Gratäng med Rödspätta och Räkor
750 gram rödspättafiler
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1½ dl vitt vin (torrt)
Gratängsås:
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
1½ msk kycklingfond
salt, peppar
1 tsk strösocker
2 st äggulor
Dekoration
Räkor
dill
citronskivor
TILLAGNING
Rulla ihop rödspättan och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om fisken.
Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ i ugnen ca 15 minuter i 200 graders ugnsvärme. Häll av och SPARA fiskspadet.
Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner äggulorna.
Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronskivor.
2 msk smör
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1½ dl vitt vin (torrt)
Gratängsås:
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
1½ msk kycklingfond
salt, peppar
1 tsk strösocker
2 st äggulor
Dekoration
Räkor
dill
citronskivor
TILLAGNING
Rulla ihop rödspättan och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om fisken.
Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ i ugnen ca 15 minuter i 200 graders ugnsvärme. Häll av och SPARA fiskspadet.
Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner äggulorna.
Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronskivor.
Kommentarer
Postat av: Therese
Åh så gott det såg ut, måste testas. Kram
Trackback