Fläskfilé med Chutneysås
500 gram fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney
2½ dl grädde
1 köttbuljong
1 dl vatten
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk malen ingefära
GÖR SÅ HÄR
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolök i skivor.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra.
Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpanna eller stekgryta och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsamman i 5 minuter.
Servera koktris eller stekt potatis till.
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney
2½ dl grädde
1 köttbuljong
1 dl vatten
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk malen ingefära
GÖR SÅ HÄR
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolök i skivor.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra.
Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpanna eller stekgryta och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsamman i 5 minuter.
Servera koktris eller stekt potatis till.
Kommentarer
Postat av: Marika
Jag börjar med att säga, vilken fin blogg du har gjort! Och tack för alla recept du har lagt ut!
Ska prova den här med fläskfile till helgen kanske. Tusen tack!
Postat av: Therese
Är så roligt med middagstips. Är sååå glad att få ta del av din blogg och dina recept. Tack vännen. Kram
Trackback