig som kocka =).

Förstår inte att vi på senare år börjat göra så mycket god mat här hemma. Utan att skryta brukar Lars säga, om vi går ut och äter, att "svempa" ( ja det är ett smeknamn Lars brukar använda) du gör minst lika god mat. Ja det är väl bara tacka och sträcka lite på sig.

Till min lillasyster Lina säger jag. Tur jag har min bror, Nils, som har erfarenhet att snickra. Han ger bra tipps och har massor med idéer. Jag det ser man väl bara på den glasaltan han bygge här hemma.




Lördag och allt vad den har att bjuda

Redan 5,15 startade min lördag försa gången genom att en blöt nos puffade på mig. Vände genast ryggen till och sade ut min fyrfota vän, Doris, att gå och lägga sig. Kl 8,50 var det dax igen men inte denna gången av Doris utan av en tvåfota vän =). Lars kom med kaffe och smörgås på sängen. Tillsammans med detta kom Doris aporterande på Norran. Jag ville inte vakna, var så otroligt trött. Men efter en stund började ögonen sakta öppnas av kaffedoften.

Efter att vi stigit upp bestämde vi oss för att åka ut med bilen till en skogsväg i Brattlund. Brattlund ligger mellan Burträsk och Renbergsvattnet. På vägen hem svängde vi in till Martin och Ros-Marie som har flyttat till Bergviken. Där blev vi bjudan på kaffe.

När vi kom hem vi 14 gjorde jag kontrolluppgifterna till de anställda. Men på skatteverkets hemsida där filen skall lämnas in kom jag inte fram. Det är väl så typiskt när man tänkt att göra något klart. Får göra ett nytt försök i morgon. 

I dag gjorde jag en två rättersmiddag till jag och Lars. Ja vi är ensamma hemma i kväll också. Emma är i Timrå och ser Timrå-AIK och Ida är hos Aron i Bureå. 

Till förrätt blev det en tunnbrödskorg fylld med räkor och rökt lax i sås med gräddfil, dill och majonäs.
Till middag blev det fläskfilé med aromsmör. Till detta blev det ungsgrönsaker och en sallad. Ni anar inte hur gott det blev. Pricken över iet blev vinet som serverades till huvudrätten. Till förrätten serverade jag öl.

 


Nu är det fredagsmys

Irritationen har börjat att lägga sig.

Igår var jag hela dagen på kurs i Skellefteå på Aurum. Kursens innehåll var ändrigar och nyheter gällande inkomstdeklarationer och bokslut. En jätte fördel med mitt jobb är just att man hela tiden måse hålla sig uppdaterad med nya paragrafer och regler. Företaget är väldigt mån om att vi ska göra det. Det är nog första året som jag känner att jag till 100% känner att jag fattar vad den som höll kursen pratade om. När jag  börjad jobba hade jag inte gjort boklut och inkdeklarationer. Bokslut har jag nu gått kurs i och även hunnit göra ett antal. Jag har även gjort några års deklarationer och kände igen vad hon pratade om för blanketter, INK2, Ne, K10 mm. En stor fördel med det företag jag jobbar åt är att de hela tiden vill att man ska utvecklas. Minst en kurs/år/ ansälld + gemensamma utbildningar för samtliga anställda.

Efter det att utbildninge var klar vid 16 åkte jag en sväng in till stan. Köpte en morgonrock, kan ju inte dinga tissarna fritt här hur som hälst när pojkvänner börjar finnas i varje rum :). Men FY vad den var ÄCKLIG! den fastnade på kroppen. Moegonrocken fick Emma lämna tillbaka idag. Jag får nog sattsa på en lite dyrare för att den ska vara skön och inte statisk. En sväng på sysembolaget han jag också med, påfyllning i vinstället började vara behövligt.

Vid 17,15 åkte jag upp till Skellefte kraft Arena. Där skulle jag avnjuta en fantastisk tre rätters middag. Jag sitter nämligen som supleang i Företagarna Lövånger/Burträsk. Varje år brukar styrelsen tillsammans med respektive äta i arenan och se hockey. Jag passade på att sätta mig vid Ulrika. Vi hade jätte trevligt vid middagsbordet. Vi satt även tillsammans under hockeymatchen. Vill passa på att tacka Ulrika för trevlig pratstund vid middagen och trevligt sällskap under matchen. Skönt var ju också att vi vann matchen.

Idag har det burits möbler och pärmar på jobbet. Det blir så jätte fint!! Värst är att övrig bokföring får sig en törn. Tänk då att en kund som endas kommer in en gång/år kommer in just idag och säger. Innan nästa fredag vill jag ha det och det klar för att kunna lämna uppgifter till försäkringskassan. Jag säger bara INtE KUL!! Ska ta lite bilder på kontoret när det är klart och lägga ut på bloggen, men ni får vänta ett tag.

Vårt eget badrum kommer nog ev att blir klart i slutet av näsa vecka. Just nu finns det inga väggar bara golv och tak. Så ännu har jag ingen aning om hur det kommer att börja se ut. Lina du har helt rätt när det gäller Nils, fråga honom om vad han tror, vilket jag även gjort.

Jag och Lars har avnjutiet en middag hemma alldeles själva. Det blev Lövbiff med ungsgrönsaker Ida är hos Aron och Emma är hos Kevin. Kevin är Ida, Emma och Linneas kusin. Han har nämligen flyttat till en lägenhet i stan och han ville att Emma skulle hälsa på honom. Emma ska sova över hos Kevin i natt för att i morgon ska hon fara med North Power till Övik för att se Timrå-AIK.

Vill passa på att hällsa min älskad syster Lina välkommen till min blogg =))

Ha en skön fredag kväll!!

Irriterad

På jobbet är det upp och ner vänt just nu i men mäste i positiv rikting. Vi håller nämligen på som bäste med renovering där. Det ska målas, tapetseras och slipas golv. Sandå är där och gör jobbet. Värst är alla möbler som ska flyttas hit och dit, upp och ner. Å det är klart våra skrivbord är inte dem lättaste och så inte häller bokhyllorna.

Idag har vi nästan inte hunnit något jobb vid skrivborde. Jag och Camilla gjord en sväng till återvinningsstationen med massa skräp och bråte. Jag hade redan i går sagt att jag skulle jobba över i kväll pga att Lars var upptagen i morgon. Vi fika bordet idag var det lite negativa toner om renoveringen. Då var jag tvungen att säga så här.
- Tänk positivt när det här är över kommer det att bli jätte fint och det är ju inte varje månad vi gör detta.

Sedan kommer SMÄLLEN! Lars ringer och säger att kranen på maskinen har gått sönder och han kan inte säga när han kommer hem. Jag blev så förbannad! TYPISKT just den kvällen jag hade tänkt att stanna över på jobbet. Det var bara att packa sig hem. Jag och Camilla som planerat att skruva ner hyllor från väggen och flytta ett ex antal pärmar.

Jag ville inte häller bara komma hem laga mat och fara igen. Doris skulle inte blir glad då. Varit hemma hela dagen och sedan far man igen. Hon måste få en lång promenad när hon varit hemma hela dagen själv, förutom den stund jag är hemma på luchen försåss.

Nu kom Lars hem vid 18,30 så jag skyndade mig iväg till jobbet. Vi skruvade bla ner hyllorna. Vid 21 var vi klara.

Lite motgång har det blivit i badrummet. De som renoverar tror att det kommer blir för trångt med glasbetong som duchvägg. Ändrade planer, det får bli svänggbara duschväggar istället. Jaha inte nog med det. När jag åker till mattläggaren och säger vad jag ska ha för tapet säger han att det är 1,5 meters mönserpassning på den. Om ifall han inte får körra den på två meter och sätta en bård ovanför. NEJ!!! jag vill inta ha någon bård!!!!! I morgon ska jag titta om jag finner någon tapet som går i samma kulör och sätta mönsterpassningstapeten på en vägg. Ja ni kanske försår min irritation.

Avslutat kapitel

Idag har det rullat på. När jag kom hem vid 16,30 hade Ida varit duktigt och gjort middag. Vi har bestämt att Ida och Emma ska göra middag på måndagar, så nästa måndag är det Emmas tur. Idag blev det pytt i panna med stekat ägg.

Kl 18 hade jag skotermöte. Här har jag suttit som kassör i tre år. Försökte att få bort detta uppdrag redan förra året men det blev ett år till. Så i kväll på årsmötet blev detta ett avslutat kapitel.

Marika jag han inte ta kort på det gammal badrummet. Det var utrivet när jag kom hem på lunchen. Annars var det ett jättebra tipps, kort före och efter. Ska titta in i mina gömmor om jag inte finner något gammalt kort där badrummet är med.

Gunnel jag kommer att höra av mig innom kort ang släktforskning. Känner mig jätte peppad på detta.


En riktig jobbar helg!

På fredga efter jobbet blev det god middag med vin. Ida och Emma var kvar i stan. Ida kom inte hem vid 10. Emma var på bio med en kille. Vet inte om det var en date. Linnea hemtade henne i stan. Jag och Lars satt och tittde på tv. Vid 23.00 fick jag en otroligt enerig kick. Började gräva i papper och böcker. All den litteratur jag hade under universitiet tiden, kan ju säga att de är inte bara en bok. Jag pysslade med detta enda tills klockan var 1.

Lördagmorgon hade jag tänkt att tapetsera, men sköt upp det. Vi skulle ju iväg på hockey och kände att jag skulle måsta avbryta tapetseringen vilket inte kändes aktuellt. Taken var att lägga alla böcker från univeristetstiden på kallvindan. Men då slog tanken till. Varför ska jag lägga dessa böcker på vindan? När ska jag titta i dem igen? ( de som jag har nytta av finns redan ute i kontoret). Bestämde mig för att lägga ut dem på blocket. Å det tog sin tid kan jag säga. Linnea komme i samma veva hem, så vi hjälptes åt med detta.


Hockeyn gick ju vägen också. Men ska jag vara riktigt ärlig så var det inte någon roligt och spännande hockeymach. Det är nog bland det första gångerna jag tittar på klockan för att se hur länge det är kvar. När vi kom hem blev det midag och vin, igen. Sedan bänkade vi oss fraför tv och tittade på Robinsson. Det finns en specifik person som stör mig, å det är Jimmy. Jag gillar honom INTE!

På söndag morgon väckte Doris oss 8,45, bra Doris för idag skulle vi hinna så mycket. Vi steg upp och drack kaffe och åt två mackor. Sedan begav jag mig in i det rum som skulle tapteseras. Det tar ju några timmar förståss, men det blev så otroligt bra, å snyggt! Men jag säger då det jag ska aldrig mer köpa andra tapeter än "easy up". Det är ju så himla bekvämt, bara limma på väggen och rulla upp tapterna. När det var tapetserat hade klockan hunnit bli 16. Då var de dax att byta rum till köket. Hade lovat barnen kroppkakor. Så pang var det gjort kroppkakor i kitteln. Linnea och Marcus kom också hem och åt.

Efter det att vi ätit bar det iväg till nästa rum, toaletten. Det ska ju börja renoveras i morgon. Så där har vi rivit ner krokar och ett skåp. Nu ska jag upp på vindan med alla tentor och antecknings material som jag har haft här nere. Jag de får vara där tills vidare, kan ju kastade sedan om jag känner för det.

Lägger in två bilder på det nytapetserade rummet och den nya skinsoffan och tv-bänken.



Fondväggen och den nya tv-bänken.


Den nya skinsoffan. Lampan i fönstret ska jag köpa en ny vit av något slag.



Trevligt Möte

I dag har det varit ännu en arbetsdag. Men dagen började med simmning på badhuset. Emma följde med hon simmade och trampade vatten. Emma gör detta för att stärka sina knän som hon ibland har problem med.

När jag kom hem blev det fiskpinnar och kokta grönsaker till middag, Ida och Emma fick mos till. Sedan tog jag min vanliga kvälls promenad med Doris som skulle visa sig bli lite anorlunda. När vi kom upp från sjön och gick på kamvägen kom det något springande. Jag som inte har glassögonen på mig ser inte vad det är tror att det är en katt. När den kommer närmare ser jag att de är en hundvalp. Jag tar genast upp den i min famn och hinner tänka - vem rår om denna valp som befinner sig på en sådan farlig väg som kamvägen. Jag svänger in på en liten gata där det finns två hus, därifrån valpen kom. När jag närmar mig hus nr 2 kommer en man ut ur dörren och jag frågar om det är han som rår om hunden. Jo visst var det det den han smita ut ur dörren före honom. Det var endast 13 veckor gammal. Doris och valpen fick busa lite, å Doris fick ta lite mamma ansvar. Hon tucktade upp valpen lite.

Denna man i 62 års åldern och var ny in flyttad från piteå. Han var mycket pratsam. Vi stod säkert och pratade i 20 minuter. Han berättade att han släktforskade, å han såg säkerligen hur det glittrade till i mina ögon. Jag skulle så innerligt villja släktforska på min mamma och pappas sida. Men jag vet inte hur jag ska göra. När jag gick hem tänkte jag jätte mycket på denne manns kunskap i släktforskning. Om jag möter honom igen tror jag jag ska fråga honom om han vill lära mig lite om detta. Kan ni förstå på en promenad i lilla Burträsk dyker det upp en man som man inte träffat förr.

När jag kom hem tog jag i spackelspaden och har spaklat skarvarn i rummet som ska renoveras.

Skall aldrig sluta förvånas

I dag har jag suttit på barn och grundskolenämnd hela dagen. Det blev en kortare dag än man är van vid. Men ändå intressant.

Man ska aldrig sluta förvånas. Kan ni förstå att om man jobbar i kommunen som tex psykolog behöver man inte gå under hälso och sjukvårdslagen, innebär att man inte får tittulara sig som psykolog om man inte har legitimation av länsstyrelsen. Nu påstår man att detta bara gäller om man är anställd av landstiget, det lyser ett stort fråge tecken ovanför mitt huvud ??? Jag har läst hälso och sjukvårdslagen och där hänvisar man inte till något undantag. Nu ska jag dyka in i kommunlagen och tittat om jag kan hitta något undanta där, vilket man påsår. Så gott folk ni kan öppna "privat" klinik och leka "ammatör" psykolog för ni är ju inte anställda av landstinge, ja ni hör ju hur det låter. Låter det bra, eller?

Plötsligt slog kylan till igen. Idag när jag och Ida gick ut efter middagen var det plötsligt -19 grader. Ida såg ut som en riktig Tomte med grått hår och stora vita ögonbryn =). Nu ska jag dyka på och riva tapeter tror jag. I helgen ska jag ju ta mig ann Linneas gammla rum.

Vilken Dag!

Men vilken dag! med ett sådant fantastiskt väder. Det rent droppade från taken redan på morgonen vid 7. Man får som en extra kick i kroppen, det liksom spritter i en. När jag åkte hem på lunch ville jag bara ut idet vackra vädret, men plickten kallade.

I dag på jobbet har jag ätit min första semla. Det är ju inte klokt! Semlor direkt när julen är över och tjugondagknut har inte varit ännu. På jobbet är det full rulle med renovering. Japp vi ska få om tapetserat, nya matter och målat. Det kommer att bli så fint, men just nu är det ganska rörigt.

När jag kom hem vi 16,30 gjorde jag middag åt jag, Ida och Emma. Ja Lars jobbar natt denna vecka och finns inte hemma till middag. Det blev laxsås och pasta med sallad. Efter vi ätit och jag stökat bort tog jag en lång promenad med Doris. Jag ville ut i det härliga vädret, som jag längtat efter hela dagen. Jag och Doris var ute i 1½ timme. På vår promenad tränade jag sitt stanna kvar, ligg stanna kvar och fot med Doris. Ja det gick otroligt bra. Märks att hon är två år och valptagen har försvunnit och tonårs trotsen är så gott som borta.

När promenaden var över och vi kommit hem ringde Therese. Vi hade så mycket att prata om =). Sedan blev det ut i kontoret för att göra löner och moms. Ja det han jag så nu är det inbetalt och rapporterat till skatteverket så nu ska det väl vara nöjda hoppas jag =).

Nu ska jag hoppa in i duschen och krypa i säng och börja läsa på en bok. Sussa gott alla!

Helgen

Fredagen började bra. Var ensam på jobbet och fick undan flera momser. När jag kom hem hade Lars åkt till stan för att hämta den nya soffan som vi köpt. Den ska vara i Linneas gammla rum, ja blir som ett extra tv rum. Tapterna hämtade jag på färg affärn när jag slutade jobba. Kom hem och skulle sätta mig vid dator, smack, lät det och strömmen i rummet försvann. Brännd doft började kännas och jag upptäckte källan till doften, batteriet till datorn. Ja det måste ha blivit någon sort kortis i den. Av denna anledning har jag inte kunnat läsa någons blogg och inte häller kunnat skriva på min egen

På lördagen arbetade Lars på morron själv gick jag en lång härlig promenad med Doris. Det var så otroligt skönt ute endast -3 grader. Vi kl 14 åkte vi till Ursviken. Där bor min kusin Lena med familj. De har alltid velat sköta Doris själva någon gång och i lördags gjorde de det. Vi skulle ju på hockey så det passade ju mycket bra. AIK spöade Linköping med 5-2 tillslut. Det var en otroligt bra hockeymatch. Efter matchen åkte vi tillbaka till Ursviken där vi blev bjudna på god mat.

Vi såg robinsson sedan gick jag och Lena ut och gick en lång promenad på 1½ timme. Det var så skönt ute å vi kunde ha gått ännu längre i det härliga vädret som var. Lite blåst men med mössan ner dragen över öronen är det inga problem.

På söndag gick Lars ut med Doris medans jag tog hand om tvätten som hopat sig i tvättstugan och väntade på vikning. Vid 13 åkte vi till Mjödvattnet till mamma och pappa. Där blev vi på mammas rulader fylda med plommon. Det är så otroligt gott. Även här blev det promenad före och efter maten. Man vill nästan inte gå in när det är endast -3 grader och solen lyser.

När vi kom hem vid 19 ställde jag mig vid strykbrädan och strök tvätt. Sedan kl 20,30 såg jag köping. Sedan satte jag mig med skoterklubbens bokföring och skickade ut medlemskort. Det tog 2 timmar. När jag gjort det hadde klockan hunnit bli 23. Nä vet ni vad kassörsjobbet inom skoterklubben ska bort nu på nästa årsmöte den 18 jan. Jag har förbaske mig inte tid till detta! Sedan blev det sängen för arbet väntades ju måndag morgon.

Första arbetsdagen

Första arbetsdagen på detta år efter en lång och behövlig ledighet. Starten kunde varit bättre gällande vädret. Utetempen kl 5,40 visade på -33 grader. Nog hade det varit skönt att krypa ner i sängen och dra täcket över sig och sova vidare.

Lars stod still i skogen denna dag. Maskinerna går lätt sönder, stålet blir så skört. Det är billigare att betala arbetarna med full lön. Det kostare otroligt mycket pengar om maskinerna skulle gå sönder.

När jag kom hem stod middagen på bordet, korv i ugn och potatis. Vet ni hur mycket jag uppskattar det!!

Sedan var det ju hockey AIK - Röglen. I -33 grader är det tur att hockey bussen går. Som plåster på kylan blev det ju vinnst också 3-2. Men det ska gudarna veta att det var nära att Rögle kom i kapp. Det var lite publik i skellefteå kraft arena endast 3800 stycken. Berodde det på kylan? Beror det på förlusterna? 

Doris har inte fått någon lång promenad idag inte. Hundar hoppar oftast på treben när det är så här kallt ute, ja de fryser om sina tassar. Hon har fått kura inne i värmen och varit ute på gården korta stunder istället.

 

Vilken dag!

Började med att Ida, Emma, Lars och Aron åkte på sunnanåcupen tidigt som attan. Jag steg själv upp vid 9 drack en kopp kaffe och tog en macka. Kunde inte följa med vi har ju vår fyrfotavänn. Sedan traskade jag ut med Doris på en lång härlig skogspromenad efter skoterspåret. Det blev 1 timma vi var ute. Meddelandet kom då att BFF hade vunnit över Clemensnäs med 1-0, mål av Ida. Härligt Ida!!!

När jag kom hem åkte julgranen ut, golven dammsögs och skurades. Sedan satte jag mig ner i soffan med en stor kopp kaffe och startade en dvd film. Filmen som visades på tv skärmen var "the wedding date". En bra tjejfilm, men det är klart hur det skulle sluta förstod jag ganska fort.

Efter filmen tog jag promenad nummer två med Doris. Termometerna visade då -25 grader vid 14.00. Men det är bara att klä sig varmt. Det är tur att man har huva på jackan man fryser inte om ansiktet då. Då kom meddelande nummer två. BFF hade slagit Morön med 1-0, mål av Lisa Stenlund. Jag säger bara HÄRLIGT!, att få tvåla dit Morön!!! Njuter av det mäst gör nog Ida och Emma av förståliga skärl. Efter dessa två vinster är det plötsligt i final!!!! där kommer de att möta Sunnanå igen, det blir inte en lätt match,men de kom i alla fall till final som inte ens Norran tippat!!

Till middag i dag blir det något som jag inte gjort på år och dar, nämligen plommonspäckad karré. Jag kan bara säga MUMMS och längtar redan till middagen.

Trettondagsafton

-18 grader på morron när jag steg upp. Men det var bara att pälsa på sig och traska ut med Doris. Det är en stor fördel att ha hund man måste ut vilket väder det än är. Vi gick en promenad på 45 minunter. Men som ordspråket säger "det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder".

Vi kl 12 åkte jag och Lars till stan för att se våra tjejer, Ida, Emma och Linnea spela Sunnanåcup. Första matchen var mot sunnanå, förlust med 5-0. Andra matchen spelades mot Kågedalen där slutade matchen 0-0.

I morgon spelar de klockan 9 i gen mot Clemensnäs om de vinner den går de vidare. Lars kommer att åka ner,, jag stannar hemma och tar hand om vår fyrfotavänn =)

Nu sitter vi och ser Djurgården - AIK å det är då tamme f*n en BEDRÖVELSE!!! Nu får de ju ta och rycka upp sig!!

Klockan 22 blir det att se JVM-Killarna.

Idag när jag var ute och gick tänkte jag på avundsjuka. Många säger att det är farigt att äta GI metod eftersom man inte äter några kolhydrater. Vet inte va det pratar om? eller är det för att det ser att de ger resultat? eller är det svensa avundsjukan?? Man äter vissa kolhydrater men det är de rätta kolhydraterna.

Man måste tro på sig själv och följa sitt inre


JVM

Steg upp klockan 3,00 i natt för att se Sverige - USA. Tyvärr så blev det förlust och två av de mål som USA fick får nog en av våra AIK killar ta på sig. Han börjar på Rund och slutar på blad. Gick i säng igen vid 5,30 och hade ställt väckarklockan på 9. Ja annars hade nog jag och Doris sovit till 12. Men jag hade ju lite och göra idag.

Jag och Doris tog en promenad vid 9 i -17 graders kyla. Vi gick förbi på mitt jobb där Ulla och Urban jobbade för dagen. Jag stannade kvar och fikade med dem.

Åkte under dagen förbi garnaffären, ja vi har en sådan här i Burträsk, för att inhandla svart virkgarn. Emma har ju svart, vitt och rött i sitt rum och jag fick ett ryck att jag skulle virka lite svarta dukar till hennes rum. Startade virkandet i kväll och första duken är klar, ja här går det undan =).

Har även idag varit och hämtat våtrumsproverna till den kommande renoveringen av badrummet. Det kommer att bli vita väggar och svat golv. Till det har vi redan köpt en badrumsinredning som går i vitt med svart tvättställ och svarta lådor.

Idag har jag tagit ner julgardinerna, styrkigt nya och satt upp. Till Idas rum blev det att sy nya gardiner, ja det går fort.

Oj vad jag har hunnit mycket idag inser jag. Beror kanske på att jag var uppe i tid i dag =).

Nu är glada julen slut slut slut..........

Idag söndag har jag plockat bort julen. Det enda som står kvar är granen, ja den får vara ett tag till. Jag älskar att ta fram julen. Men för mig är det så att när julafton är över då känns julen också över. Jag skulle kunna plocka bort julen redan efter annandagen.

Jag har en konstig syn men solen får INTE börja lysa på adventsstakarna då känns det som våren närmar sig. Oj jag måste köpa tulpaner det hör till när julen är bortstökad.

Lars har idag varit ute och skottat av glasaltanstaket. Vill ju inte riskera att det rasar, men den sannoliketern är nog inte så stor. Men det är bättre att helgardra sig än att chansa.

Ledighten börjar närma sig sitt slut. Jag har tre dagar kvar att njuta. I morgon ska jag stryka dukar och gardiner, dammsuga golven och skura dem.

I natt blir det att stiga upp och se JVM- killarna spela hockey, vill ju inte missa det.

Min bror Nils ringde i kväll och berättade att den 158 Januari börjar han renovera vårt badrum, jippiiiii!!!!!!!!!!!! Jag ser jätte mycket framemot detta!

1/1-2010

Ja den första dagen på 2010 håller på gå mot sitt slut. I dag har det inte blivit många knop gjorda.

Sov länge gjorde vi och vi var inte ur sängen förrän klockan 11. Ida och Emma har varit på  ICA Maxi och inventerat i dag. Aron, Idas kille, blev kvar här och vi har bla tittat på tv. Det blev filmen "Rally brudar".

Lars tog en långpromenad med Doris medans jag själv latade mig i soffan tillsammans med mitt broderi. Jag blir så inne i mina handarbeten. Det är som ett stort beroende jag kan inte sluta. Jag har suttit i flera dagar och broderat, å broderat, å broderat.

Aron fick bestämma middag idag. Det blev potatisgratäng och fläskfilé men en härlig sallad till. Mitt GI ätande har slarvats med nu under julen men nu ska jag ta itu med det igen. Det gav ju så bra resultat.

Efter middagen tog jag en promenad med Doris. Vi hade så kul på den promenaden. Hon fick vara lös på gångvägarna. Jag kastade en pinne åt henne ut i snön och hon hämtade dem. Det är otroligt jobbigt för henne att ta sig fram i denne djupa snö. Men hon dyker och skuttar fram av glädje.

Har sett ett program om "Bönderna" kul att se hur bönderna har det idag. Men Roger som tagit bort mustachen å nu ska han försöka få en ny "brud". Nä nu ska jag gå tillbaka till mitt hörn i soffan och fortsätta brodera =)))

Nyårsafton 2009-2010

Dagen började med matlagning, för på kvällen hade vi bjudit hem främmande. Min bror Nils och hans fru Marie och min arbetskompis Camilla och henne sambo Tomas.

Nyårsmenyn såg ut så här:

Förrätt: Räkcoctail med frukt
Varmrätt: Oxfilé med en kräm på gjord av WB-Ost, Chream fraich och valnötter. Stekta grönsaker i ugn och till detta rödvinssås
Efterrätt: Mörkchokladmoss med smak av after eigt och polkagirsar.

Det blev otroligt gott!


Mellan Förrätten, Varmrätten och Efterrätten hade jag gjort frågesporter åt gästerna som de fick göra medans jag och Lars stökade bort mellan rätterna. Det handlade om Disney, Slagerhistoria och Sommarplågor.

Vid maten blev det visst taget endast ett kort =)


Camilla, Tomas, Jag, Marie och Nils.

Efter maten fram till 24.00 spelade vi sällskapsspel: "Med andra ord" och "Trodde du ja". Sedan ställde vi oss i kökfönstret för att se om det skulle bli något fyrverkeri. Men det var lite på den fronten. Själva hade vi inte köpt några fyrverkerier för Doris gillar inte det.

Kl 01.00 skjutsade jag hem gästerna och åkte till Linnea för att hämta 4 av hennes kompisar som skulle hem till stan. I stan skulle jag sedan ta hem Ida, Aron, Emma och Kevin. Det var otroligt snörök, men det gick ändå bra. Vi kom tillbaka till Burträsk kl 03.00 igen. Kom i säng vid 03.00 så det blev en lång nyårsnatt.

Önskar er en fortsatt bra början på 2010.

RSS 2.0