Ungsbakad Kyckling På Rotsaksbädd
5 st Kycklingfileér
700 g potatis
2 st morötter
2 st rödlökar
1 st paprika
2 msk olja
1 tsk salt
MARINAD
3 st vitlökar
1 st timjan i kruka (jag tog torkad)
1 knippa persilja
1 st citron, finrivet skal
0,5 dl olja
1 tsk salt
TILLAGNING
Marinaden: grovhacka vitlöken. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en bunke. Dela fileérna i ½. Lägg kycklingen i marinade och ställ kallt.
Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor. Skär morötterna i stänger. Klyfta löken. Skär paprikan i bitar.
Lägg grönsakerna i en ugnsform. Salta och rör om. Placera kycklingen och all marinad ovanpå rotfrukterna. Efter ca 30 minuter är det klart.
Detta var jätte gott!
700 g potatis
2 st morötter
2 st rödlökar
1 st paprika
2 msk olja
1 tsk salt
MARINAD
3 st vitlökar
1 st timjan i kruka (jag tog torkad)
1 knippa persilja
1 st citron, finrivet skal
0,5 dl olja
1 tsk salt
TILLAGNING
Marinaden: grovhacka vitlöken. Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en bunke. Dela fileérna i ½. Lägg kycklingen i marinade och ställ kallt.
Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor. Skär morötterna i stänger. Klyfta löken. Skär paprikan i bitar.
Lägg grönsakerna i en ugnsform. Salta och rör om. Placera kycklingen och all marinad ovanpå rotfrukterna. Efter ca 30 minuter är det klart.
Detta var jätte gott!
Kommentarer
Postat av: Therese
Åh så hungrig jag blir...måste provas någongång. Kram
Trackback