Gratäng med Rödspätta och Räkor

750 gram rödspättafiler
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1½ dl vitt vin (torrt)

Gratängsås:
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
1½ msk kycklingfond
salt, peppar
1 tsk strösocker
2 st äggulor

Dekoration
Räkor
dill
citronskivor

TILLAGNING

Rulla ihop rödspättan och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om fisken.

Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ i ugnen ca 15 minuter i 200 graders ugnsvärme. Häll av och SPARA fiskspadet.

Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner äggulorna.

Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronskivor.


Kommentarer
Postat av: Therese

Åh så gott det såg ut, måste testas. Kram

2010-02-25 @ 21:37:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0