OS drar mot sitt slut

Oj vilken rafflande 5 mil det blev!! Å Sverige går och tar OS brons!! Nu återstår bra finalen i hockey mellan Canada och USA. Ja vem ska vinna?? Själv hoppas jag att USA vinner, Canada har ju vunnit så många gånger.

Det känns tråkigt att OS börjar gå mot sitt slut, men det är kanske bästa att familjen Gustafsson börjar gå till baka till verkligheten. Nu får vi vänta 4 år till tills nästa OS. Det har varit en underbar underhållning i två veckor. Både med glädje rop i soffan och även stunder av att tycka synd om svenskarna.

Man kommer att minnas Anjas ur åk i störtloppet. Guldet som skidtjejerna tog. Curling tjejerna som tog guld genom den sista sten och Hockeykillarnas "flopp".

Nä i morgon får vi återta veckokvällarnas gammla jag. Nu får vi hoppas att det slutat snöa här hemma och att vårsolen börjar visa sig på vår egen himmel. Att vi helgerna framöver får sitta ute och gassa oss i solen. Det behöver vi nu!

Nu håller vi tummarna att USA slår Canada i hockey!!

Helgen rusar iväg

Oj vad helgen går fort!!! Nu är det redan söndag eftermiddag. Men jag börjar väl att skriva lite om fredagkvällen.

Måste passa på att berätta att det är Emma som gjort om min bloggsida. Tack Emma för det!

Efter middagen bänkade vi oss vid tv för att följa OS sändningarna. Under tiden satt jag och stickade på baby tröjan. Å poff så var den klar! Det är otroligt roligt att sticka baby kläder för det går så fort. Linnea kom hem till jag och Lars. Hon hade jobbat på krysset och Marcus hade åkt på bio med sina kompisar. Jag och Linnea åkte kl 24 och hämtade Emma i Sjöbotte hos en kille. Jag satte mig föra att se curlingen när jag komme hem, men jag orkade inte titta klar ögonen föll i hop.



Tröjan som jag stickat åt lilla Tea i Piteå.

LÖRDAG:

På löragmorgon åkte Lars i väg till jobbet. Själv vaknade jag vi 9 och tittade ut. Blev så irriterad! det snöade!!!. När ska det sluta snöa? Är SÅ otrligt less på detta!!! Men med hund så är det bara knalla ut. Jag och Doris fann en skogsbilväg som var uppskottad som vi vek i på. När vi kom tillbaka hem igen hade vi varit ute i 1½ timma, trotts allt snöande. Ja sedan var det att bege sig till stan för att följa AIK- Timrå. Det blev en rafflande match men AIK lyckades ta 2 poäng i förlängningen. Ett riktigt snyggt mål som Jimmy fick till =).

På hockeyn träffade jag Therése i första pausen och hon hade Jacob med sig. Han satt i vagne och smaskade på korv med bröd. Jacob kommer att bli AIK.s blivande suport, tro mig =).

När vi kom hem gjorde jag klar middagen och Lars tog Doris på en promenad. Jag gjorde Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd. Receptet ligger i "mina recept. Prova gärnad det jag rekomenderar det varmt. Det var super gott!

Klockan 23 satt både jag och Lars och sov i soffan. Vi var jätte trötta,. Så vi intog sängen.


SÖNDAG:

Vaknade tidigt på morron redan vid 8.10. Å vad jag har hunnit mycket idag!! Vid kl 13.30 hade jag gjort följande:

    1. Sytt en gardin åt Linnea
    2. Sytt nya gardiner i vårt nya badrum
    3. Dammsugit huset
    4. Skurat golven
    5. Städat toaletterna
    6. Tvättat tre maskiner tävtt
    7. Stekt en stek

Ja vad drar man för slutsattera av detta? Jo om man stiger upp tidigt så har man så otroligt mycket kvar av dagen sedan. Men det är ju så SKÖNT att sova på morron också.


Ungsbakad Kyckling På Rotsaksbädd

5 st Kycklingfileér
700 g potatis
2 st morötter
2 st rödlökar
1 st paprika
2 msk olja
1 tsk salt

MARINAD

3 st vitlökar
1 st timjan i kruka (jag tog torkad)
1 knippa persilja
1 st citron, finrivet skal
0,5 dl olja
1 tsk salt

TILLAGNING

Marinaden: grovhacka vitlöken. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en bunke. Dela fileérna i ½. Lägg kycklingen i marinade och ställ kallt.


Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor. Skär morötterna i stänger. Klyfta löken. Skär paprikan i bitar.

Lägg grönsakerna i en ugnsform. Salta och rör om. Placera kycklingen och all marinad ovanpå rotfrukterna. Efter ca 30 minuter är det klart.

Detta var jätte gott!


Gratäng med kyckling och kassler

4 Portioner

200 gram grillad kyckling
200 gram kassler
2 tomater
2 dl creme fraich
1 dl vitt vin
vitpeppar
2 tsk oregano
1½ dl riven ost

GÖR SÅ HÄR,

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling och kassler i strimlor. Lägg i en ugnsform. Tärna tomaterna och lägg ovanpå. Krydda med vitpeppar och oregano.

Riv osten grovt. Blanda samman creme fraich och vin. Häll blandingen över kycklingen, kasslernoch tomaterna i formen. Strö över osten.

Gratinera i 15-20 minuter.

Serveras med ris och god sallad.

Fiskgryta med doft av lime

4 portiner

300 gram lax blandad med vit fisk om man vill
3 st charlottenlökar
½ chili
1 st lime, rivet skal + saften
1 msk smör
3 dl vatten
2 dl matlagningsyoughart
2 msk fiskfond

GÖR SÅ HÄR

Fräs finhackad sharlotten lök och chile i en kastrul med matfett. Tillsätt vatten, fond och saften av en lime. Sjud upp och vispa i youghurten. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fisken. Ta kastrullen från plattan och låt vila i 5 minuter.

Ät potatis till.



Fläskfilé med Chutneysås

500 gram fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney
2½ dl grädde
1 köttbuljong
1 dl vatten
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk malen ingefära

GÖR SÅ HÄR

Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolök i skivor.

Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra.

Lägg över på ett fat.

Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpanna eller stekgryta och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsamman i 5 minuter.

Servera koktris eller stekt potatis till.

Jättegod Pizzasallad

1 Liter kokande vatten
½ vitkålshuvud

Dressing
1½ dl solrosolja
5 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk socker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Strimla vitkålen. Lägg detta i ett durksalg. Koka upp vattnet och häll det över salladen i durkslaget. Lägg salladen i en bunek med tätslutande lock. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl. Förvara sedan i kylskåpet.

Fläskfile med Kryddsmör

4 Portioner

600 gram fläskfilé
salt och peppar
smör till stekning

KRYDDSMÖR

1 Äggula
1 msk tomatpure
2 msk mango chutney
1 krm cayennepeppar
½ tsk dragon
½ tsk timjan
1 vitlöksklyfta
½ kruka persilja
100 gram smör

Stek fläskfilen i 4 cm tjocka bitar i ca 10 minuter, salta och peppra. Lägg över filé bitarna i en ugnsform.

Finfördela vitlöken och persiljan i matberedaren. Blanda snabbt med övriga ingredienser. Lägg en stor klick kryddsmör på varje köttbit. Gratinera i övre delan av ugnen i ca 1 minut.



Redan Torsdag!!

Oj torsdagen är redan här! Denna vecka har bestått av mycket OS tittade på kvällarna, vilket vi inte gråter över. Det är tur att vi är lika stora sportfånar både jag och Lars. Under detta OS har jag kommit fram en en ny upptäckt hos mig själv. Jag gillar nog vinter OS bättre än sommar OS. Varför då detta tänker ni.

Kan bero på att medaljchanseran är större här
Kan bero på att tex skidtävlignarna varit spännande
Sommar OS är ju så nabbt över, 100 poff, länghopp poff så är det klart


På Tisdag hade jag fullmäktige hela dagen. Tyvärr slutade det med sorg för en del av får befolkning. Socialdemokraterna, vänserpartiet och miljöparitet röstade för att lägga ner tre skolor i kommunen =(. Sandfors, Fällfors och Alhem. Mycket Mycket sorgligt.

I går kväll onsdag fick vi se en spännande, rafflande stafet av herrarna där det blev guld. Det är bara grattulera det duktiga grabbarna. För Anja går det sämre. Jag kan förstå det efter den krasch hon var med om i början av OS när hon körde störtlopp. Hennes kropp är nog inte vad den borde vara + att det säkerligen sätter sig i huvudet.

Ja och vad säger man om hockeyn, herrarna. Ja BEDRÖVLIGT!! Undra om det tog ut segern i förväg?

Ja nu börjar OS lida mot sitt slut då får vi hoppas att det börjar bli lite varmare ute så vi får börja njuta av en vårsol och värme.

Ha en trevlig OS kväll!

Mina Recept

Ibland skriver jag ju om all god mat som vi äter. Jag kommer att lägga upp dem under katogori "mina recept" hädanefter =). Idag åt vi gratäng med rödspätta, prova det gärna rekomenderar det varmt.

Kanske en sida för er i framtiden om ni inte vet vad ni ska äta, tipps kanske då finns här.


Gratäng med Rödspätta och Räkor

750 gram rödspättafiler
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1½ dl vitt vin (torrt)

Gratängsås:
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
1½ msk kycklingfond
salt, peppar
1 tsk strösocker
2 st äggulor

Dekoration
Räkor
dill
citronskivor

TILLAGNING

Rulla ihop rödspättan och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om fisken.

Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ i ugnen ca 15 minuter i 200 graders ugnsvärme. Häll av och SPARA fiskspadet.

Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner äggulorna.

Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronskivor.


Kyla, snö och dommar J***l

Kylan har börjat ge sig men då börjar det att SNÖA. Är så spyless på detta väder. Som så många andra vill jag ha sol. I går kväll satt vi och tittade på OS men jag och Lars sade till varandra att det nog inte skulle bli några medaler under kvällen. Å vad händer, Lars sitter och tittar på en film och under reklamen sappar han över till os och döm om vår förvåning. På 15*15 km leder svensken och i klungan efter finns två stycken. Ja filmen fick bero och vi fick se två svenskar ta OS guld och brons. All heder till dessa grabbar, Marcus och Johan, GRSTTIS!!

På moron gick jag en promenad med Doris. Endast -23 grader men jäklar vad det blåste. Sedan har jag suttit på fotboll hela dagen. Ida, Emma och Linnea har spelat Nymek cup på gympan här i Burträsk. De gick till final och när 15 min hade gått stod det 0-0 mellan Burträsk och Klutmark. Det blev 5 min sadden och matchen skulle avgöras på straffar. Burträsk målvakt räddade och DOMMAR F*N dömmer mål. Jag trodde jag skulle st**a honom!!! Men i fotboll är det ju inte som i hockey, tyvärr. Man skriker inte "SKANDAL SKANDAL EN DOMMAR SKANDAL!! Men nu har jag f*n bestämtmig att det är vad Åsa Gustafsson kommer att göra hädan efter!

Nu bänkar jag mig framför kvällens os sändningar och tar tag i den stickning som jag påböjade igår. En tröja i pastellfärger till min kusins första barnbarn, lilla Tea. Jag han bakstycket klart igår och halva framstycket.


Kyla och åter Kyla!!

När ska denna kyla ge sig. I morse när Lars var upp och gav Doris mat vid 6,30 var det -32 grader ute. Nu får det vara NOG!! Nu i kväll när klockan är 21.00 har det krupit ner till -33,5 grader. Här i Burträsk är det marknade i helgen och mina tankar går till de stackars knallare som bor i sina husvagnar eller husbilar av modell äldre. Hoppas att det har mycket kläder att pälsa på sig. Själv har jag knappt varit utanför huset idag. Jag och Lars har städat vilket var välbehövligt efter denna toa renovering.

Enda svängen jag gjorde på marknaden var att åka till konsum och handla lite samt göra ett besök på garnaffären. Jag köpte garn för att sticka till ett kusin barn som fått en dotter. Det kommer att bli en tröja i bomull i pastelfärger och en klänning i bomull i brunt.

En politiker kompis, Stina, och hennes man Roland kom förbi efter deras marknadsbesök. Jag hade bakat en sockerkaka med fylning som vi bjöd på.

I kväll kurar vi framför tv och brasa som brinner i kaminen.

Badrummet är klart =)))

Nu kommer nog något som många av er som läser min blogg väntat på. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge =). Jag kan säga att även jag har väntat. Men medans jag var i Sundsvall blev det klart. Vi är otroligt nöjda. Korten säge ju inte allt förståss å vill man se det life är ni välkommna till Solbacksgatan i Burträsk. Du Ewa som har långt tycker jag absolut ska ta och titta förbi nästa gång ni kommer upp till Patrik och Theres. Ni är så välkommna!

Nu kommer det ni väntat på, bilderna =)


Detta är när mattan är lagd i svart vitt och väggarna är ännu kala.


Detta är fondväggen med steg handdukstorken.


VC stolen fattas en hylla som ni kan se. Den kommer på plats till veckan


Duschhörnan och badrumsinredningen.

Visst blev det fint?


Utbildning

Tisdag åkte jag till Sundvall med en arbetskompis. Vi åkte direkt efter lunch och jag var inte tillbaka förrän i går kväll, torsdag.

Vi sov på Scandic hotell city, detta hotell kan jag varmt rekomendera. Ja vad var jag då på för kurs? jo en deklarationskurs för aktiebolag. enskild firma och handelsbolag. Utbildningen hölls av redovisningsgruppen. Det var två jättebra utbildningsdagar, vilket jag kommer ha god nytta av. Hortelldöden avverkade jag genom att titta på OS.

Det är så kul med mitt arbete genom att det hela tiden handlar om att utvecklas minst en gång om år ska vi vidareutvecklas genom att utbilda oss. Visst låter det bra?

Jag var inte hemma förrän klockan 21,30 på torsdagkväll. Detta är anledningen till varför jag inte bloggat på
några dagar.

Anjas krach såg jag på hotelltv och jag må säga jag trodde inte hon skulle kliva upp. Många tankar flög genom huvudet. Är hon alvarligt skadad? Kan hon resa sig? är hon vid medvetande?

Sedan på natten mellan torsdag till fredag kom raseriutbrottet. Ja dess ungar som tror att de kan lura föräldrar hur som hällst. Jag ska inte lämna ut min dotter i detta, vilket jag inte tror hon skulle tycka var specielt kul. Ja hon brukar även läsa min blogg å jag ska inte göra henne lika besviken och ledsen som jag blev på henne denna natten =(. Det får räcka så.

Jag säger bara Kalla!

Har varit hemma från jobbet idag för att friskna till. Har kunnat äta idag och känner mig mycket bättre. Men vad det är tråkigt att var hemma och vara sjuk. Jag gick en lite promenad med Doris, hon vill ju ut och röra på sig. Sedan satte jag mig ute i solväggen och läste min bok "skadad". Handlar om en flicka som är 8 år som är omplacerad för 5 gången i en fosterfamilj. Hon har varit med om hämska saker som berättas i boken. Det är en verkligehetsbaserad bok, vilket jag gillar att läsa. Den är svår att släppa vill bara fortsätta att läsa, vill ju veta hur det ska gå för den stackars flickan. Ska hon komma att berätta? kommer hon att sluta skada sig själv? Ja frågorn får jag nog bara svar på genom att fortsätta läsa.

Har just tittat på Carlott Kalla. Å vad kul sveriges första GULD!!!! Härligt!!1

BLÄÄÄÄ

Söndagen började med en härlig promenad runt västomsundet, en runda på 7km. När vi kom hem åt vi luch i glasaltanen med dit förlje en bok. Denna glasaltan är guld värd!! Tänk att redan nu få sitta där och njuta av solen trotts att det är lite kyligt ute. Man får ju om inte annat ljuset som man hungrar efter.

Men så plötsligt händer det!! Jag fick så ont i magen och kände mig risig, som om en dumper kört över mig. Så det blev soffläge hela eftermiddagen med os som rullade på tv. Jag hade bara jätte ont i magen, men det hände inget mer.

Jag hade tagit fram kottleter som skulle grillas ute. Lars grillade men jag ville inte ha =(. Middag för mig blev det ingen.

Kommer att bli hemma i morgon. Måset bli frisk ska ju på kurs i Sundsvall onsdag och torsdag men åker redan i morgon.

Porrigt eller små söta maränger?

Åkte en sväng till samhället. Köpte en bukett tulpaner dit vi var bjudna på kvällen. Mamma och pappa kom förbi en sväng. Klockan 17,30 var vi bjudna till Ulrika och Pär. Doris fick följa med och leka med deras hund Ludde. Ludde och Doris lekte och hade jätte kul!

Efter middagen satte sig jag och Ulrika och tittade på melodifestivalen. Men vad är detta?? Är det så att vi i år ska sticka ut?? Porrigt eller små söta maränger? Någon av låtarna föll mig inte i smaken.

Tackar Ulrika och Pär för en trevlig kväll och god mat! Vi kommer gärna tillbaka någon gång.

Vilket fantastiskt härligt väder det var när vi gick hem på natten!

OS har börjat och det har väl inte börjat med någon jätte förtjusning. Svenska skiddamerna blev väl om jag får säga det en "flopp". Nä ryck upp er och börja prestera.


Veckorna går fort

Ojjjj vad veckorna springer iväg. Måndag när jag kom hem kände jag mig så trött. Satte mig för att läsa handlingar till personalnämden och barn & grundskolenämnden. För på onsdagen hade jag sammanträde. Jag höll på att somna över papperen. Klockan 19 satte jag mig för att titta på hockey, det var Luleå matchen som visades på kanal +. Jag hade köpt semlor på kiosken. Ringde till Linnea och Marcus som snabbt komme för att äta semlor.
Tisdag

I natt åkte Ida på magsjuka och feber. Tankarna som kom var, måtte jag klara mig. Jobbade över på jobbet några tommar. Ida hade utvecklingsamtal ang fotbollen i skolan. Man har det när man går spid. Läraren vill ett hon skulle komma trotts att hon var sjuk, vilket vi även gjorde. Läraren tycker att Ida har utvecklat sig innom fotbollen.

Onsdag.

En dag först fylld med samanträden. Mellan 8-12 var det personalnämnd. Där vi inte direkt hade några delade meningar i ärendena. Sedan följde Bgn, ja där var vi väl inte eniga i allt vilket inte är ovanligt. Stört idag var väl de tre nedläggningshotade skolorna, Fällfors, Sandfors och Alhem. Vi lade tre egna beslut.

   1: Att ingen av de tre skolorna skall läggas ner.
   2: Att hos fullmäktige begära 28 miljoner i extra anslag till BgN
   3: Att samtliga sexor inte skall flyttas från dessa skolor.

I ärendet blev det votering som slutade 7-4. Vänstern röstade med socialdemokraterna. Vilket förvånade mig eftersom de hade ett annat förslag i fullmäktige. Hon borde ha haft ännu ett förslag om det skulle ha blivit rätt. Undra om hon vet vad hon gjorde? Ärligt talat så tror jag inte det.

Efter nämden åkte jag till Therese, Patrik och Jacob. Skulle tillsammans med Therese se över inbjudningskorten till det stundade bröllopet =). Där blev jag bjuden på en JÄTTE god skinksås och pasta. Den tar jag gärna receptet på.

Fredag:

Var på jobbet redan vid kl 6,30. Började en ½ tim tidigar för att kunna sluta tidigare idag. Ida och Emma ska nämligen på träningsläger i Norsjö i helgen och de åker redan 17,15. Vill hinna hem och ge dem en ordentlig middag innan de åker. Linnea skall köra till Norsjö så när jag åker från jobbet ska jag åka förbi henne.

Hittade ett recept på fläskfile i mango chattni (hur det nu stavas) som jag skulle prova göra till middag. Linnea stannade kvar på middag för Marcus jobbade. Fläskfilen blev mycket god och var väldigt enkelt att göra.

På fredagkväll satt jag och Lars och tittade på tv. Det blev "på spåret". Själv satt jag och virkade på en svart du som jag har tänkt att ev ha i det nya badrummet. Ja ni som läser min blogg undrar kanske hur det går med badrumet. Nils har inte varit här i veckan pga att magsjukan har härjat i huset. Men idag kom han. Nu sitter handdukstorken på plats så även badrumsinredningen. Nu fattas bara kranen i tvättstället och WC- stolen. Så vänner på måndag blir det nog klart, å då kommer bilder =).


Helgens trevligheter!!

Lördagen började men en härligt promenad runt västomsundet med Doris och Lars. En promenad på 1½ timma blev det. Solen sken och det var endast -6 grader. Man blir så otroligt glad av att solen skiner =)). Efter att vi var it ute och gått blev det en välbehövlig dusch. Lars fortsatte att vara ute och han skottade av taket på växthuset. Han satt även i glasaltanen en stund och kunde tom ta av sig jackan. Själv han jag aldrig dit, satte mig vid datorn inne.

Klockan 16 var vi bjudna till Gunnel och Kjell i Renbergsvattnet. De köpte huset av Lars och hans bror. Det är så roligt att åka dit för det har gjort de så fint där. Bagarstugan har de stökat upp och tagit fram de gammla timmarväggarna och inret det i gammal stil. Doris fick också följa med. Hon fick inget bra bemötande av stövaren, Stella, men efter en stund gick det bättre. Valpen Selma var en riktigt trevlig lekkamrat =). Här fick även Doris täffa på tre katter. Ni skulle se när hon backade undan för katterna =).

Här blev vi bjudna på både Tacos, kaffe, cheescake och det jag älskar anis grisar =). Gunnel hade lovat att visa mig hur släktforskning går till. Vi satte oss vid datorn och en del av de cd-skivor som hon har. Tack Gunnel för att jag fick låna dem av dig. Vi fann några av dem jag sökte. Jag och Gunnel hade så mycket gemensamat att prata om. Så klockan rusade iväg och plötsligt var den 23.30. Men som alla vet "tiden går fort när man har roligt.

SÖNDAG

Lika fint väder idag. Solen sken och endast några minus grader. Vi tog även västomsundsrundan idag. Å vad vi träffade på folk, det var länge sedan det var så mycke folk ute och gick en söndagmorgon. Linnea och Marcus kom emot oss.

När vi kom hem låg Emma och var sjuk i sängen. Hon hade kräktes i natt och hade fått jättehög feber, säkerligen därför hon kräktes. Så hon har legat nerbäddad i sängen hela dagen =(.

Efter promenaden och lunch satte jag mig vid datorn och börade släktforska. Å jag kan sägga jag satt fast i datorn i TIMMAR!. Jag fann min mammas mormors mor-far och mormors mors syskon. Det visade sig att hon hade 9 syskon. Men nu måste jag komma mig till bibliotekte i skellefteå för att komma vidare.


Herman är tillbaka!

Torsdagen började med en tidig morgon då Emma skulle befinna sig på röntgen i Skellefteå redan 7,50. Doris fick sin vanliga morgonpromenad innan vi åkte. Efteråt åkte vi upp till ICA Maxi och handlade. Det blev inhandlat för den matsedel vi gjorde i går för 4 veckor frammåt. Nu kanske det blir slut på denna eviga fråga, Vad ska vi äta??

På jobbet var det golvslipning varpå vi inte hade kontoret öppet. Det för sådant liv att man måste sitta med öronproppar, om det ens hjälper. Jag var hemma och gjorde bokföring i företagen i stället, han göra bort allt ihopa, skönt.

Klockan 14.30 tog jag på mig kläderna och gjorde en promenad med Doris, skönt att göra det medans det ännu var ljus ute. Vi gick på skoterspåret, men FY vad tungt det var att gå där, sjönk ner och fick nå jävulst mjölksyra i benen. Fördelen är väl att det blev ett riktigt träningspass.

Till middag idag stod det lax på listan.

Grannen Ann och flickorna Linnea och Lovisa kom förbi i afton och hade med sig en vänskapsdeg, Herman. Jag blev jätte glad! Herman har figurerat för men det är många år sedan. Minsa att mamma hade en Herman när jag var liten. Jag ska nu sköta den, röra och blanda så den växer och jag kan ge bort ämnen från den.



Snö och kyla

I går tisdag började det att yra och dreva i snö IGEN! På morgonen när jag gick med Doris sa jag för mig själv. Jag längtar till när det blir ljusare på morron och solen börjar visa sig. När jag kom hem från jobbet var Ida, Emma och Lars och fotograferade sig för kommande fotbollsblad. Jag åt och tog på mig kläderna för att be ge mig ut och skotta snö. Doris fick förståss följa med ut. Det var jätte skönt ute endast -10 grader. Doris passade på att leka med grannens hund, Buster.

Grannen Björn var också ute. Han lyckades köra ner skotern så där var jag och grävde snö. Å vi fick upp skotern. Det var så skönt ute att jag inte ville gå in. Vi blev ute i 1½ timma.

När jag steg upp på morron i dag onsdag trodde jag inte det var sant det jag såg! -29 grader på termometern. Det blev en kort promenad med Doris, endast runt kvarteret.

När Ida hade stigit upp på morron ringde telefonen vid 7.00. Doris var ute på gården och hon hörde hur hon skällde, vilket hon brukar göra upp mot skogen. Det visar sig vara grannen, Björn, som ringer och berättar att det står tre älgar på deras gård, tyckte att Ida skulle ta in Doris. Inte undra på att Doris skälld där ute. Tur vi har goda grannar =).

Dagen på jobbet började med att flytta möbler. I morgon, torsdag kommer de nämlige för att slipa golvet i den kontorsdel som jag sitter. När jag kom hem blev det Tacopaj till middag och grönsallad. Efter middagen gick jag och Lars ut en lång härligt promenad på 1½ timme.

Emma den stackarn har legat hemma i sängen hela dagen och är dunder förkyld. Just nu gör hon praktik på Leos Lekland. Det passar nog Emma mycket bra kan jag tänka. Typiskt att hon sak bli sjuk då.

Har i kväll gjort matlista för fyra veckor framöver. Gjord det ofta när barnen var små, men sedan har det fjunat av. Så nu kanske det blir mindra fråga om, Vad ska vi äta till middag???

Vara eller icke vara det är frågan??

I går söndag var jag hemma här hemma hela dagen själv. Dagen började med en promenad med Doris. Tyckte inte det var skönt att vara ute på promenad igår. Blåste småspik och skoterspåren var väldigt mjuka. Det positiva i kråksången är väl att stjärtmusklerna får sig en riktig träningsrunda =).

Sedan under dagen hade jag ett långt och trevligt telefon samtal med Therese, önskar att hon kunde bo lite närmare. Vika promenader vi skulle göra tillsammans, kaffe och The stunder i varandras kök. Tyvärr är det 4 mil bort, så att bara åka iväg gör man inte, tråkigt nog. Efter att vi hade pratat ringde min mamma så det blev ännu en stund i telefonen. Sedan var det dax för söndagens vanliga procidur, tvätten.

En glädjande stund under söndagen var att jag ÄNTLIGEN lämnade över kassörsuppdraget för skoterklubben till en ny uppdragsgivare. Det känndes jätte bra och befriande. Det är ju trots att något som ska göras om än det inte är så mycket.

Sedan blev det söndagens lilla höjdpunkt på tv. Köping. Dessa spontana människor med glädje i det de gör.

Idag måndag har det varit arbetsdag igen. När jag kom hem fanns det ett glädjande besked, vi kan nu duscha hemma igen. Duschen och duchdörrarna var på plats. Så i kväll tog jag min första dusch i det nya badrummet. Bilder kommer senare när det är helt klart.

Efter jobbet åkte jag och klippte mig, ni fattar inte vad skönt det var. Man känner sig alltid så långhårig strax före man ska klippa sig och man tycker att man inte får någon ordning på håret. Ida hade lagat till middagen idag. Pastasås med kassler, svamp och creme fraich. Det var JÄTTE GOTT. Ida och Emma tar värkligen sitt ansvar på måndagar att laga middag. Det tackar Mamma allra ödmjukast för. Ida tycker om att laga mat och vill järna göra något extra när hon liks ska laga mat. Emma påstår sig inte kunna, men jag vet att om hon bara lägger manken till kan hon också.

Har även idag pratat med Gunnel, hon om Kjell köpte huset av oss i Renbergsvattnet. Hon har erbjudit sig att lära mig släktforska. Å vad kul! Jag ser verkligen framemot detta. Så på lördag ska jag, Lars och Doris åka hem till dem. Ser framemot detta jag har ju inte sett renoveringen det gjort med bagarstugan ännu.

Direkt efter middagen bar det av med fart till Skellefteå och månadsmöte för folkparitet. På dagordningen var det bla frågan . Gymnasieskolorna. Alla tre, bort med en av dem och i så fall vilken? Vad kan vi göra i överblivna lokaler om en försvinner? Sedan diskuterades flygplatsfrågan. Fom April kommer Skellefteå kommun att ta över flygplatesen "Skelleftea Airport". Hur ska den drivas? Hur ska styrelsen sammasättas?? Det var ett bra månadsmöte. Nu väntar sänge och en stunds läsanade. Sov gott.

Viken roligt hemsida du tippsat om Gunnel. Det ska jag titta på fler gånger.

Ja Theres på veckorna blir det väl inte lika mycket matlagning som på helgerna. Skulle villja att vi planerade bättre maten även på veckorna. Men vi äter mycket husmanskost och inte massa halvfabrikat, å det får man väl vara glad för. På helgen har man bättre om tid att laga mat.

RSS 2.0