Kreta en vecka

Hem kommen från en vecka på Kreta. Vi har haft sol varenda dag föruto på Tisdagen då det blåste regält. Den dagen var det röda flaggor utsatta efter staranden. Ine så man ville hoppa ner i havet precis. Vi gick den dagen en lång promenad efter stranden och på efermiddagen åkte vi in till Chania.


Vi har solat och badat varenda dag. På måndagen åkte vi till Elafonis strand. Otroligt vackert! Vi åkte över bergen och bar 460 meter över havet som högst. Ja man ska inte ha höjdskräck eller svinedel. Stranden hade vit strand med instänk av rosa. Det rosa hade blivit av snäckskal som slagits sönder. Grekerna själva hade en teori om från 1800 talet när turkarna okuperade Kreta. Kretenserna gömde kvinnor och barn på elafonis. Turkarna fann dem och dödade ca 8000 barn och kvinnor på påsken. Det påstås att den rosa färgade sanden är blode från de kvinnor och barn som blev dödade.

Jypiskt Åsa efter 4 dagar gjorde hemlängtan sig påmind. Fick en plötsligt akut hemlängtan och sms:en böjade hagla till Barnen. Då tänkte jag på våra kompisar som miste dottern. De får längta och längta men får aldrig de det längtar efter =(.

Det är kul att komma hem och tjejerna har skött sig exemplariskt. För de kommer de att få en slant var av sin mamma. De måste uppmuntras!

Borta bar men hemma bäst!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0